Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikai yra tikri pavasario ambasadoriai. Kai parduotuvėse pasirodo ridikai su lapais, užauginti aplinkinių miestelių šiltnamiuose, tada jau aišku – greitai bus galima juos sėti ir savo darže. Kai aš nusiperku ridikų su tais šviežiai žaliais lapukais, man net prieš save gėda tuos lapus išmesti.
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas pesto
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas pesto padažas / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Visų pirma, vos parsinešusi ridikus namo, aš nuo jų nupjaunu kotus, pašalinu šakneles, o gardžiuosius raudonuosius gumbukus gerai nuplaunu ir suberiu į sandarią dėžutę – taip paruošti jie bet kokiu momentu atsiduria mano salotose arba kaip užkandis, kai tik praalkstu.

Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą.

123rf.com nuotr./Ridikėliai
123rf.com nuotr./Ridikėliai

Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ingredientai:

  • 120 g moliūgų sėklų;
  • 2 saujos ridikų lapų (apie 120 g);
  • 30 g tarkuoto sendinto sūrio;
  • 150 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.

2. Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sendintą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Ridikų lapelių pesto padažas
Dangiros Šimašiutės nuotr./Ridikų lapelių pesto padažas

Šviežiai paruoštas pesto padažas gali turėti lengvo kartumo, tačiau tai nėra visai blogai, o jam kiek pastovėjus, šis kartumas dingsta. Uždarame indelyje, šaldytuve šis pesto padažas išsilaikys gerą savaitę. Mėgaukitės juo kaip ir bazilikų pesto padažu, o jei trūksta idėjų, su kuo valgyti padažą, paskaitykite šį mano įrašą.

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o visai neseniai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius