-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: šokoladinis maskarponės vyniotinis

Nesudėtingai paruoštas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių!
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas vyniotinis
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas vyniotinis / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Ingredientai (8 asm.):

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 30 g miltų;
  • 40 g krakmolo;
  • 30 g kakavos be cukraus.

įdarui:

  • 350 g maskarponės;
  • 40 g cukraus pudros;
  • 3–5 valg. šaukšt. espresso arba tiesiog stiprios kavos;
  • 40 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų.

papuošimui:

  • 50 g juodojo šokolado, sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Vyniotinio gaminimas
Dangiros Šimašiutės nuotr./Vyniotinio gaminimas

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Šokoladinis maskarponės vyniotinis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Šokoladinis maskarponės vyniotinis

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“. D.Šimašiutė yra išleidusi ir knygą „Prancūzijos virtuvė“, kurioje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius