Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengrišką guliašą paprastai gaminu su jautiena. Aš jį ilgai ir lėtai troškinu padaže su vengriškos paprikos prieskoniais. Troškiniui, kurį šįkart gaminau ir pristatau, taip pat naudojau vengriškos paprikos miltelius, bet šįkart pasirinkau kiek lengvesnę mėsą – kalakutieną.
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas guliašas
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas guliašas / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Ingredientai (3 asm.):

  • 450 g kalakutienos mėsos (aš renkuosi kalakuto kulšies mėsą);
  • 4 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus kepti;
  • 1 svogūnas, pjaustytas kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. koncentruotos pomidorų pastos;
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta plonomis juostelėmis;
  • 1 lauro lapas;
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio;
  • 1 valg. šaukšt. riebios grietinės;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.

4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.

Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!

Dangiros Šimašiutės nuotr./Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas su paprika
Dangiros Šimašiutės nuotr./Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas su paprika

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius