-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kodėl verta sudaryti savaitės valgiaraštį

„Ką valgyti?“ – tai klausimas, kuris kartais tiesiog varo iš proto daugelį šeimininkių. Kad netektų tuščiai gaišti laiko virtuvėje, verta iš anksto sudaryti valgiaraštį visai savaitei. Tam yra bent penkios priežastys.
Moteris virtuvėje
Moteris virtuvėje / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Meniu Receptai
  1. Taigi, kaip minėjome, – laikas. Verčiau išnaudokite jį praktiškai. Kasdien užsukti į parduotuvę vis naujų produktų kainuoja kur kas daugiau pastangų. Ilgiausiai prastovite eilėse, kai gamindamos valgyti tai, ką jau būtumėte sugalvojusios anksčiau, užtruktumėte vos valandėlę. Geriausia, sugalvojus, kuo maitinsite šeimą kitą savaitę, produktus nusipirkti savaitgalį, kad daugiau netektų lankytis perpildytuose prekybos centruose.
  2. Jums neteks kiekvieną vakarą laužyti galvos, kokiu šedevru nustebinus šeimos narius. Surašyti patiekalų pavadinimai jau savaime kalba už save. Taigi brūkštelėkite kiekvienos dienos pietų ar vakarienės patiekalų pavadinimus, ir viskas! Žinoma, beliks tik juos pagaminti.
  3. Sutaupysite pinigų. Greičiausiai ne vienai teko būti taip išalkusiai, kad parduotuvėje prisipirkote visko per daug. Mokykitės ne tik racionaliai gaminti, bet ir racionaliai išlaidauti. Žinodamos, kokių produktų suplanuotiems patiekalams reikia, apsipirksite greičiau. Be to, į pirkinių maišelį pateks tik tai, kas reikia. Prieš apsipirkimą būtinai išnaršykite spinteles, kad neįsigytumėte, ko nereikia. Tam pravers visagalis pirkinių sąrašas.
  4. Sau ir šeimai suteiksite galimybę maitintis sveikesniais ir visaverčiais produktais. Juk paskubomis ne vienai šeimininkei teko traukti iš šaldytuvo pusgaminius: koldūnus, blynus ar didžkukulius... Žinoma, apie jų naudą organizmui negali būti nė kalbos – tai maistas tik iš bėdos, skirtas numalšinti alkį, dargi su aibe maisto priedų. O štai gamindamos kasdien, paįvairinsite valgiaraštį. Be to, maistas bus šviežias, sveikas ir skanus.
  5. Patobulinsite savo kulinarinius sugebėjimus ir atskleisite savo kūrybiškumą virtuvėje. Beje, virtuvė gali tapti labai kūrybiška zona! Kasdien gamindamos ką nors nauja, leisite atsiskleisti vaizduotei, kils noras išmėginti įdomiausių patiekalų receptų.

DAUGYBĘ PUIKIŲ RECEPTŲ, KURIAIS GALITE PAĮVAIRINTI SAVO VALGIARAŠTĮ, RASITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius