Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, pavyzdžiui per pirmuosius 4 šių metų mėnesius prekybos tinkle „Maxima“ buvo parduotos 5,9 mln. porcijų ledų. „Iš tiesų ledai yra perkami ištisus metus, žinoma, mažiausi pardavimai būna žiemą – gruodžio mėnesį. O štai didžiausius pardavimus pastebime nuo balandžio iki rugsėjo, tai rodo paskutinių penkerių metų duomenys“, – sako tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Beje, įdomu tai, kad 2019 m. ledų šiame tinkle parduota keliais procentais mažiau nei 2018 m., nors pernykštė vasara buvo neįtikėtinai karšta. O štai 2018 m., palyginti su 2017 m., ledų pardavimai išaugo net 29 proc. Pernai viso parduota virš 38 mln. porcijų ledų.
„Pernai populiariausi buvo ledai puodelyje be augalinių riebalų, ledai ant pagaliuko be augalinių riebalų bei ledai puodelyje su augaliniais riebalais. Veganiški ledai mūsų asortimente atsirado prieš kelerius metus, tačiau matome, kad jų pardavimai jau spėjo išaugti“, – priduria V.Drulienė.
Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi nesudėtingu, tačiau išskirtiniu ledų receptu.
Braškiniai ledai su mėtomis, šokoladiniu glaistu ir riešutais
Ingredientai:
- 2 puodeliai pieno;
- 2 puodeliai riebios grietinėlės;
- 100 ml grietinėlės (skirtos kavai);
- 1 puodelis cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 puodeliai trintų braškių;
- sauja mėtų lapelių;
- 200 g pieniško šokolado;
- sauja migdolų.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą ir riešutus, sudėkite į dubenį ir gerai išplakite iki vientisos masės.
2. Sudėkite į ledų aparatą ir sušaldykite. Jei ledų aparato neturite, ledų masę sukrėskite į indrą, tinkamą laikymui šaldymo kameroje. Kas pusvalandį masę pamaišykite, šitaip joje bus mažiau ledo kristalų. Indą geriau rinkitės plastmasinį, jame ledai stings tolygiai.
3. Migdolus susmulkinkite, paskrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje.
4. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę.
5. Ledų rutuliukus patiekite dubenėlyje, užpylę tirpdytu šokoladu ir apibarstę skrudintais migdolais.