Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 5d. 09:00

Konservavimo karštinė įsisiūbuoja: 13 saldžių atsargų receptų

Vyšnių kompotas
Vida Press nuotr. / Vyšnių kompotas

Liepą į stiklainius šoka vyšnios ir trešnės, avietės ir mėlynės, agrastai beigi serbentai. Dalinamės receptais!

Receptai
Receptas: Pikantiški aviečių drebučiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Kaip gaminti

1. Avietes užpilkite vandeniu ir virkite 15 min. Paskui perkoškite per tankų sietą, kad skystyje neliktų sėklų. Į skystį suberkite cukrų, sukrėskite tarkuotus imbierus ir virkite, kol šiek tiek sutirštės.

2. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens, išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Paruoštą želatinos tirpalą supilkite į sutirštėjusias aviečių sultis. Maišydami pakaitinkite iki virimo (bet nebeužvirinkite!) 

3. Karštą uogienę supilstykite į stiklainiukus ir sandariai uždarykite.

Ingredientai
Avietės: 2.00 kg
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkiai tarkuotų šviežių)
Vanduo: 1500.00 ml
Cukrus: 1500.00 g
Želatina: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aviečių ir gervuogių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 14
Kaip gaminti

1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti.

2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį.

3. Susidariusias sultis nupilti į kitą puodą, suberti likusį cukrų ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps (neužvirinti!). Kai nebeliks cukraus kristalėlių, sirupą nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti ir tik tada suberti uogas.

4. Ant nedidelės ugnies užvirinti, nuo užvirimo momento pavirti 10 min. ir išjungti ugnį.

5. Karštą uogienę išpilstyti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Avietės: 1.00 kg
Gervuogės: 1.00 kg
Cukrus: 2.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gervuogių džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 14
Kaip gaminti

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį.

2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių.

3. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, sudėkite citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.

4. Maišydama mediniu šaukštu, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sutirštės.

5. Nukėlusi nuo ugnies, citrinų žieveles išgriebkite. Džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.

Ingredientai
Gervuogės: 1300.00 g (šviežių)
Avietės: 200.00 arbat. š. (šviežių)
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (50 ml šviežių sulčių ir šiaudeliais pjaustytų dviejų citrinų žievelių)
Rudasis cukrus: 600.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 14
Kaip gaminti

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.

2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.

3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marmeladas su agaru
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 19
Kaip gaminti
  1. Pusę kiekio pasirinkto skysčio sumaišykite su agaru ir užvirinkite.
  2. Likusiame vandenyje ištirpinkite medų arba cukrų ir supilkite į verdantį agarą.
  3. Pakaitinkite, kol užvirs ir išpilstykite į formeles.
  4. Vėsinti galite tiesiog kambaryje, šaldyti nebūtina. 5 asmenims.
  5. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant aušinimo laiko).
Ingredientai
Agaras: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Pienas: 1.00 st.
Sultys: 1.00 st. (vaisių arba daržovių)
Medus: 100.00 g (galima keisti į ruduoju cukrumi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemuogių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti
  1. Užpilkite cukrumi nuplautas, nuvalytas ir nusausintas uogas. Palikite pridengtas 8-10 valandų.
  2. Praėjus nurodytam laikui perdėkite uogas, suberkite citrinų žieveles į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus sumžinkite ugnį ir virkite 25-30 minučių periodiškai maišydamos ir nugraibydamos putas.
  3. Supilkite ką tik išvirtą uogienę į sterilizuotus stiklainius, juos užsukite ir atvėsusią uogienę laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Plačiau skaitykite: „Jau noksta žemuogės. Valgyti būtina!

Ingredientai
Žemuogės: 1.00 kg
Cukrus: 1200.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (žievelės – geriausia ekologiškų citrinų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 28
Kaip gaminti
  1. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Išspauskite citrinos sultis.
  2. Uogas su svogūnais suverskite į puodą arba keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų, čiobrelius, supilkite actą ir citrinos sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol tyrė sutirštės – apie pusvalandį. Paragaukite, ar ko netrūksta. Jei norite, galite dar įberti cukraus ar pagardinti druska.
  4. Vyšnienę supilkite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vyšnios: 700.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 6.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių (tinka ir džiovinti))
Druska: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 26
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti.

2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti, suberti cukrų ir, visą laiką maišant, virti dar 5 min.

3. Puodą nukelti nuo ugnies, nugraibyti paviršiuje susidariusias putas, dar kartą išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti. Tada sukrėsti į švarius stiklainėlius ir užsukti dangtelius.  

Ingredientai
Vyšnios: 2.00 kg
Serbentai: 500.00 g (raudonųjų)
Avietės: 500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 32
Kaip gaminti

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių.

2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (be kauliukų)
Medus: 1000.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Graikiniai riešutai: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ypatingasis mėlynių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 30
Kaip gaminti

1. Figas nuplauti, nusausinti, apšlakstyti likeriu ir palikti 2 val. brinkti. Suminkštėjusias supjaustyti nedideliais kubeliais. 

2. Apelsinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, pašalinti pertvarėles, minkštimą supjaustyti kubeliais.

3. Mėlynes nuplauti, suberti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir virti 20 min. Tada suberti cukrų, sudėti greipfrutus ir figas. Ant mažos ugnies virti dar apie 30 min., retkarčiais vis pamaišant. 

4. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti, apversti dugnu į viršų ir palikti ataušti.

Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli, apie 700 g)
Mėlynės: 2.00 st.
Džiovintos figos 100.00 g
Juodųjų serbentų likeris 4.00 valg. š.
Cukrus: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėlynių marmeladas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 19
Kaip gaminti

1. Citrusinius vaisius kruopščiai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos sudėti į puodą, supilti vandenį, užvirinti ir ant labai mažos ugnies virti 25 min.

2. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti ir sutrinti elektriniu smulkintuvu ar sumalti mėsmale. 

3. Mėlynių košę sukrėsti į puodą su citrusiniais vaisiais, maišant užvirinti, tada suberti cukrų ir dar porą minučių pavirti.

4. Gatavą marmeladą nukelti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.  

Ingredientai
Mėlynės: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Apelsinai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 1500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės.

2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį vėsioje patalpoje.

3. Kitą dieną sietelyje likusius tirščius dar truputį nuspausti. Puode esantį skystį pamatuoti. Kiekvienam litrui skysčio imti 800 g cukraus. Viską supilti į puodą, užvirinti ir virti, kol ištirps cukrus.

4. Suberti švarias žemuoges, pavirti dar apie 10 min.

5. Džemas išviręs, kai ant lėkštės užlašintas lašas greitai sustingsta. Jei išskysta, reikia dar pavirti.

6. Gatavą džemą išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Serbentai: 1500.00 g (raudonųjų)
Žemuogės 300.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Cukrus: 1.00 g (kaip apskaičiuoti jo kiekį, žr. recepte)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Agrastų ir kivių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.5 / 34
Kaip gaminti

1. Kivius nulupti, supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir palikti 3 val.

2. Agrastus nuvalyti, kietesnius perpjauti pusiau, sudėti į puodą su kiviais, užvirinti ir maišant kaitinti 20 min.

3. Pusę masės sutrinti maišikliu arba pertrinti per sietelį, sumaišyti su “Gelfix” milteliais ir vėl sudėti į puodą su likusia uogiene. Maišant pakaitinti, kol masė pradės virti, supilti citrinų sultis ir nukelti nuo ugnies.

4. Karštą uogienę išpilstyti į stiklainius ir sandariai užsukti.  

Ingredientai
Agrastai 1500.00 g
Kiviai: 500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Pakelis “Gelfix Klasik 1:1” miltelių 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

00:21
01:42
43:18

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką