Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konservavimo karštinė įsisiūbuoja: 13 saldžių atsargų receptų

Liepą į stiklainius šoka vyšnios ir trešnės, avietės ir mėlynės, agrastai beigi serbentai. Dalinamės receptais!
Vyšnių kompotas
Vyšnių kompotas / Vida Press nuotr.
Pikantiški aviečių drebučiai
Receptas: Pikantiški aviečių drebučiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Avietės: 2.00 kg
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkiai tarkuotų šviežių)
Vanduo: 1500.00 ml
Cukrus: 1500.00 g
Želatina: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Avietes užpilkite vandeniu ir virkite 15 min. Paskui perkoškite per tankų sietą, kad skystyje neliktų sėklų. Į skystį suberkite cukrų, sukrėskite tarkuotus imbierus ir virkite, kol šiek tiek sutirštės.

2. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens, išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Paruoštą želatinos tirpalą supilkite į sutirštėjusias aviečių sultis. Maišydami pakaitinkite iki virimo (bet nebeužvirinkite!) 

3. Karštą uogienę supilstykite į stiklainiukus ir sandariai uždarykite.

Suskleisti
Aviečių ir gervuogių uogienė
Receptas: Aviečių ir gervuogių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Avietės: 1.00 kg
Gervuogės: 1.00 kg
Cukrus: 2.00 kg
Kaip gaminti

1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti.

2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį.

3. Susidariusias sultis nupilti į kitą puodą, suberti likusį cukrų ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps (neužvirinti!). Kai nebeliks cukraus kristalėlių, sirupą nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti ir tik tada suberti uogas.

4. Ant nedidelės ugnies užvirinti, nuo užvirimo momento pavirti 10 min. ir išjungti ugnį.

5. Karštą uogienę išpilstyti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Suskleisti
Gervuogių džemas
Receptas: Gervuogių džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Gervuogės: 1300.00 g (šviežių)
Avietės: 200.00 arbat. š. (šviežių)
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (50 ml šviežių sulčių ir šiaudeliais pjaustytų dviejų citrinų žievelių)
Rudasis cukrus: 600.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Kaip gaminti

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį.

2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių.

3. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, sudėkite citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.

4. Maišydama mediniu šaukštu, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sutirštės.

5. Nukėlusi nuo ugnies, citrinų žieveles išgriebkite. Džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.

Suskleisti
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.

2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.

3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Marmeladas su agaru
Receptas: Marmeladas su agaru
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Agaras: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Pienas: 1.00 st.
Sultys: 1.00 st. (vaisių arba daržovių)
Medus: 100.00 g (galima keisti į ruduoju cukrumi)
Kaip gaminti
  1. Pusę kiekio pasirinkto skysčio sumaišykite su agaru ir užvirinkite.
  2. Likusiame vandenyje ištirpinkite medų arba cukrų ir supilkite į verdantį agarą.
  3. Pakaitinkite, kol užvirs ir išpilstykite į formeles.
  4. Vėsinti galite tiesiog kambaryje, šaldyti nebūtina. 5 asmenims.
  5. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant aušinimo laiko).
Suskleisti
Žemuogių uogienė
Receptas: Žemuogių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Žemuogės: 1.00 kg
Cukrus: 1200.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (žievelės – geriausia ekologiškų citrinų)
Kaip gaminti
  1. Užpilkite cukrumi nuplautas, nuvalytas ir nusausintas uogas. Palikite pridengtas 8-10 valandų.
  2. Praėjus nurodytam laikui perdėkite uogas, suberkite citrinų žieveles į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus sumžinkite ugnį ir virkite 25-30 minučių periodiškai maišydamos ir nugraibydamos putas.
  3. Supilkite ką tik išvirtą uogienę į sterilizuotus stiklainius, juos užsukite ir atvėsusią uogienę laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Plačiau skaitykite: „Jau noksta žemuogės. Valgyti būtina!

Suskleisti
Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais
Receptas: Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 700.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 6.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių (tinka ir džiovinti))
Druska: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Išspauskite citrinos sultis.
  2. Uogas su svogūnais suverskite į puodą arba keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų, čiobrelius, supilkite actą ir citrinos sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol tyrė sutirštės – apie pusvalandį. Paragaukite, ar ko netrūksta. Jei norite, galite dar įberti cukraus ar pagardinti druska.
  4. Vyšnienę supilkite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis
Receptas: Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 29
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 2.00 kg
Serbentai: 500.00 g (raudonųjų)
Avietės: 500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti.

2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti, suberti cukrų ir, visą laiką maišant, virti dar 5 min.

3. Puodą nukelti nuo ugnies, nugraibyti paviršiuje susidariusias putas, dar kartą išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti. Tada sukrėsti į švarius stiklainėlius ir užsukti dangtelius.  

Suskleisti
Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
Receptas: Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 40
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (be kauliukų)
Medus: 1000.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių.

2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Suskleisti
Ypatingasis mėlynių džemas
Receptas: Ypatingasis mėlynių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli, apie 700 g)
Mėlynės: 2.00 st.
Džiovintos figos 100.00 g
Juodųjų serbentų likeris 4.00 valg. š.
Cukrus: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Figas nuplauti, nusausinti, apšlakstyti likeriu ir palikti 2 val. brinkti. Suminkštėjusias supjaustyti nedideliais kubeliais. 

2. Apelsinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, pašalinti pertvarėles, minkštimą supjaustyti kubeliais.

3. Mėlynes nuplauti, suberti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir virti 20 min. Tada suberti cukrų, sudėti greipfrutus ir figas. Ant mažos ugnies virti dar apie 30 min., retkarčiais vis pamaišant. 

4. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti, apversti dugnu į viršų ir palikti ataušti.

Suskleisti
Mėlynių marmeladas
Receptas: Mėlynių marmeladas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Apelsinai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 1500.00 g
Kaip gaminti

1. Citrusinius vaisius kruopščiai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos sudėti į puodą, supilti vandenį, užvirinti ir ant labai mažos ugnies virti 25 min.

2. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti ir sutrinti elektriniu smulkintuvu ar sumalti mėsmale. 

3. Mėlynių košę sukrėsti į puodą su citrusiniais vaisiais, maišant užvirinti, tada suberti cukrų ir dar porą minučių pavirti.

4. Gatavą marmeladą nukelti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.  

Suskleisti
Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas
Receptas: Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Serbentai: 1500.00 g (raudonųjų)
Žemuogės 300.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Cukrus: 1.00 g (kaip apskaičiuoti jo kiekį, žr. recepte)
Kaip gaminti

1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės.

2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį vėsioje patalpoje.

3. Kitą dieną sietelyje likusius tirščius dar truputį nuspausti. Puode esantį skystį pamatuoti. Kiekvienam litrui skysčio imti 800 g cukraus. Viską supilti į puodą, užvirinti ir virti, kol ištirps cukrus.

4. Suberti švarias žemuoges, pavirti dar apie 10 min.

5. Džemas išviręs, kai ant lėkštės užlašintas lašas greitai sustingsta. Jei išskysta, reikia dar pavirti.

6. Gatavą džemą išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Suskleisti
Agrastų ir kivių uogienė
Receptas: Agrastų ir kivių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.5 / 34
Receptas
Ingredientai
Agrastai 1500.00 g
Kiviai: 500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Pakelis “Gelfix Klasik 1:1” miltelių 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kivius nulupti, supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir palikti 3 val.

2. Agrastus nuvalyti, kietesnius perpjauti pusiau, sudėti į puodą su kiviais, užvirinti ir maišant kaitinti 20 min.

3. Pusę masės sutrinti maišikliu arba pertrinti per sietelį, sumaišyti su “Gelfix” milteliais ir vėl sudėti į puodą su likusia uogiene. Maišant pakaitinti, kol masė pradės virti, supilti citrinų sultis ir nukelti nuo ugnies.

4. Karštą uogienę išpilstyti į stiklainius ir sandariai užsukti.  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius