Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 28d. 16:28

Konservuojame cukinijas žiemai: receptai, kurie padės sudoroti derlių

Šviežios ir konservuotos cukinijos
Vida Press nuotr. / Šviežios ir konservuotos cukinijos
Vasarą, kai užauga cukinijos, dalis daržininkų ir kulinarų jų pernelys nevertina, esą, yra ir įdomesnių daržovių. Tačiau žiemą, kai šviežių gėrybių sumažėja, traškias cukinijas jie mini geresniu žodžiu. Tad nenuvertinkim šių agurkų giminaičių ir kol daržai dovanoja gausų derlių, prisiruoškime jų žiemai.
Receptai
Receptas: Marinuotos citrinų skonio cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.5 / 91
Kaip gaminti
  1. Susmulkintas cukinijas suverskite į dubenį.
  2. Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite actą ir šį skystį užpilkite ant cukinijų.
  3. Laikykite keturias valandas, kad įgautų skonio.
  4. Imbierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Citrinos žievelę nutarkuokite, išspauskite sultis.
  5. Iš cukinijų išsiskyrusį skystį nupilkite į puodą ir ant mažos ugnies virkite 10–15 minučių, kol virs sirupu.
  6. Sumeskite tarkuotas citrinos žieveles, imbierus, cukinijų gabaliukus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis.
  7. Troškinkite apie 15 minučių – cukinijos turi pasidaryti skaidrios, bet neištežti. Paruoštą tyrę sukrėskite į švarius indelius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (pjaustytų gabalėliais)
Vanduo: 300.00 ml
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Cukrus: 375.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm. - šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gardžioji cukinijų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 153
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi.
  2. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus.
  3. Paruoštas daržoves pagardinkite druska, cukrumi ir visais kitais išvardytais prieskoniais, sumeskite į puodą ir ant mažos ugnies virkite valandą ar pusantros.
  4. Išvirusią mišrainę iš karto sukrėskite į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Iš nurodyto kiekio išeis apie tris litrus konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 kg (1.2)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiųjų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Morkos: 200.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt. (rūgštokų)
Druska: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Actas: 2.00 valg. š. (30 proc.)
Aliejus: 8.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 31
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
  3. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
  4. Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Vynas: 250.00 ml (balto, sauso)
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm nuluptos šaknies)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijos su kariu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 98
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nuluptus svogūnus suraikykite pusžiedžiais.
  3. Į dubenį sukrėskite daržoves, supilkite visus likusius produktus ir laikykite per naktį šaltai.
  4. Perpilkite masę į puodą, užvirkite ir kaitinkite penkias– dešimt minučių.
  5. Karštą cukinijų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1500.00 g
Svogūnai: 8.00 vnt. (galvučių)
Actas: 300.00 ml (6 proc.)
Cukrus: 300.00 g
Druska: 3.00 valg. š. (2 - 3)
Karis: 20.00 g (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus cukinijų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 65
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite pomidorų padažą, cukrų, aliejų ir actą, užvirkite.
  2. Nuplautas ir išvalytas paprikas bei nuluptus česnakus sumalkite mėsmale, o cukinijas supjaustykite kubeliais, galite didesniais.
  3. Į užvirusį padažą sumeskite visas daržoves, įberkite pagal skonį druskos ir virkite apie 25 minutes.
  4. Karštą padažą išpilstykite į pasiruoštus stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 3.00 kg
Paprikos: 4.00 vnt. (saldžiųjų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 1000.00 g
Cukrus: 250.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml (6 proc. jeigu mėgstate aštriau naudokite 9 proc.)
Česnakai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir imbierų marmeladas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 37
Kaip gaminti
  1. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltoną žievelę. Peiliu pašalinkite baltąją odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
  2. Cukinijų, citrinų gabaliukus, tarkuotą imbierą sumeskite į puodą su vandeniu ir išvirkite (cukinijos turi būti labai minkštos).
  3. Gautą masę sutrinkite daržovių trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Suberkite cukrų, tarkuotas citrinos žieveles, tada dar dešimt minučių pavirkite.
  4. Tyrę supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

Toks marmeladas labai gardu ir prie kepsnio, ir su šviežiu batonu.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (gabaliukais pjaustytų)
Imbieras: 50.00 g (50 - 70 - tarkuotos šaknies)
Citrinos: 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyvų uogienė su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 79
Kaip gaminti

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min.

3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukinijos: 500.00 g
Uogienių cukrus 1.00 kg
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis tarkuotos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mano kiemas

Atsakingai kuriamas šeimos verslas

Video

00:55
01:32
00:56

Esports namai

Grožio programa 360°

URBAN˙/

Kiekvienas gali

Kiekvienas gali
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką