Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 23d. 07:00

Kopūstų salotų įvairovė: 15 receptų – nuo tradicinių iki pikantiškų

Kopūstų salotos
Vida Press nuotr. / Kopūstų salotos

Šviežių baltagūžių kopūstų turime ištisus metus, tačiau rudens pradžioje didžiausia jų įvairovė. Ne tik minėtųjų tradicinių, bet ir pikantiškesnių raudonųjų, lapinių, žiedinių, gražučių briuselinių... Kviečiame rinktis receptą!

Receptai
Receptas: Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 26
Kaip gaminti

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!

Ingredientai
Kopūstai: 3.00 st. (plonai pjaustytų)
Morkos: 1.00 st. (tarkuotų)
Cukinijos: 1.00 st. (smulkiai pjaustytos)
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis)
Mėtos: 20.00 g (ryšulėlis)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui 4 šaukštai citrinų sulčių)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui smulkiai kapoto)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis smulkiai tarkuotos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų ir morkų salotos su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 41
Kaip gaminti

1. Kopūstą ir morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite daigus, kapotas petražoles ir viską gerai permaišykite.

2. Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, supilkite ant salotų ir išmaišykite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Daigai: įvairūs - dėžutė 1.00 vnt.
Kopūstai: 300.00 g (pusė raudonojo)
Morkos: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Raudonasis svogūnas: 30.00 g (pusė galvutės)
Medus: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliųjų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 16
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

2. Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

3. Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g (pusė raudongūžio kopūsto)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Razinos: 50.00 g (besėklės)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Obuolių tyrė 1.00 valg. š.
Brendis (razinoms mirkyti) 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 30
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 20
Kaip gaminti

1. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir dideliame dubenyje kiek užbėrę druskos švelniai pamaigykite, kad suminkštėtų.

2. Obuolį supjaustykite šiaudeliais ar plonomis riekelėmis ir kartu su riešutais, spanguolėmis bei kmynais berkite ant kopūstų.

3. Padažui pirmiausia sumaišykite alyvuogių aliejų ir jogurtą. Tada pilkite citrinų sultis, actą ir garstyčias, maišykite iki vientisos konsistencijos ir pagardinkite druska bei pipirais. Pilkite padažą ant kopūstų ir tuojau pat patiekite.

Ingredientai
Kopūstai: 0.50 vnt. (nedidelio)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis tvirtas)
Džiovintos spanguolės: 1.00 sauja (arba juodųjų serbentų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus, labai tinka graikiškas; padažui)
Vyno actas: 1.00 valg. š. (baltojo; padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.50 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.

3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.

4. Mėgaukitės nedelsdami.

Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus, skirto kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai kapoto)
Kininis kopūstas: 0.50 vnt. (nelabai didelės galvos, pjaustytos juostelėmis)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkintų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios, smulkintos)
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Juostelėmis supjaustykite obuolį, špinatus, kopūstą. Susmulkinkite riešutus.

  1. 3-4 šaukštus apelsino sulčių sumaišykite su aliejumi ir druska.

3. Visus ingredientus gerai sumaišykite.

Ingredientai
Gervuogės: 100.00 g
Raudongūžis kopūstas: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 0.50 puodelis
Špinatai: 1.00 sauja
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (riešutų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lapinio kopūsto (kale) salotos tabulė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 9
Kaip gaminti

1. Lapinio kopūsto lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite lapus nuo kieto koto, smulkiai sukapokite, suberkite į dubenį ir patrinkite delnais, „pamasažuokite“, kad suminkštėtų.

2. Kuskuso kruopeles apliekite šiltu vandeniu, mirkykite keletą minučių, kol truputį suminkštės.

3. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, gerai nuvarvinkite skystimą. Mėsingąsias dalis supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į dubenį su kapotais kopūstais.

4. Įmaišykite smulkintą svogūną (arba svogūnų laiškus), kapotas mėtas, gerai nuvarvintą mirkytą kuskusą.

5. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, sutrintu česnaku, druska, pipirais. Įmaišykite į salotas ir mėgaukitės.

Ingredientai
Lapiniai kopūstai (kale): 8.00 vnt. (lapai)
Kuskusas: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, kapotų)
Šalotinis svogūnas: 2.00 valg. š. (arba saujelė smulkintų svogūnų laiškų)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Citrinos sultys: 5.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (nedidelė; sutrinto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.2 / 20
Kaip gaminti

1. Dideliama dubenyje gerai išmaišykite abiejų rūšių kopūsto juosteles su druska, tada perkelkite į didelį sietą ar koštuvą ir leiskite taip pabūti porą valandų – per tą laiką kopūstai suminkštės. Nesijaudinkite, vėliau kopūstai tikrai nebus per sūrūs.

2. Berkite suminkštėjusius kopūstus atgal į dubenį, sudėkite špinatus.

3. Kitame mažesniame dubenyje sumaišykite žaliųjų citrinų (laimo) sultis, garstyčias, kuminą. Į šį mišinį plona srovele pilkite aliejų ir nuolatos maišykite, turite gauti emulsiją primenantį padažą.

4. Pilkite padažą ant salotų, išmaišykite, berkite žemės riešutus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (o gal norėsis ir daugiau druskos – ragaukite). Salotas galima valgyti iškart, o šaldytuve pabuvę jų likučiai bus skanūs ir kitą dieną.

Ingredientai
Kopūstai: 0.50 vnt. (nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis)
Raudongūžis kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis)
Druska: 1.00 valg. š.
Špinatai: 1.00 sauja (didelė, be kotelių, supjausytų juostelėmis)
Žalioji citrina: 2.00 vnt. (išspaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono ar kitų mėgstamų)
Kuminai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (geriausiai tinka žemės riešutų, jei jo neturite, keiskite kitu mėgstamu šalto spaudimo, tačiau švelnesnio skonio)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Žemės riešutai: 100.00 g (nesūdytų, pakepintų, stambiai sukapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Abiejų rūšių kopūstų ir morkų šiaudelius suberkite į didelį dubenį.

2. Kitame nedideliame dubenėlyje labai gerai – iki vientisos konsistencijos – sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

Ingredientai
Kopūstai: 0.50 vnt. (baltagūžio, supjaustyto itin plonais šiaudeliais)
Raudongūžis kopūstas: 0.50 vnt. (supjaustyto itin plonais šiaudeliais)
Morkos: 2.00 vnt. (supjaustyts ar sutarkuotos plonais šiaudeliais)
Majonezas: 120.00 ml (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto; padažui)
Obuolių actas: 1.50 valg. š. (kokybiško; padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 15
Kaip gaminti
  1.  Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį. Susmulkinkite.

  2. Brokoliniū kopūstų žiedynus atskirkite nuo stiebo ir supjaustykite mažais (2,5–3 cm) gabaliukais. Virkite garuose, kol suminkštės, bet nepraras spalvos, apie 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį.

  3. Brokolius rabe ir žiedinio brokolio žiedelius sumaišykite kartu su razinomis ir anakardžių riešutais, sudėkite į didelį dubenį.

  4. Atskirame inde sumaišykite aliejus, actą, česnaką ir kajeno pipirus. Gautu padažu pašlakstykite salotas bei pabarstykite jas kepintomis sezamo sėklomis. Salotas patiekite kambario temperatūros arba atvėsintas.

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 3.00 vnt. ((1 žiedynas brokolių rabe, 2 žiedynai įprastų brokolių))
Razinos: 1.00 valg. š. ((didelių geltonų))
Anakardžių riešutai: 0.50 st. ((kapoti, sūdyti))
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. ((ryžių))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sutrintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((kajeno))
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š. ((kepintos))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.
  2.  3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite.
  3. Užpilui: kruopščiai (galima su elektriniu maišytuvu) sumaišykite garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus. Paruoštą padažą sumaišykite su salotomis.
Ingredientai
Briuseliniai kopūstai: 500.00 g
Graikiniai riešutai: 1.00 st.
Kumpis: 50.00 g (rūkyto arba vytinto)
Razinos: 1.00 sauja (pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 valg. š. („Dižono“ galima pakeisti ir paprastomis - užpilui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3,5 - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 10
Kaip gaminti
  1. Į didelį puodą sudėkite pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, suberkite cukrų, įtarkuokite česnako skiltelę bei imbierą. Užpilkite vandeniu ir virkite uždengę 25 minutes.  Kartais pamaišykite, o jei išgaruos vanduo, įpilkite  dar.
  2. Salotas galite tiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip atskirą patiekalą.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonas)
Balzaminis actas: 8.00 valg. š.
Vanduo: 500.00 ml
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Žalių žiedinių kopūstų salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.7 / 43
Kaip gaminti

1. Daržoves nuplaukite ir susmulkinkite: žiedinį kopūstą smulkiau, pomidorus stambiau.

2. Sumaišykite su majonezu.

3. Jei mėgstate, įdėkite konservuotų kukurūzų, įberkite nedidelį kiekį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Salotos paruoštos!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė Makauskaitė

Ingredientai
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 5.00 valg. š.
Kukurūzai: 1.00 st. (konservuotų)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Žiedinis kopūstas 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 29
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.

2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą  orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.

3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.

4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.

Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonasis)
Riešutai: 200.00 g (žemės)
Sezamų aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies - užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Video

02:26
02:26
08:17

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką