Dabar populiaru
Tiesiogiai
Publikuota 2022 09 22, 14:00

Kopūstų sriuba, kuri patiks pikantiško skonio mėgėjams: variantas su mėsa ir be jos

Kopūstų sriuba Lietuvoje tikrai populiari, vasarą ją verdame lengvesnę, šaltuoju sezonu – sotesnę, gausiau pagardintą mėsa, pastiprintą bulvėmis. Ją galima kilstelėti į dar aukštesnį pikantiškumo lygį, jei pagardinimui naudosite kelis ingredientus, kilusius iš Azijos – jūsų valia, rinktis visus ar tik porą iš jų.
Kopūstų sriuba
Kopūstų sriuba / „Shuterstock“ nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 nedidelio kopūsto, supjaustyto juostelėmis ar kubeliais;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1 nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 1,5 l sultinio, vištienos arba daržovių;
  • 200–300 g kimčių (kimchi);
  • 1 valg. šaukšt. gochujang pastos arba sriracha padažo;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 morkos, supjaustytos kubeliais ar plonais griežinėliais;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • 2–3 parūkytos dešrelės, supjaustytos griežinėliais (jei verdate mėsišką versiją).

Gaminimas:

1. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, jei naudojate dešreles, suberkite jų griežinėlius ir trumpai pakepinkite, kol švelniai paskrus. Išimkite iš puodo ir atidėkite.

2. Suberkite į puodą svogūnus ir česnakus, maišydami pakepinkite 2–3 min., kol kiek suminkštės ir pakvips. Supilkite sultinį, sojos padažą, sudėkite kimčius ir gochujang pastą, suberkite kopūstus ir morkas, švelniai pasūdykite.

3. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite kaitrą, kad švelniai virsnotų ir virkite apie 30 min., kol morkos ir kopūstai suminkštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos (jei nenaudosite sojos padažo, jos tikrai trūks).

4. Palaukite, kol truputį pravės, o tada ragaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką