Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugsėjo 20d. 10:00

Košės, mišrainės ir padažai žiemai: nesunku pagaminti, patogu naudoti

Stiklainis su daržovių mišraine
Vida Press nuotr. / Stiklainis su daržovių mišraine

Svogūnai jau išdžiovinti, morkos išrautos, pomidorai taip pat į pabaigą... Tik nereikia panikuoti, kad daržai tuoj bus tušti, ypač jei rūsio ar sandėliuko lentynas užpildysite gėrybių pilnais stiklainiais. Įvairios daržovių, vaisių košės, kai derinius galite kurti pagal savo skonį, bus puikus pasirinkimas žiemą – jos tiks ir kaip garnyras ar pagardas, ir kaip sriubų ar troškinių pagrindas.

Receptas: Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 23
Kaip gaminti
  1. Moliūgus (arba cukinijas) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas išvalykite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  2. Nuluptas morkas stambiai sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves, užliekite pomidorų padažu, pagardinkite druska, cukrumi, cinamonu ir troškinkite ant mažos ugnies 40–45 minutes.
  3. Supilkite actą, sumeskite supjaustytus ananasus. Paragaukite, jeigu trūksta druskos ar cukraus, pridėkite dar ir patroškinkite apie dešimt minučių.
  4. Karštą padažą supilkite į pasiruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg (tinka ir cukinijos)
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Morkos: 500.00 g
Ananasai: 850.00 g (konservuotų indelis)
Pomidorų padažas: 500.00 ml
Aliejus: 200.00 ml
Actas: 150.00 ml (6 proc.)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybai pomidorų padaže
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 50
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite.
  2. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite su 200 ml vandens išmaišytą pomidorų pastą, jei reikia – įberkite dar druskos, sumeskite laurų lapelius, supilkite actą.
  3. Pomidorus nuplaukite, nulupkite, sumalkite mėsmale, supilkite į puodą ir vis pamaišydami virkite, kol tūris sumažės trečdaliu. Grybus suverskite į pomidorų padažą, išmaišykite ir užvirkite. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
  4. Konservus išpilstykite į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu, pašildytu iki 70 laipsnių, ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 30–40 minučių (nelygu, kokio dydžio stiklainiai). Paruoštus konservus iškelkite iš puodo ir sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grybai: 1.00 kg (baravykų arba raudonikių, voveraičių arba šilbaravykių, arba pievagrybių)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 - grybams virti)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (1,5 - grybams virti)
Pomidorai: 1.00 kg
Cukrus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 200.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Aliejus: 60.00 ml
Actas: 2.00 valg. š. (9 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų mišrainė su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kartkartėmis pamaišydami troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
  2. Sudėkite ryžius ir kaitinkite, kol šie suminkštės. Sumeskite likusias smulkintas daržoves, užvirinkite.
  3. Pagal skonį pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
  4. Nepamirškite visą laiką maišyti, kad mišrainė neprisviltų. Tyrę sukrėskite į karštus sterilius stiklainius ir sandariai uždarykite. Atvėsinkite ir padėkite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Aliejus: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 kg (smulkintų)
Ryžiai: 500.00 g
Pomidorai: 2.00 kg (2,5 - 3)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios, pjaustytos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite.
  2. Nuluptus svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, sudėkite kriaušes, svogūnus, slyvas, česnakus, supilkite actą ir citrinų sultis, įberkite druskos, pipirų, imbiero.
  3. Išmaišykite ir maišydami virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kaitinkite dar penkias minutes. Košę sukrėskite į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kriaušės: 1500.00 g
Džiovintos slyvos: 250.00 g (be kauliukų)
Svogūnai: 500.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Actas: 200.00 ml (vyno)
Citrinos: 2.00 vnt. (100 ml - sulčių)
Druska: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (smulkinto)
Cukrus: 500.00 g
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų tyrė su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 42
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, suberkite nuluptą ir mėsmale sumaltą česnaką bei išvalytas paprikas.
  3. Baigę troškinti nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.
  4. Tyrę atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite. Išpilstykite padažą į stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g
Morkos: 1.00 kg
Aliejus: 250.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 4 - 9 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelės pomidorų padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 16
Kaip gaminti
  1. Puode užvirkite vandenį, suberkite pupeles ir virkite, iki jos taps minkštos. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje.
  2. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į puodą, suberkite druską ir pavirkite, kol jie išteš. Sutrinkite daržovių trintuvu.
  3. Į pomidorų padažą sukrėskite išvirusias pupeles, kepintus svogūnus, suberkite abiejų rūšių pipirus ir cukrų bei sutraiškytus laurų lapelius. Užvirkite. Supilkite actą, išmaišykite.
  4. Išpilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite dangtelius, uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pupelės: 1200.00 g (šviežios išlukštentos)
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Druska: 3.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų, kvapniųjų)
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 5 - 9 proc.)
Cukrus: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanai pomidorų padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
5.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 10–15 minučių. Tuomet dar sykį nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite su aliejumi. Išvalytas paprikas supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite.
  2. Į puodą storu dugnu supilkite pomidorų padažą, sumeskite nuluptus ir supjaustytus pomidorus, grūstus česnakus, pagardinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir troškinkite 30–40 minučių.
  3. Į švarius stiklainius susluoksniuokite daržoves ir užpilkite karštu pomidorų padažu. Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 20–30 minučių. Paruoštus konservus sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 kg
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Pomidorai: 500.00 g
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 1000.00 ml
Aliejus: 100.00 ml (100 - 150 kepimui)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (kelių žirnelių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (baltas)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovės pomidorų padaže
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia, nuskuskite ir išvalykite.
  2. Cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite cukinijas. Kol šios kepa – susmulkinkite agurkus. Iš keptuvės išgriebkite iškepusias cukinijas, įkaitinkite šaukštą aliejaus ir suberkite kepti agurkus.
  3. Kol šie kepa – susmulkinkite paprikas. Ir taip susmulkinkite ir paeiliui pakepinkite visas daržoves.
  4. Obuolius pjaustykite paskutinius ir kepinkite kartu su morkomis. Visas kepintas daržoves suverskite į puodą, pagardinkite druska bei pipirais, supilkite pomidorų sultis, išmaišykite ir troškinkite maždaug penkias–aštuonias minutes.
  5. Baigdami troškintis supilkite actą, sumeskite nuluptus ir susmulkintus česnakus, išmaišykite. Išpilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius, uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (jaunų)
Agurkai: 1.00 vnt. (1 - 2)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (saldžiarūgščiai)
Actas: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sultys: 500.00 ml (pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kriaušių ir imbierų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą ir kaitinkite, kol išgaruos skystis, o tyrė sutirštės.
  3. Sukrėskite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kriaušės: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (2 - 3 cm - šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Cukrus: 8.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdelių)
Razinos: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius, pagardinkite actu, druska ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
  3. Tuomet suberkite susmulkintas mėtas ir dar kelias minutes pakaitinkite. Košę sukrėskite į švarius stiklainius ir dėkite į puodą su vandeniu.
  4. Kaitinkite apie 20 minučių ir sandariai užsukite. Ši košė labai pagardina vištienos, triušienos, kalakutienos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Svogūnai: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelių arba apelsino)
Mėtos: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Actas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 370.00 g (370 - 500)
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Konservuotos baravykų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 13
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – žiedais, morkas sutarkuokite.
  3. Daržoves sumaišykite su druska, užpilkite kelis šaukštus aliejus ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Po kiek laiko supilkite actą, smulkiai pjaustytus krapus ir dar patroškinkite 10 minučių.
  4. Daržoves sumaišykite su grybais ir sudėkite į stiklainius. Laikykite šaltai.
Ingredientai
Grybai: 1.00 kg (baravykai)
Morkos: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg
Krapai: 100.00 g
Actas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - maltų)
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gardžioji cukinijų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 90
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi.
  2. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus.
  3. Paruoštas daržoves pagardinkite druska, cukrumi ir visais kitais išvardytais prieskoniais, sumeskite į puodą ir ant mažos ugnies virkite valandą ar pusantros.
  4. Išvirusią mišrainę iš karto sukrėskite į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Iš nurodyto kiekio išeis apie tris litrus konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 kg (1.2)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiųjų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Morkos: 200.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt. (rūgštokų)
Druska: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Actas: 2.00 valg. š. (30 proc.)
Aliejus: 8.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 17
Kaip gaminti
  1. Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
  2. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
  3. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
  4. Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Statykite virti.
  6. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.

Receptą atsiuntė Helena J.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm)
Pipirai: 4.00 vnt. (aitriosios paprikos - galima ir mažiau)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Actas: 120.00 ml (vyno actas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 27
Kaip gaminti
  1. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus.
  2. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką.
  3. Po maždaug penkių minučių sudėkite trintą česnaką, išmaišykite padažą ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!
Ingredientai
Pomidorų pasta: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 5
Kaip gaminti
  1. Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite.
  2. Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus.
  3. Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar druskos arba cukraus ir pavirkite apie 20 minučių.
  4. Slyvų tyrę atšaldykite ir dar kartą užvirkite. Kai tik užvirs, išjunkite, karštą padažą sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Slyvos: 2500.00 g
Morkos: 500.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Gyvenimas

Jos mus saugo. Kalėjimo prižiūrėtoja E.Martinkėnaitė: „Filmuose prižiūrėtojai vaizduojami per daug atsipūtę“

Popiežiaus vizitas Lietuvoje

Aktualu

Seimo komitetas klausimą dėl atliekų deginimo jėgainių svarstė slaptai

Interviu Kultūra

Iškili rumunų poetė A.Blandiana: „Buvo lengviau priešintis režimui nei rašyti tai, ko jis reikalauja“

Gazas

Paskelbti duomenys: vidutinio greičio matuokliai užfiksavo beveik 90 tūkst. pažeidėjų

Kultūra

„Man Booker“ premija: knygos, šiais metais pretenduojančios į prestižinį apdovanojimą

Vardai

Petras Gražulis pirmąkart pamatė dukrą: Birutė Navickaitė atsiprašymo taip ir neišgirdo

Popiežiaus vizitas Aktualu

1000 popiežiaus vizito savanorių – jie kuria istoriją

Gyvenimas

Londono mados savaitės viešnių stilius: ryškios spalvos ir romantiškos suknelės

Vardai

Chuliganizmą kelyje neigiantis P.Aršauskas: „Lamborghini“ jautri virpesiams, gal pareigūnams pasirodė?

Mokslas.IT

Ši nuotrauka – ne klastotė. Tačiau kosmose iki šiol niekas nepasimetė. Kaip?

Vardai

Eminemo ir Machine Gun Kelly kovoje triumfuoja jaunasis reperis: kas juoksis paskutinis?

Gazas

Diena su nežymėtu policijos „Audi A6 quattro“: kodėl vairuotojai jai linki, kad „užkaltų“ variklis

Maistas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aktualu

Kauno policija rekordiniu greičiu nustatė ir sulaikė sprogimo grasintoją

24sek

„Žalgirio“ biudžetas – didesnis nei visų likusių 9 LKL komandų kartu sudėjus

Pasaulis kišenėje

„Ryanair“ keleivis nufilmavo, kaip oro uoste vagiama iš lagamino

Verslas

„Danske Bank“ pinigų plovimo skandalas: ką tai reiškia Lietuvoje esantiems klientams

Vardai

Jurga Baltrukonytė pristatė knygą „Viskas bus gerai“: „Ji niekada netaps bestseleriu“

Verslas

KPD vertinimo tarybose specialistai nedeklaruoja interesų, veikla kelia nerimą ir STT

Naujienos

Gyvenimas

Jos mus saugo. Kalėjimo prižiūrėtoja E.Martinkėnaitė: „Filmuose prižiūrėtojai vaizduojami per daug atsipūtę“

Popiežiaus vizitas Lietuvoje

Interviu Kultūra

Žmogaus ir Žemės nuovargis: pokalbis su Venecijoje Lietuvai atstovausiančios operos „Saulė ir jūra“ autorėmis

Gazas

Vos P.Aršauskui atgavus vairuotojo pažymėjimą, pasipylė „Lamborghini“ pažeidimų vaizdai

24sek

„urBONUSas“: „Ryto“ šansai patiesti „Žalgirį“ ir labiausiai neįvertintas Lietuvos treneris

Interviu Kultūra

Iškili rumunų poetė A.Blandiana: „Buvo lengviau priešintis režimui nei rašyti tai, ko jis reikalauja“

Vardai

Petras Gražulis pirmąkart pamatė dukrą: Birutė Navickaitė atsiprašymo taip ir neišgirdo

Gyvenimas

A.Kuzmickaitė apie Londone pristatytą kolekciją: „Jaučiausi kaip karalienė“

24sek

ESPN sprigtas J.Valančiūnui: prastesnis už D.Sabonį?

Verslas

Rado landą: sukūrė programą, kuri renka ir apdoroja duomenis, bet nepažeidžia privatumo

Aktualu

Seimo komitetas klausimą dėl atliekų deginimo jėgainių svarstė slaptai

Aktualu

Nidos forumas. Lenkų filosofas Bogdanas Szlachta apie Europą kamuojančią migreną

Mokslas.IT

Ši nuotrauka – ne klastotė. Tačiau kosmose iki šiol niekas nepasimetė. Kaip?

Gazas

Paskelbti duomenys: vidutinio greičio matuokliai užfiksavo beveik 90 tūkst. pažeidėjų

Kultūra

„Man Booker“ premija: knygos, šiais metais pretenduojančios į prestižinį apdovanojimą

Vardai

Eminemo ir Machine Gun Kelly kovoje triumfuoja jaunasis reperis: kas juoksis paskutinis?

Gazas

Diena su nežymėtu policijos „Audi A6 quattro“: kodėl vairuotojai jai linki, kad „užkaltų“ variklis

Deuce

Prognozė: Ričardui Berankiui švęsti pergalę prireiks sensacijos

Sportas

A lyga: „Kauno Žalgirio“ akistata su „Jonava“ baigėsi taikiai

24sek

M.Girdžiūno ir amerikiečių vedamas „Rytas“ pergale baigė pasiruošimą sezonui

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką