Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 5d. 13:20

Krakmolu apklotas, terijakiu apkamšytas: karpio paruošimo būdas, kurį išbandę prie senų įpročių negrįšite

Lina Barčaitė ir Liucina Rimgailė
Lina Barčaitė ir Liucina Rimgailė

Azijos šalyse sumaišyti ir viso pasaulio gurmanų virtuves užkariavę saldžiarūgščiai padažai puikiai tinka ne tik vištienos patiekalams. Terijakio ir sojos pagrindu pagamintas padažas naujais skoniais atsiskleisti gali lėkštėse kartu su lietuvių mėgstamomis žuvimis. Bene idealiausiai azijietiški padažai dera su aromatinguoju karpiu.

O jeigu į padažą dar įmaišysite medaus, čiobrelių ir pomidorų pastos, ant pietų stalo garuos tokios gardžios karpio juostelės, kokių nė negalėjote įsivaizduoti.

Viena iš dažniausiai tautiečių ruošiamų žuvų iki šiol neatrastame azijietiškame amplua pristatoma naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode.

Karpį gruzdina kulinarijos technologė Lina Barčaitė ir „Liu Patty desertinė“ šeimininkė Liucina Rimgailė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės

Ingredientai:

  • 600 g karpio
  • 100 g bulvių krakmolo
  • žiupsnelis druskos
  • aliejaus (kepimui)

Padažui:

  • 200 g terijakio padažo
  • 30 g sojų padažo
  • 40 g medaus
  • 50 g pomidorų pastos
  • 20 g citrinų sulčių
  • kelios skiltelės česnako
  • žiupsnelis džiovintų čiobrelių
  • žiupsnelis kajano pipiro
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės

Gaminimas:

  • Išvalytą karpį pjaukite perpus ir išpjaukite stuburo kaulą.
  • Karpio filė pjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir apvoliokite bulvių krakmole.
  • Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite karpio juosteles ir virkite apie 4 min., kol gražiai apkeps. Vartykite.
  • Išgriebtas karštas karpio juosteles sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi (pertekliniai) riebalai.
  • Sumaišykite padažą iš jam skirtų komponentų. Maišydami truputėlį pašildykite puode.
  • Paruoštą padažą pilkite ant iškeptų karpio juostelių ir išmaišykite.

Skanaus!

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Azijietiškos karpio juostelės

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Remiamas turinys
Komentarai: 6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

04:05
02:52
00:26

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką