Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2013 sausio 3d. 11:58

Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti karamelizuotų skanėstų

Karamelizuotas desertas
Shutterstock nuotr. / Karamelizuotas desertas
Tikriausiai daugeliui yra tekę kavinėse ragauti įvairių traškių karamelizuotų skanėstų. Jų nesunkiai galite pasiruošti ir namie.

Karamelizuoti (t. y. aplieti lydytu cukrumi) galima viską: vaisius, riešutus, daržoves. Ir ne tik moliūgus ar morkas, bet ir svogūnus, pomidorus, burokėlius – tai ypač pikantiškas garnyras prie gurmaniškų mėsos patiekalų, žalumynų salotų su ožkų pieno sūriu.

Kaip tai daroma?

Cukrus iki rusvos karamelinės masės pakaitinamas svieste, tada juo smarkiai maišant greitai apveliami norimi produktai.

Išbandykite!

Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Karamelizuoti svogūnai
Karamelizuoti svogūnai
Shutterstock nuotr./Traakios obuolių skiltelės
Shutterstock nuotr./Traškios obuolių skiltelės
Traškios obuolių skiltelės
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
ievosreceptai.lt nuotr./Kepti bananai su karamele
Kepti bananai su karamele

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Žurnalas „JI“
Temos: 2 Receptai Desertai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

03:08
07:33
00:20

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką