TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kulinarinė pamokėlė: ruošiame lęšių paštetą

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis
Shutterstock nuotr. / Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Siūlome išmėginti nesudėtingą receptą. Pašteto skonis išties netikėtas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Lęšiai – puikus produktas, ypač turtingas baltymų. Senovėje lęšius vadindavo neturtingųjų mėsa, dabar juos mėgsta sveikata besirūpinantys žmonės. Lęšius panaudoti galima labai universaliai.

Trumpai apie lęšius

♦ Raudonieji skaldyti lęšiai lengvai suverda, todėl labiausiai tinka tyrsriubėms, košėms, paštetams, apkepams, užtepėlėms gaminti.

♦ Rudieji (žalieji) lęšiai – stambiausi lęšiai, pusiau suverda. Tinka sriuboms, košėms, plovams.

♦ Juodieji lęšiai  – smulkiausi lęšiai, primena juoduosius ikrus, todėl vadinami Beluga. Nesuverda, nekeičia spalvos, bet smarkiai dažo, todėl į tai reikia atkreipti dėmesį verdant juos su kitais produktais. Ypač tinka salotoms, užkandžiams, pagrindiniams patiekalams.

♦ Prancūziški smulkūs žalieji lęšiai de Puy nesuverda, šiek tiek keičia spalvą ir dažo kitus produktus, todėl norint virti iš jų sriubą, geriau juos išvirti atskirai, perskalauti virintu vandeniu ir tik tada dėti į sriubą. Puikiai tinka salotoms, pagrindiniams patiekalams.

Lęšių virimo laikas
Lęšių rūšis Virimo laikas (min.)
Raudonieji skaldyti lęšiai 12–15
Rudieji (žalieji Laird, Saabar Masoor, Anfija, Petrovskaja) lęšiai 25
Juodieji Beluga lęšiai 25-30
Prancūziški smulkūs žalieji lęšiai de Puy 20-25

IŠMĖGINKITE

Shutterstock nuotr./Lęaių paatetas su graikiniais rieautais ir keptomis paprikomis
Shutterstock nuotr./Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką