Dabar populiaru
Publikuota: 2013 vasario 4d. 10:54

Kulinarinė pamokėlė: verdame aromatingą charčio sriubą

Gruziniška charčio sriuba
Fotolia nuotr. / Gruziniška charčio sriuba

Kas jau kas, bet tiršta, aromatinga ir neįtikėtinai soti gruziniška charčio sriuba yra žiemos patiekalų karalienė. O jos variacijų – nors vežimu vežk! Aišku viena, kad šią sriubą būtinai turite išbandyti – juk kai siaučia ir niekaip ramybėje mūsų nepalieka virusai ir ligos, pats laikas traukti ypatingus ingredientus ir nustebinti šeimą puikia charčio sriuba!

Pagaminsite per 2 val. 30 min.

(6 asmenims)

Ingredientai:

Aviena (tinka ir jautiena): 500 g

Ryžiai: 2/3 stiklinės

Dideli svogūnai: 3 vnt.

Česnakai: 5 skiltelės

„Tkemali“ padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.

Pomidorų pasta: 100 g

„Chmeli-suneli“ prieskoniai: 2 arbat. š.

Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)

Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)

Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.

Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)

Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės

Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)

 

Kaip gaminti:

1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,5–2 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.

2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, „Tkemali“ padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes „Tkemali“ padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, „Chmeli-suneli“ prieskonius, juoduosius pipirus. „Tkemali“ ir „Chmeli-suneli“ padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. „Tkemali“ padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite „Chmeli-suneli“, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono. 

3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.

4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.

5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.

6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką