Dabar populiaru
Publikuota: 2015 rugsėjo 29d. 09:00

Kuo skaninti ryžius, kad jie būtų sveikesni

Ryžiai
„Fotolia“ nuotr. / Ryžiai

Mėgstate ryžius kaip garnyrą prie įvairių mėsos patiekalų, o gal jais gardžiuojatės ir vienais?

Nors tai tikrai nėra pats sveikiausias maistas, kokį galite sugalvoti, tikrai yra ne vienas būdas, kuris padės ryžius paruošti bent kiek sveikiau. Šie metodai puikiai tiks tiek baltiesiems, tiek ir rudiesiems ryžiams, tad siūlome išbandyti.

Ryžiai su kokosų aliejumi

Šri Lankos mokslininkai pastebėjo, kad kokosų aliejumi paskaninti ryžiai tampa gerokai sveikesni ir netgi mažiau kaloringi. Kad pasiektumėte tokį efektą, į vandenį, kuriame virsite pakelį baltųjų ryžių, įpilkite ir du arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus. Ryžius toliau virkite kaip įprasta ir, praėjus nurodytam laikui, valgykite juos be jokios sąžinės graužaties.

Ryžiai, paskaninti vištienos sultiniu

Ryžius virti galite ne tik paprastame vandenyje, bet ir vištienos sultinyje – taip patiekalas įgaus dar daugiau skonių, o ir taps kiek sveikesnis. Tiesa, naudojant šį metodą, rekomenduojama rinktis kuo ekologiškesnį vištienos sultinį arba – dar geriau – ryžius virti daržovių sultinyje.

Ryžiai su imbieru

Jei mėgstate imbierą, juo taip pat galite paskaninti savo ryžių porciją. Tai padaryti galite keletą žiupsnelių imbiero įbėrę į vandenį, kuriame verdate ryžius. Šis būdas ne tik suteiks egzotiško skonio, bet ir apdovanos jus gausybe naudingų sveikatai savybių. Jau nuo seno žinoma, kad imbieras itin efektyviai sureguliuoja kraujo spaudimą ir cholesterolį, taip pat mažina širdies ligų riziką bei, žinoma, stiprina imunitetą. Jei imbiero vis tik nemėgstate, ryžius taip pat skaninti galite sojos ar teriyaki padažu.

Ryžius gardinkite antioksidantų turinčiais produktais

Antioksidantai labiausiai vertinami todėl, kad jie gali padėti kovoti prieš vėžį, taip pat dėl savo savybių ir odos grožiui. Žmogaus organizmas gali pats pasigaminti tam tikrą kiekį antioksidantų, tačiau jo nepakanka maksimaliai apsaugai užtikrinti. Todėl antioksidantų būtina gauti ir su maistu.

Norint, kad organizmo apsauginė funkcija būtų stipri, reikia vartoti daug augalinio maisto, žolelių ir prieskonių, būtent dėl to net ir ryžius verta gardinti šiais produktais. Antioksidantų gausu ir česnakuose bei svogūnuose – šiuo atveju dar tuo pačiu sustiprinsite ir savo imunitetą.

Ji24.lt siūlo išbandyti ir šiuos receptus su ryžiais:

Receptai
Receptas: Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika.

2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą sluoksniais dėkite troškintus kopūstus, faršą ir ryžius. Miltus sumaišykite su nekarštu sultiniu, pomidorų padažu ir grietine.

3. Paruoštą padažą supilkite ant apkepo ir kepkite 160 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 1.00 st. (virti)
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sultinys: 1.00 st. (0,5 st.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite.

2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus ir kepinkite 8 min. Sudėkite juostelėmis supjaustytus kopūstus, suberkite mairūnus ir troškinkite dar 5 min. retkarčiais pamaišydami.

3. Kopūstų troškinį sukrėskite į dubenį su ryžiais, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išplaktus kiaušinius, likusį sultinį, gausiai pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite visą masę. Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 30 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Ryžiai: 275.00 g (rudųjų)
Vištienos sultinys: 6.00 st.
Kumpis: 115.00 g (liesos rūkytos mėsos, geriausia kiaulienos kumpis "Pancetta")
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės garbanotų)
Anakardžių riešutai: 110.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Mairūnas: 3.00 valg. š. (susmulkintų, šviežių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 73
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
1.7 / 7
Kaip gaminti

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio sviesto, sudėkite kepenėles, smulkintus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais, malta paprika ir kepinkite 15 minučių. Sukrėskite į dubenį.

4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ryžius ir kepinkite 1–2 minutes. Sudėkite kepenėles su svogūnais ir atsargiai išmaišykite.

5. Į kepenėles ir ryžius supilkite karštą vištienos sultinį, įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir atsargiai išmaišykite. Virkite, kol ryžiai suminkštės ir taps vientisa mase. Daugiaryžį patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 500.00 g
Pienas: 1.00 l (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Sviestas: 75.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ryžiai: 350.00 g
Vištienos sultinys: 750.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 30.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daugiaryžis su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10 minučių.
  2. Išgriebkite nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite. Didesnes voveraites pasmulkinkite.
  3. Prikaistuvyje išlydykite šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vieną smulkintą svogūną, kepinkite, kol pagels. Suberkite voveraites, ugnį sumažinkite. Kaitinkite apie 8 minutes.
  4. Iš voveraičių išsiskyrusį skystį nupilkite – grybai bus traškūs. Netroškinkite jų ilgiau kaip 10 minučių, nes bus guminiai.
  5. Kitame puode įkaitinkite šaukštą aliejaus ir šaukštą sviesto (kol kaista, į indą su vedančiu vandeniu įmeskite sultinio kubelį). Suberkite likusius smulkintus svogūnus. Maišydami kepinkite apie porą minučių. Suberkite sausus ryžius, maišydama trumpai paskrudinkite.     
  6.   Svogūnus ir ryžius galite kepinti žemės riešutų aliejuje – įgaus pikantišką prieskonį.
  7. Įpilkite porą samtelių sultinio, samtelį sauso baltojo vyno, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, kaitinkite, kol sugers skystis (dažnai nemaišykite, antraip ryžiai pakeis formą, sulips). Supilkite likusį sultinį bei vyną, kaitinkite, kol susigers į kruopas (ryžiai turi šiek tiek suminkštėti, bet likti traškus).
  8. Daugiaryžiui su voveraitėmis gaminti tiks grybų sultinys (valgis bus intensyvesnio grybų skonio).
  9. Kruopas atsargiai išmaišykite medine mentele, kad atsiskirtų viena nuo kitos. Sudėkite troškintas voveraites, atsargiai viską sumaišykite (jeigu grybai atvėsę, puodą su valgiu dar porą minučių palaikykite ant silpnos ugnies).
  10. Pagamintą daugiaryžį galima saikingai apšlakstyti nerafinuotu alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu.                 
  11. Negailėkite kvapių žolelių Į lėkštes sukrėstą daugiaryžį gausiai apibarstykite šviežiais mulkintais krapais, petražolėmis.   
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g („Arborio“)
Vanduo: 450.00 ml (verdančio)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis ekologiško)
Vynas: 150.00 ml (sauso baltojo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grybai: 1.00 vnt. (1 litras)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 13
Kaip gaminti

1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes.

2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite ryžius, gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir 35–40 min. kepkite 160 °C orkaitėje.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 500.00 g (šviežių arba šaldytų)
Kreminė grybų sriuba: (skardinė) 400.00 arbat. š.
Ryžiai: 1.00 st. (virtų, birių)
Svogūnai: 2.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Pienas: 1.00 st. (1/4 puodelio lieso)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 49
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžiais įdarytos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol gražiai pageltonuos.
  3. Ryžius nuplaukite, nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite. Pomidorus nuplaukite, du susmulkinkite ir taip pat suberkite į keptuvę. Įpilkite 150 ml karšto vandens, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų, sumeskite smulkintas petražoles, išmaišykite ir troškinkite, kol ryžiai taps minkšti.
  4. Ryžių masės prikimškite cukinijas ir sudėkite jas į švarius stiklainius. Likusius pomidorus sutarkuokite stambia tarka arba sumalkite mėsmale. Supilkite į puodą ir virkite apie 15 minučių.
  5. Įberkite druskos, cukraus, supilkite visą nurodytą kiekį acto, sumeskite kvapiuosius pipirus ir laurų lapelius. Išmaišykite ir dar virkite apie dešimt minučių. Išvirusiu karštu pomidorų padažu užpilkite cukinijas apie du centimetrus iki stiklainio viršaus.
  6. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su iki 60 laipsnių pakaitintu vandeniu, užvirkite ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 70–80 minučių (nelygu, kokio dydžio stiklainiai). Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (jaunų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Svogūnai: 200.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 140.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 4.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (4 - 5, - 9 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių salotų kąsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 16
Kaip gaminti
  1. Ryžius išvirkite taip, kad būtų visiškai minkšti. Atvėsinkite.
  2. Ananasus supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Graikinius riešutus truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite grūstuve ar supjaustykite peiliu į smulkius gabalėlius.
  4. Ryžius, konservuotus kukurūzus, parmezano sūrį, graikinius riešutus, smulkintą česnaką suberkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.
  5. Krabų lazdeles susmulkinkite į labai mažus gabalėlius.
  6. Drėgnomis rankomis  ir šaukštu iš ryžių salotų atsargiai suformuokite nedidelius rutulius, šiek tiek paspauskite, kad būtų tvirtesni, apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse. Gražiai išdėliokite lėkštėje.
  7. Šį patiekalą galite patiekti ir ne rutuliukų forma, o kaip paprastas salotas. Tada krabų lazdeles pjaustykite stambesniais gabalėliais ir įmaišykite į salotas kartu su visais kitais produktais.

 

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Kukurūzai: 100.00 g (konservuotų)
Ananasai: 100.00 g (konservuotų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Krabų lazdelės: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės (nebūtina)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 26
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  4. Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
  5. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
  7. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
  8. Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Ryžiai: 180.00 g (virtų arba apie 65 g - nevirtų)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

26:48
01:44
23:52

Maistas

Kinas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką