Kvapnioji, traškioji šoninė: apkepų, salotų ir kitų skanėstų receptai

Kartais patiekalui trūksta vienintelio ryškesnio akcento, kad jis dar labiau pamalonintų ir savo skoniu, ir aromatu. Jei nesate atsisakę mėsos, tokiu akcentu gali tapti gabaliukas rūkytos šoninės – keli gabaliukai gali paskaninti ir salotas, ir apkepą, troškinį, galimybių daugybė, o mes siūlome keliolika receptų.
Spagečiai su šonine
Spagečiai su šonine / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Receptai Maistas
Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
Receptas: Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (lapai)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė, miltinga)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios)
šoninė 4 juostelės plonai pjaustytos 400.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite 10–15 minučių, kol šie suvirs.

2.Sudėkite špinatų lapus ir virkite dar 5 minutes. Kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kad vidus būtų minkštas.

3.Šoninę pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai apskrus. Sriubą išsukite elektriniu plaktuvu iki vientisos tyrės, sudėkite grietinę ir užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, muskatų.

4.Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite juostelę skrudintos šoninės, pusę perpjauto kiaušinio, įberkite kapotų petražolių. Valgykite su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Barščiai su rūkyta šonine
Receptas: Barščiai su rūkyta šonine
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 60
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (su kaulu ir 100 g rūkytos šoninės)
Burokėliai: 5.00 vnt. (ir stiklinė burokėlių sunkos)
Pupelės: 1.00 st.
Morkos: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (antaniniai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kvapiųjų pipirų žirnelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį druskos)
Kaip gaminti

1. Pupeles iš vakaro užmerkite, tada išvirkite.

2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir troškinkite su pomidorų tyre bei burokėlių sunka.

3. Svogūnus pakepinkite svieste su morkomis ir petražolės šaknimi, iki suminkštės.

4. Iš kiaulienos išvirkite sultinį. Į jį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, sumeskite laurų lapelius bei pipirų žirnelius ir apie 10 min. pavirkite. Tada sukrėskite troškintus burokėlius, kiek pavirusios – svogūnų, morkų bei petražolės šaknies troškinį, galiausiai – virtas pupeles ir dar 7 min. pavirkite.

5. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius, kepintą smulkintą šoninę.

6. Tiekdamos į lėkštę įdėkite mažais gabalėliais pjaustytos kiaulienos, berkite žalumynų.

 

Suskleisti
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 29
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Suktinukai su šonine
Receptas: Suktinukai su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Rūkyta šoninė 200.00 g
Žuvis: 300.00 g (baltos žuvies filė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšniniai)
Salotos: 100.00 g (įvairios)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais ir sudėkite į gilesnį dubenį.

2. Česnakus sutraiškykite, sumaišykite su austrių, sojų padažais, citrinų sultimis ir garstyčiomis.

3. Žuvies gabalėlius aptepkite paruoštu padažu ir bent valandai palikite, kad pasimarinuotų.

4. Šoninę supjaustykite juostelėmis.

5. Marinuotus žuvies gabalėlius apsukite šonine, suverkite ant medinių arba metalinių iešmelių ir iškepkite ant karštos ugnies keptuvėje, orkaitėje arba ant laužo.

6. Salotas nuplaukite, nusausinkite, pomidorus pasmulkinkite, viską apšlakstykite aliejumi, apelsinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti
Daržovių blynai
Receptas: Daržovių blynai su traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Šoninė: 200.00 g (karštai rūkytos)
Kaip gaminti

1. Nuskustas bulves bei morkas sutarkuokite, o cukiniją sutarkuokite nenuluptą. Į daržovių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.

2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

3. Sausoje keptuvėje paskrudinkite karšto rūkymo šoninę ir patiekite kartu su daržovių blyneliais.

Suskleisti
Grikių apkepas su šonine
Receptas: Grikių apkepas su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 95
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 375.00 g
Varškė: 400.00 g
Kiauliena: 300.00 g (parūkyta šoninė)
Grietinė: 150.00 g (riebi)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Grikius nuplaukite ir nuvarvinkite sietelyje. Suberkite į puodą su 3 stiklinėmis verdančio sūdyto vandens ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių, kol vanduo išgaruos.

2.Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami pakepinkite keptuvėje be riebalų. Sukrėskite į puodą su grikiais ir išmaišykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintame svieste ir sukrėskite į varškę.

3.Supilkite grietinę, pasūdykite, pabarstykite pipirais, mairūnais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Į sviestu pateptą molinį kepimo indą dėkite sluoksnį grikių masės, ant jo – varškės ir vėl grikių masės.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Orkaitėje keptos bulvės su šonine
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 140
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Kumpis: 5.00 riekės (plonos juostelės šaltai rūkyto kumpio arba šoninės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi.

3. Šonine apvyniokite bulves.

4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pupelių troškinys su šonine
Receptas: Pupelių troškinys su šonine
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (baltosios)
Kiauliena: 400.00 g (nugarinė 200 g parūkyta šoninė)
Jautiena: 300.00 g (aviena)
dešra aštri (pvz., chorizo) 200.00 g
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Čiobreliai: 4.00 vnt. (šakelės šviežių)
Petražolės: 4.00 vnt. (šakelės šviežių)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje.

2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

3.Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Dėkite šiaudeliais pjaustytą šoninę, salierus, pomidorus, česnaką, smulkiai kapotus čiobrelius ir petražoles.

4.Užpilkite sultiniu ir troškinkite 40 minučių. Sudėkite pupeles, morkas, riekelėmis pjaustytą dešrą, atsargiai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spagečiai su skrudinta šonine
Receptas: Spagečiai su skrudinta šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (trumpų šiaudelio formos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šoninė: (rūkyta, plonos juostelės) 8.00 riekės
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šonine įdarytos bulvės
Receptas: Šonine įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 110
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šalto rūkymo šoninė: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 65.00 ml
Paprikos: 4.00 g (malta rūkyta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol jos kepa, paruoškite šoninės įdarą. Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite riebalus ir atvėsinkite. Sumaišykite su rikota, grietinėle. Pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.
  4. Iškepusias bulves šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite bulves, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į šoninės įdarą.
  5. Paruoštu šoninės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Tiekite karštas. Skanaus!
Suskleisti
Balta žuvis, apvyniota šonine
Receptas: Balta žuvis, apvyniota šonine
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 160.00 g (skorpionžuvės)
Smidrai: 100.00 g
Šoninė: (juostelės) 5.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (garstyčių - sūrio padažui)
Grietinėlė: 10.00 ml (šlakelio - garstyčių ir sūrio padažui)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto fermentinio - garstyčių ir sūrio padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Kaip gaminti
  1. Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų smidrų ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20min.
  2. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite čiobreliais.
Suskleisti
Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine
Receptas: Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Šoninė: 6.00 vnt. (juostelės)
Jautiena: 600.00 g (3 vnt (po 200g) - pjausniai)
Padažas:(garstyčių ir medaus padažo) 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Iešmeliai:(trumpų medinių) 12.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Šoninę perpjaukite pusiau išilgai.
  2. Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite.
  3. Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių.
  4. Ant jų paskirstykite garstyčių  ir medaus padažą ir ant kiekvieno uždėkite po šoninės juostelę.
  5. Viską suvyniokite ir kiekvieną suktinuką sutvirtinkite iešmeliais.
  6. Aptepkite suktinukus aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
  7. Kepkite kepsninėje 10–​15 min., nustačius vidutinę kaitrą, iš visų pusių, kaskart apversdami.

Patarimas: patiekite su MAGGI Chilli padažu.

 

 

 

Suskleisti
Sausainiai su šokoladu ir karamelizuota šonine
Receptas: Sausainiai su šokolado gabalėliais ir karamelizuota šonine
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (50 - sausainiams ir 50 - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Šokoladas: 1.00 st. (puodelis gabalėlių)
Šoninė: ( ½ karamelizuotos kiaulienos) 1.00 puodelis
Kiauliena: 6.00 vnt. (6 riekelės šoninės - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną.
  3. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  4. Išdėliokite tas riekeles ant kepimo popieriaus.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol šoninė taps traški.
  6. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šoninei atšalus, sulaužykite gabalėliais.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės.
  3. Į plakinį supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir karamelizuotos šoninės gabalėlius
  5. Imkite po didelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite apvalius kamuoliukus.
  6. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!  
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVARIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius