-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Laidoje „Tarasovai virtuvėje“ – kaip pasigaminti prabangiąją „Confit“ antieną už 8 eurus: žiūrėkite

Trečioje Violetos ir Viliaus Tarasovų laidoje „Tarasovai virtuvėje“ pora rodo, kaip pagaminti antieną „Confit“ su marinuotų burokėlių salotomis bei svoriui nepavojinga salierų koše už kiek daugiau nei 8 eurus. Šis patiekalas, kuris yra vienas Viliaus mėgstamiausių, puikiai tiks ir Velykoms, jei kartais dar nenusprendėte, ką dėti ant pietų stalo!

Toliau besirūpindami žiūrovų Velykų stalu, Violeta ir Vilius atskleidžia skaniosios „Confit“ antienos receptą. Ankstesnėse laidose jie jau parodė, kaip pasigaminti mėsos pyragą, puikiai atstojantį zuikį, ir burnoje tirpstantį šokoladinį pyragą.

„Mes šiandien gaminsime... tai yra aš gaminsiu antį, o kažkas man truputėlį padės ir vėliau degustuos“, – šypsosi V.Tarasovienė, o Vilius priduria, kad kepta antis patinka ne tik judviejų dukrai, bet ir patenka į jo paties mėgstamiausių patiekalų dešimtuką.

Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Šį kartą, kol Violeta rūpinasi anties paruošimu, Vilius jai padeda pjaustydamas burokėlius. V.Tarasovienė pamoko vyrą, kaip reikėtų juos supjaustyti, ir draugiškai pašiepia, kad dabar Vilius darbo turės pusvalandžiui.

„Šita laida galėtų vadintis „Šefas ir mokinys“, nes tai yra mano pirmas burokėlių pjaustymas gyvenime“, – juokiasi Vilius.

„Kaip tu norėtum valgyti pats? Kaip burokėliai turėtų būti supjaustyti?“, – neiškentusi paklausia Violeta, pamačiusi, kaip pjausto Vilius.

„Aš valgau burna ir skrandžiu, o ne akimis“, – atrėžia V.Tarasovas.

Kartu prie anties pora ruošia salierų košę, kuri, anot Viliaus, jam yra tikras atradimas. Bulvių košę mėgstantis dainininkas pripažįsta, kad ji labiau kenkia svoriui, todėl stengiasi jos valgyti mažiau ir rečiau, o štai salierai yra puikus pakaitalas.

„Nereikia savęs apgauti, nes salierų košė tiesiog yra labai skani“, – tikina Violeta.

V.Tarasovienė pataria neišpilti sultinio, kuriame verda salieras, kadangi jį vėliau galima panaudoti sriubai – anot Violetos, jis fantastiškai kvepia ir būna puikaus skonio.

Po poros valandų iškepus ančiai, Violeta pamoko, kaip reikėtų žinoti, ar ji iškepusi – pajudinus anties koją, ji turi lengvai lūžti nuo mėsos. Tik sutuoktiniai juokiasi, kad pagaminti jiems pavyko gerai, o štai su serviravimu kur kas sudėtingiau.

„Mums su serviravimu nelabai gerai... Svarbu ne vaizdas, o kad būtų skanu!“, – greitai nusprendžia abu.

Kaip pagaminti skaniąją „Confit“ antieną, žiūrėkite vaizdo įraše:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius