Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 12d. 18:01

Lašišos salotos su traškiais avinžirniais ir daržovėmis

Salotos su lašiša
123RF.com nuotr. / Salotos su lašiša

Ką valgysite vakarienei? Siūlome pasigaminti sveiką ir energijos suteikiantį patiekalą - salotas su lašiša.

Reikės:

Traškiems avinžirniams reikės:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių arba tiek pat išvirtų,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • ½ arb. š. malto kumino,
  • ½ arb. š. čili pipirų,
  • žiupsnelio kajeno pipirų,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Pirmiausia pasigaminkite traškius avinžirnius, kurie tiks ne tik prie salotų, bet ir bus puikus užkandis.

Avinžirnius nukoškite ir leiskite apdžiūti. Apšlakstykite aliejumi, išmaišykite. Apibarstykite prieskoniais ir druska, išmaišykite ir išberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol avinžirniai taps traškūs.

123RF.com nuotr./Kepinti traškūs avinžirniai su prieskoniais
123RF.com nuotr./Kepinti traškūs avinžirniai su prieskoniais

Į lėkšę dėkite nuplautą rukolą, greipfruto skilteles, riekelėmis supjaustytą pusę avokado, suberkite stiklinę traškių kepintų avinžirnių su prieskoniais. Išdėliokite lašišos gabaliukus, griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite juodųjų sezamų sėklomis.

Skanaus!

Iki balandžio 18 d. „Zigmo“ lašišos filė su akcija galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką