Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 sausio 22d. 10:00

Lėkštėje – puikusis makaronų ir ankštinių duetas: 9 receptai

Makaronų ir pupelių patiekalas
Vida Press nuotr. / Makaronų ir pupelių patiekalas

Makaronų valgių tiek daug, jog nė karto nesikartojančius būtų galima valgyti ištisus metus. Įprasta, jog vasarą juos deriname su gaivesniais, lengvesniais priedais, o žiemą reikia ko nors šildančio, pasotinančio, jaukaus. Tokiu atveju verta išbandyti makaronų derinius su įvairiais ankštiniais – pupelėmis, žirneliais, avinžirniais. Ilgai netruksite (ypač jei tai, ką reikia mirkyti, pamerksite iš vakaro) ir lėkštėje garuos puikus patiekalas!

Receptai
Receptas: Pupelių sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite.

3. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite 10–14 min. (kol išvirs makaronai).

4. Sriubą pagardinkite šoninės spirgučiais ir supjaustytais svogūnų laiškais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (Skardinė konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Makaronai: 75.00 g (nedidelių)
rūkytos šoninės ar lašinukų 100.00 g
Svogūnų laiškai: 20.00 g (pluoštelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.

4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 200.00 g (konservuotos baltosios)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Žiediniai kopūstai: 150.00 g
dešra "Chorizo" 300.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Porai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su žirneliais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 7
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  2. Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus arba neriebios grietinės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kumpis: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (arba krapai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su žirneliais ir lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.

2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.

4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt 

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spageti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Šaldyti žirneliai: 150.00 g
Sultinys: 200.00 ml
Grietinė: 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pasta su pupelėmis pikantiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

Kita šio patiekalo keistenybė – pasta naudojama ne vieno konkretaus formato, o visokia. Ilga ir trumpa, keista ir normali, apvali ir karpytais kraštais, – svarbu, kad virimo laikas būtų panašus. Geriausiai, žinoma, tinka Granjano lėto džiovinimo ir bronza išformuota pasta – ji gerai atlaiko ilgą virimą ir aukštą temperatūrą.

1. Dideliame puode į šaltą vandenį sumeskite išmirkytas pupeles, ant silpnos liepsnos virkite maždaug 2–3 valandas, jei konservuotos, virkite kelias minutes

2. Nulupkite saliero stiebą, smulkiai supjaustykite, pakepinkite alyvuogių aliejuje drauge su česnako skiltele alyvuogių aliejuje (česnako nepamirškite pašalinti), supilkite pomidorų pastą ir pagardinkite „peperoncino“ skiltelę.

3. Į keturias dalis supjaustykite pomidoriukus ir įmeskite į puodą.

4. Sudėkite pastą į verdančias pupeles ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės (jei naudojate konsrvuotas pupeles, tada jas pilkite pastos virimo pabaigoje). Stebėkite patiekalo konsistenciją – jis neturi būti nei labai skystas, nei pernelyg tirštas.

5. Sumaišykite pastą ir pupeles su pomidorų padažu, kelias minutes pakaitinkite.

6. Patiekdami pastą lėkštėje pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir pašlakstykite kokybišku naujo derliaus alyvuogių aliejumi.

Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (įvairių formų)
Pupelės: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų baltųjų mažų pupelių savo sultyse (geriausiai tinka „borlotti“))
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 st. (labiausiai tinka „Mutti“)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kokybiškos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (aštraus peperoncino skiltelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 7
Kaip gaminti
  1. Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
  2. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
  3. Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
  4. Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Avinžirniai: 500.00 g ((konservuoti))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((smulkintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji))
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g ((rabe, pajustyti 2,5 cm gabaliukais))
Vištienos sultinys: 3.00 st. ((neriebus))
Makaronai: 4.00 st. ((virtų karštų ausyčių formos makaronų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 30.00 g ((tarkuotas))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kriauklelės su avinžirnių pasta
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
  2. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
  3. Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
  4. Viską išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
  6. Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Makaronai: 400.00 g (kriauklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kanapių sėklos: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 15
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 750.00 g
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus).
  2. Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumažinkite ugnį, kaitinkite 3 minutes arba kol suvys salotų lapai.
  3. Įmaišykite koldūnus ir vandenį. Virkite 1 minutę arba kol viskas sušils. Pabarstykite sūriu.
Ingredientai
Itališki virtinukai: 250.00 g ((keturių sūrių))
Pupelės: 450.00 g ((baltos, konservuotos))
Pomidorai: 450.00 g ((pjaustyti, konservuoti))
Bazilikai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji pipirai))
Špinatai: 6.00 sauja ((arba garbanotosios trūkažolės))
Vanduo: 50.00 ml
Sūris: 30.00 g ((„Asiago“))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Gamtos vaikai: kaip prieš 100 metų dėl lietuvių nenoro naudotis tualetais valdžiai skaudėjo galvą

Sportas

Prie šlykščių įpročių grįžęs J.Lowas gyrė auklėtinius už išlaikytus šaltus nervus

Aktualu

Guoda Azguridienė: „Trendy“ senukai be vietos

Aktualu

Aiškėja gaisro Lazdijuose aplinkybės – žaisdami su degtukais padegė vaikai

Aktualu

Turkijoje prasidėjo balsavimas svarbiuose prezidento ir parlamento rinkimuose

Rasos šventė Kernavėje

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio Evangelija. Kas mūsų laukia ateityje?

Maistas

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 16 vieta: geriausias itališkos virtuvės restoranas Lietuvoje – „Da Antonio“

Gyvenimas

Psichiatras įvardijo receptą, kaip ritualai padeda tapti laimingam šeimoje

24sek

„Raptors“ pasiūlymą atmetęs Š.Jasikevičius apsisprendė: lieka „Žalgiryje“

Verslas

Į Klaipėdą atplaukia didžiausias uosto istorijoje konteinerių laivas

Vardai

Po pusmečio draugystės Monika Marija kartu su mylimuoju išsitatuiravo dopaminą

Aktualu

Orai.lt: ciklonas neša vėsą ir lietų

Verslas

Danų menininkas pastatė namą fjorde ant vandens

Vardai

55-ąjį gimtadienį netrukus švęsianti aktorė Brigitte Nielsen pagimdė penktą vaiką

Gyvenimas

30 naudingų įpročių, kurie pravers bet kokioje gyvenimo sferoje

Vardai

Dviguba šventė V.Pranckiečio šeimoje: Tytuvėnuose – dukros vestuvės ir anūko Jono krikštynos

Aktualu

Radviliškyje peiliu mirtinai subadytas vyras, girtas įtariamasis – areštinėje

Verslas

Vyno ir automobilių uostas Prancūzijoje: kaip prancūzai gaudė varles ir už 8 mln. supylė salą paukščiams

Sportas

Fantastiškas čempionų kirtis: vokiečiai paskutiniu smūgiu patiesė Švediją

Naujienos

Aktualu

Gamtos vaikai: kaip prieš 100 metų dėl lietuvių nenoro naudotis tualetais valdžiai skaudėjo galvą

Sportas

Prie šlykščių įpročių grįžęs J.Lowas gyrė auklėtinius už išlaikytus šaltus nervus

Aktualu

Guoda Azguridienė: „Trendy“ senukai be vietos

Aktualu

Aiškėja gaisro Lazdijuose aplinkybės – žaisdami su degtukais padegė vaikai

Aktualu

Turkijoje prasidėjo balsavimas svarbiuose prezidento ir parlamento rinkimuose

Rasos šventė Kernavėje

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio Evangelija. Kas mūsų laukia ateityje?

Maistas

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 16 vieta: geriausias itališkos virtuvės restoranas Lietuvoje – „Da Antonio“

Gyvenimas

Psichiatras įvardijo receptą, kaip ritualai padeda tapti laimingam šeimoje

24sek

„Raptors“ pasiūlymą atmetęs Š.Jasikevičius apsisprendė: lieka „Žalgiryje“

Verslas

Į Klaipėdą atplaukia didžiausias uosto istorijoje konteinerių laivas

Vardai

Po pusmečio draugystės Monika Marija kartu su mylimuoju išsitatuiravo dopaminą

Aktualu

Orai.lt: ciklonas neša vėsą ir lietų

Verslas

Danų menininkas pastatė namą fjorde ant vandens

Vardai

55-ąjį gimtadienį netrukus švęsianti aktorė Brigitte Nielsen pagimdė penktą vaiką

Gyvenimas

30 naudingų įpročių, kurie pravers bet kokioje gyvenimo sferoje

Vardai

Dviguba šventė V.Pranckiečio šeimoje: Tytuvėnuose – dukros vestuvės ir anūko Jono krikštynos

Aktualu

Radviliškyje peiliu mirtinai subadytas vyras, girtas įtariamasis – areštinėje

Verslas

Vyno ir automobilių uostas Prancūzijoje: kaip prancūzai gaudė varles ir už 8 mln. supylė salą paukščiams

Sportas

Fantastiškas čempionų kirtis: vokiečiai paskutiniu smūgiu patiesė Švediją

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką