Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėkštėje – puikusis makaronų ir ankštinių duetas: 9 receptai

Makaronų valgių tiek daug, jog nė karto nesikartojančius būtų galima valgyti ištisus metus. Įprasta, jog vasarą juos deriname su gaivesniais, lengvesniais priedais, o žiemą reikia ko nors šildančio, pasotinančio, jaukaus. Tokiu atveju verta išbandyti makaronų derinius su įvairiais ankštiniais – pupelėmis, žirneliais, avinžirniais. Ilgai netruksite (ypač jei tai, ką reikia mirkyti, pamerksite iš vakaro) ir lėkštėje garuos puikus patiekalas!
Makaronų ir pupelių patiekalas
Makaronų ir pupelių patiekalas / Vida Press nuotr.
Pupelių sriuba su makaronais
Receptas: Pupelių sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (Skardinė konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Makaronai: 75.00 g (nedidelių)
rūkytos šoninės ar lašinukų 100.00 g
Svogūnų laiškai: 20.00 g (pluoštelis)
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite.

3. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite 10–14 min. (kol išvirs makaronai).

4. Sriubą pagardinkite šoninės spirgučiais ir supjaustytais svogūnų laiškais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Daržovių sriuba su pupelėmis
Receptas: Daržovių sriuba su pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 200.00 g (konservuotos baltosios)
dešra "Chorizo" 300.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Porai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.

4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronai su žirneliais ir kumpiu
Receptas: Makaronai su žirneliais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus arba neriebios grietinės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kumpis: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (arba krapai)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  2. Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spagečiai su žirneliais ir lašiša
Receptas: Spagečiai su žirneliais ir lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spageti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Sultinys: 200.00 ml
Grietinė: 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.

2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.

4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt 

Suskleisti
Pasta su pupelėmis pikantiškai
Receptas: Pasta su pupelėmis pikantiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (įvairių formų)
Pupelės: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų baltųjų mažų pupelių savo sultyse (geriausiai tinka „borlotti“))
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 st. (labiausiai tinka „Mutti“)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kokybiškos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (aštraus peperoncino skiltelė)
Kaip gaminti

Kita šio patiekalo keistenybė – pasta naudojama ne vieno konkretaus formato, o visokia. Ilga ir trumpa, keista ir normali, apvali ir karpytais kraštais, – svarbu, kad virimo laikas būtų panašus. Geriausiai, žinoma, tinka Granjano lėto džiovinimo ir bronza išformuota pasta – ji gerai atlaiko ilgą virimą ir aukštą temperatūrą.

1. Dideliame puode į šaltą vandenį sumeskite išmirkytas pupeles, ant silpnos liepsnos virkite maždaug 2–3 valandas, jei konservuotos, virkite kelias minutes

2. Nulupkite saliero stiebą, smulkiai supjaustykite, pakepinkite alyvuogių aliejuje drauge su česnako skiltele alyvuogių aliejuje (česnako nepamirškite pašalinti), supilkite pomidorų pastą ir pagardinkite „peperoncino“ skiltelę.

3. Į keturias dalis supjaustykite pomidoriukus ir įmeskite į puodą.

4. Sudėkite pastą į verdančias pupeles ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės (jei naudojate konsrvuotas pupeles, tada jas pilkite pastos virimo pabaigoje). Stebėkite patiekalo konsistenciją – jis neturi būti nei labai skystas, nei pernelyg tirštas.

5. Sumaišykite pastą ir pupeles su pomidorų padažu, kelias minutes pakaitinkite.

6. Patiekdami pastą lėkštėje pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir pašlakstykite kokybišku naujo derliaus alyvuogių aliejumi.

Suskleisti
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
Receptas: „Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Avinžirniai: 500.00 g ((konservuoti))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((smulkintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji))
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g ((rabe, pajustyti 2,5 cm gabaliukais))
Vištienos sultinys: 3.00 st. ((neriebus))
Makaronai: 4.00 st. ((virtų karštų ausyčių formos makaronų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 30.00 g ((tarkuotas))
Kaip gaminti
  1. Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
  2. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
  3. Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
  4. Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
Suskleisti
Kriauklelės su avinžirnių pasta
Receptas: Kriauklelės su avinžirnių pasta
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Makaronai: 400.00 g (kriauklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kanapių sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
  2. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
  3. Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
  4. Viską išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
  6. Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.
Suskleisti
Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole
Receptas: Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Itališki virtinukai: 250.00 g ((keturių sūrių))
Pupelės: 450.00 g ((baltos, konservuotos))
Pomidorai: 450.00 g ((pjaustyti, konservuoti))
Bazilikai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji pipirai))
Špinatai: 6.00 sauja ((arba garbanotosios trūkažolės))
Vanduo: 50.00 ml
Sūris: 30.00 g ((„Asiago“))
Kaip gaminti
  1. Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus).
  2. Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumažinkite ugnį, kaitinkite 3 minutes arba kol suvys salotų lapai.
  3. Įmaišykite koldūnus ir vandenį. Virkite 1 minutę arba kol viskas sušils. Pabarstykite sūriu.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius