Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 birželio 21d. 13:30

Lengvai ir gaiviai: 20 salotų ir užkandžių su feta ar mocarela

Arbūzų ir fetos salotos
Shutterstock nuotr. / Arbūzų ir fetos salotos
Pastarosiomis dienomis apetitas pabunda nebent vėlyvą popietę ar visai vakare, o dieną užtenka gaivių gėrimų, vaisių ir šerbetų. Tvyrant karščiams, valgyti karštą, sunkų maistą nė nerekomenduojama, tad puikiai tiks daržovių ir sūrio derinys. Šįsyk sudėliojame gaivų rinkinį, kuriame svarbus vaidmuo tenka itališkam ir graikiškam sūriams – macarelai ir fetai.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais.

2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Braškės: 100.00 g
Salotos: 100.00 g (mėgstamų)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vyno actas (šlakelis) 1.00 arbat. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti

1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku.

2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite.

3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su  Pesto padažu.

Ingredientai
Salotos: 20.00 g (sauja įvairių)
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 1.00 sauja
Alyvuogės: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g
Duona: 2.00 riekės (sumuštinių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių salotos su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 26
Kaip gaminti

1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.

2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių gabaliukus, alyvuoges, laiškinius česnakus ir sūrį atsargiai sumaišykite ir sudėkite ant salotos lapų. Užpilkite padažo ir aliejaus, acto ir prieskonių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 3.00 vnt. (prisirpę)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Alyvuogės: 1.00 st. (žaliosios be kauliukų)
Salotos: 200.00 g (sauja)
Česnakai: 100.00 g (laiškinių)
Fetos sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pusė arbat. š. smulkinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Arbūzų ir fetos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 34
Kaip gaminti
  1. Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų.
  2. Arbūzą nulupkite, supjaustykite kubeliais, išimkite visas sėklytes ir trumpai pakepkite ant grotelių.
  3. Fetą supjaustykite kubeliais. Mėtos lapelius nuskabykite, nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių, gerai nuvarvintas alyvuoges. Galiausiai išdėliokite mėtų lapelius.
  5. Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite, pagal skonį pagardinkite pipirais, gerai atvėsinkite padažą šaldytuve ir prieš tiekdamos apliekite juo salotas.
Ingredientai
Arbūzas: 400.00 g
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (1 arbat. - nutarkuotos žievelės ir 1 valg. š. - sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių - užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.2 / 9
Kaip gaminti
  1. Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
  3. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smidrus ir pomidorus.
  6. Padažui alyvuogių aliejų sumaišykite su išspaustomis šviežiomis citrinų sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
  7. Supilkite padažą į dubenį su makaronais ir išmaišykite.
  8. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
  9. Prieš patiekdami, pabarstykite trupučiu trupinto fetos sūrio.

 

Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Smidrai: 10.00 vnt.
Pomidorai: 300.00 g (vyšninių)
Fetos sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - makaronams ir 1 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 20
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, supilkite 2 šaukštus aliejaus, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių. Tada supurenkite šakute ir palikite atvėsti.

2. Jei naudosite perlinį kuskusą, paruoškite jį pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti.

3. Cukiniją supjaustykite plonais ritinėliais ir apkepkite juos aliejuje.

4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite migdolus, palikite juos atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais.

6. Sukapokite kalendras ir petražoles.

7. Kuskusą sumaišykite su cukinijomis, migdolais, feta ir žolelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei pipirais.

Ingredientai
Kuskusas: 1.00 st. (smulkaus)
Sultinys: 1.00 st. (vištienos arba daržovių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 sauja
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio storio)
Fetos sūris: 100.00 g
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės plokščialapių)
Kalendros: 3.00 vnt. (šakelės šviežių)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (arba viena nedidelė paprasta)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuskuso salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.8 / 22
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Ingredientai
Kuskusas: 140.00 g
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 8
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

2. Sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite kol jos virs vienalyte tiršta tyre. Įberkite druskos ir pipirų, ir įpilkite apie 1 šaukštelį raudonojo vyno acto. Plakite dar keletą sekundžių, ir paragaukite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, įpilkite dar šiek tiek acto.

3. Supilkite sriubą į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve, kad gerai atšaltų.

4. Patiekdami išpilstykite į dubenėlius ar stiklines taures, pabarstykite fetos sūriu, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite čili pipirų griežinėliais ir kalendrų lapais.

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (gerai sunokusių geltonųjų)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė geltonoji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Actas: 1.00 valg. š. (raudinojo vyno; arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 13
Kaip gaminti

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus.

2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms.

3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.

Ingredientai
Kreminis sūris: 230.00 arbat. š.
Fetos sūris: 110.00 g (sutrupinto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių susmulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.2 / 12
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis ir druską, pamaišykite, kol druska ištirps. Supilkite aliejų ir paplakite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Suberkite burokėlių kubelius į didelį dubenį, supilkite ant jų pusę padažo, išmaišykite ir leiskite 15 min. pastovėti (tuo metu kaip tik galite pjaustyti ir kapoti likusius ingredientus).

3. Prieš pat patiekiant salotas ant stalo, ant burokėlių sudėkite agurkus, fetą, suberkite krapus ir supilkite likusį padažą.

 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Burokėliai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio virti ar kepti, supjaustyti stambiais kubeliais)
Agurkai: 1.00 vnt. (be sėklų, perpjautas pusiau išilgai ir supjaustytas plonais griežinėliais)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių sukapotų)
Fetos sūris: 100.00 g (stambiai sutrupinto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 19
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandėlė su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 16
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

4. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

5. Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

6. Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (šviežia)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį sulčių ant mocarelos ir padažui)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š. (su bazilikais)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žalumynai (kapoti) 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir mocarelos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 12
Kaip gaminti

1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus.

2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu.

3. Pagardinkite stambiai maltais juodaisiais pipirais, pageidaujant - druska.  Papuoškite – citrinos žievelėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Mocarelos sūris: 400.00 g
Pomidorai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių lapelių)
Džiovinti pomidorai: 30.00 g (šaukštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mocarelos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.

2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Marinatą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir 3 val. laikykite šaldytuve.

4. Greipfrutą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pistacijas paskrudinkite. Mocarelos gabalėlius supjaustykite griežinėliais.  Į dubenėlius sluoksniuokite po kelis greipfrutų ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pilkite alyvuogių aliejaus, berkite pistacijų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant sūrio marinavimo laiko).

 

Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonas)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (gabalėliai)
Pistacijos: 1.00 st. (sauja)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (tyro pagal skonį ir 3 valg. š. - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 arbat. š. (po žiupsnelį šviežių kapotų čiobrelių, raudonėlių, bazilikų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 32
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
  2. Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
Šiek tiek apie mocarelą
  • Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
  • Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
  •  Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Mocarelos sūris: 300.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlio)
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Kaip gaminti
  1. Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
  2. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
  3. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
  4. Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.

Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“

Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (mėgstamų salotų)
Kuskusas: 1.00 st. (išbrinkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - salotoms ir 0,5 apelsino žievelės - padažui)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Tunas: 2.00 vnt. (2 skardinės konservuoto savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (0,5)
Balzaminis actas: 8.00 valg. š. (padažui)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (tyro - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališki mocarelos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 7
Kaip gaminti

Naudokite specialius pagaliukus užkandžiams (reikės 10-ies). Ant kiekvieno jų verkite pomidorą, mocarelą, baziliko lapelį (atrodo visai kaip Italijos vėliava!).

Ingredientai
Mocarelos sūris: 10.00 vnt. (mažų rutuliukų)
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšninių)
Bazilikai: 10.00 vnt. (lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 24
Kaip gaminti

1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir iš pusės jo išspauskite sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.

2. Supjaustykite visus pomidorus, o ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!

Ingredientai
Pomidorai: 22.00 vnt. (keliolika įvairiaspalvių vyšninių, po kelis juoduosius ir geltonuosius, bent vienas avietinis padažui)
Mocarelos sūris: 150.00 g (buivolų pieno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 5.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 arbat. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių salotos su mocarelos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 6
Kaip gaminti

Rankomis suplėšykite ledo salotą ir sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite kitus ingredientus ir viską apšlakstykite pesto padažu. Paprasčiau nebūna!

Ingredientai
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (indelis mažų mocarelos sūrio rutuliukų)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė šviežių ledo)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis vyšninių)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (juodųjų)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Pesto padažas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Auk, Lietuva

Esports namai

Kiekvienas gali

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką