Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvas ir skanus patiekalas: varške įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos rudens pradžioje nėra naujovė virtuvėje, tačiau ar kada bandėte įdarui naudoti ne maltą mėsą? Tam tinka ir įvairios kruopos, tačiau šįsyk siūlome išbandyti varškės, sūrio ir kumpio mišiniu įdarytas daržoves.
Grilyje kepta įdaryta paprika
Grilyje kepta įdaryta paprika / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 4 panašaus dydžio saldžiosios raudonosios paprikos;
  • 5 valg. šaukšt. ryžių;
  • 100 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 80 g virto kumpio;
  • 100 g kreminės varškės arba maskarponės sūrio;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Paprikas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas.

2. Kepimo indą, kuriame tilps suguldytos paprikos, patepkite aliejumi ir sudėliokite paprikų puseles.

3. Ryžius apvirkite, kol bus beveik išvirę, bet dar kietoki. Supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais.

4. Dubenyje sumaišykite varškę (arba maskarponės sūrį), ryžius, parmezaną (kokį šaukštą pasilikite) ir kumpį, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

5. Gauta mase pripildykite paprikų puseles, pabarstykite likusiu parmezano sūriu.

6. Šaukite kepti į iki 180 g įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol paprikos bus iškepusios, o įdarą dengiantis sūris gražiai išsilydęs ir auksinis. Skanaus!

Mairūno/15min.lt nuotr./Mairūno vegetariškos įdarytos paprikos
Mairūno/15min.lt nuotr./Mairūno vegetariškos įdarytos paprikos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius