Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 29d. 09:00

Lengvi ryžių patiekalai: daug daržovių ir jūros gėrybių, mažai mėsos. 15 receptų

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis
Fotolia nuotr. / Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžių, kurių rūšių yra pačių įvairiausių, rasime daugelio virtuvių spintelėse. Dažnai juos verdame kaip garnyrą, yra, kas mėgsta desertinę ryžių košę, tačiau ryžių galimybės juk kone begalinės – jie tinka apkepams, užkandžiams, o kur dar visos rytietiškų patiekalų su ryžiais variacijos! Visai ant nosies vasaros startas, tad atrinkome keliolika lengvų ir smagių ryžių patiekalų – vieni jų labiau kasdieniai, o kiti nepadarys gėdos ir rengiant vakarėlį draugams!

Ryžiai su daržovėmis:

Receptai
Receptas: Ryžiai su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 10
Kaip gaminti

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens).

2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame 1 min. pakepinkite svogūnus bei paprikas. Sudėkite baklažanus, cukinijas, pievagrybius, česnakus, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15–20 min., retkarčiais pamaišydami.

4. Išvirusį daržovių troškinį pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir sukrėskite ant karštų ryžių.

Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Pievagrybiai: 250.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vegetos tipo prieskoniai 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 32
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.

2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.

3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.

4. Gatavą košę pagardinkite likusiu sviestu, jei reikia, pasūdykite, išdėliokite į lėkštes ir iš karto apibarstykite tarkuotu sūriu. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.

Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (ilgagrūdžių)
Šaldyti žirneliai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Sūris: 50.00 g (fermentinio)
Bazilikai: 20.00 g (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vegetarinis ryžių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 49
Kaip gaminti

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.

3. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Salierai: 200.00 g (šakniagumbių)
Žirniai: 100.00 g (šviežių arba šaldytų)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Tirpus sultinys 125.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir perpjaukite į 4 dalis.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepinkite, kol suminkštės. Svogūnus išgriebkite iš keptuvės, o riebalus palikite – jų dar reikės.

3. Paruoštas daržoves (išskyrus svogūnus) sumaišykite viename dubenyje, užpilkite marinatu (visus jam skirtus produktus sumaišykite) ir palikite 1 val. kambario temperatūroje.

4. Išvirkite birią ryžių košę ir palikite atvėsti.

5. Į keptuvę su sviestu suberkite recepte nurodytus prieskonius, sukrėskite daržoves su visu marinatu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, galima įpilti šlakelį vandens.

6. Gilioje apkepo formoje ryžius susluoksniuokite su troškintomis daržovėmis. Ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, keptus svogūnus, griežinėliais supjaustytus kaparius ir 170°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.  

Ingredientai
„Basmati“ ryžiai 400.00 g
Žiediniai kopūstai: 250.00 g
Žirniai: 100.00 g (tinka šaldyti, bet ne konservuoti)
Morkos: 100.00 g
Šparaginės pupelės: 100.00 g (tinka šaldytos)
Bulvės: 3.00 vnt.
Kardamonų ankštelės 4.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (4 cm ilgio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės (ir 1 valg. š. sugrūstų - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (8 grūdeliai)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Anyžių sėklos 2.00 vnt.
Varškė: 250.00 g (grūdėtosios, marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių, marinatui)
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuotų šviežių, marinatui)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (keli šviežių mėtų lapeliai arba žiupsnelis džiovintų, marinatui)
„Garam masala“ prieskoniai (marinatui) 1.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų, marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (apkepo viršui)
Svogūnai: 250.00 g (apkepo viršui)
Lydytas sviestas „ghi“ (apkepo viršui) 4.00 valg. š.
Marinuoti kapariai (apkepo viršui) 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisinis ryžių plovas
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, įpilkite dar grietinėlės arba vandens.

2. Kitoje keptuvėje be jokių riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.

3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.

Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (liesesnė)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų drožlės 20.00 g
Razinos: 20.00 g
Džiovintos slyvos: 20.00 g
Persikai: 20.00 g (džiovinti)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žirnių ankščių troškinys su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1.Raugintą agurką stambiai sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai į 7–8 dalis.

2.Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautienos faršą, svogūnus, sukrėskite pomidorų pastą ir maišydami kepinkite apie 10 minučių. Pasūdykite, pabarstykite malta aitriąja paprika.

3.Supilkite karštą daržovių sultinį ir užvirinkite. Suberkite ryžius, žirnių ankštis, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 15–20 minučių, kol skystis išgaruos.

4.Į ryžių masę sudėkite tarkuotus agurkus, kapotas mėtas ir atsargiai išmaišykite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (faršas)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Žirniai: 250.00 g (ankštys)
Ryžiai: 375.00 g (ilgagrūdžiai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (raugintas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 71
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 29
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis)
Pomidorai: 9.00 vnt. (prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas plonais griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai paplakti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (geriau švieži, bet galima keisti džiovintais)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Išverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus visiškai šalti.

2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.

3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Beriame morkas, pakepiname ne daugiau, kaip 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Beriame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra, padidinkite ugnį.

4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, „kecap manis“, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.

5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Kepame apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.

6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili (jei naudojate). Mes visada ant stalo papildomai dedame ir žaliosios citrinos.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio gabaliukas; šviežio)
Šalotinis svogūnas: 1.00 vnt. (apie 50 g svorio; jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną)
Morkos: 1.00 vnt. (apie 80 g)
Špinatai: 50.00 g
Sojos padažas: 1.50 valg. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (kitą pusę palikite patiekimui)
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Padažas „kecap manis“: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naudokite kaip priedus)
Kalendros: 1.00 sauja (naudokite kaip priedą)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Ryžiai su žuvimi ir jūros gėrybėmis:

Receptai
Receptas: Lašišos ir ryžių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Išverdame ryžius. Nulupę odą, sumalame lašišą.

2. Nulupame svogūnus ir morkas. Svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame.

3. Pirmiausia pakepiname svogūną, tuomet dedame morkas ir dar pakepiname kelias minutes.

4. Dubenyje sumaišome maltą lašišą, virtus ryžius, morkas, svogūnus, susmulkintus krapus, druską, pipirus.

5. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę.

6. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min.

7. Ant iškepusio pyrago dedame avokadus, pomidorus.

Ingredientai
Lašiša: 700.00 g (filė su oda)
Morkos: 130.00 g
Svogūnai: 110.00 g
Ryžiai: 80.00 g (auksinių plikytų)
Pomidorai: 70.00 g (vyšninių)
Krapai: 10.00 g
Avokadai: 0.50 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 6
Kaip gaminti
  1. Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
  2. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
  3. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
  4. Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
  5. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
  6. Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Kokosų pienas: 450.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 čili miltelių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio šviežių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (keli lapeliai - šviežių)
Ryžiai: 1.00 st. (arba 236 ml)
Daržovių sultinys: 1.00 puodelis (0,5)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Lašiša: 2.00 vnt. (2 gabalėliai filė)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti ryžiai su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Susmulkinkite.

2. Nusunkite tuną ir šiek tiek pasmulkinkite šakute. Šiltu vandeniu perliekite žirnelius, kad atšiltų.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ryžius ir kepkite 1 minutę. Suberkite žirnelius, sudėkite tuną, išmaišykite, padidinkite ugnį ir kepkite dar 3 minutes. Supilkite sojų padažą, suberkite traškius šoninės gabaliukus, išmaišykite ir kepkite dar apie minutę.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (ilgagrūdžiai)
Šoninė: griežinėliai 8.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Tunas: 200.00 g (konservuotas savo sultyse)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi.

2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam susigerti ir tik tada įpilkite kelis samčius sultinio. Kai ryžiai sugers sultinį, vėl jo įpilkite. Taip vis įpildama sultinio brinkinkite ryžius apie 15 min.

3. Atskiroje keptuvėje svieste pakepinkite smulkintą salierą, saldžiąją papriką, suberkite kukurūzus ir žirnelius.

4. Kai daržovės baigs troškintis, suverskite jas į ryžius. Juos dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, nukelkite keptuvę nuo ugnies, dėkite tarkuoto parmezano, krevetes, viską gerai išmaišykite, uždenkite, kelias minutes palaikykite ir tiekite su virtomis šparaginėmis pupelėmis apibarsčiusi kapotomis petražolėmis.

Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto)
Vynas: 100.00 ml (sausas)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Šaldyti žirneliai: 40.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Krevetės: 200.00 g (lukštentų)
Sūris: 100.00 g (brandintas, pavyzdžiui „Džiugo“)
Šaldytos šparaginės pupelės: 40.00 g (troškintos)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žolelių mišinys jūrų gėrybėms gardinti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Ryžiai su mėsa:

Receptai
Receptas: Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

Keptus ryžius galima ruošti su bet kokiomis ankštinėmis daržovėmis (tinka pupelės, avinžirniai, šparaginės pupelės, lęšiai, žirneliai), taip su morkomis, brokoliais, kalafiorais, kukurūzais, grybais ir, žinoma, česnaku ir svogūnais. Puikiai tinka visi žalumynai, o taip pat ir bet kokia smulkinta mėsa – vištiena, kalakutiena, kiauliena ar jautiena. Taigi, interpretacijoms šis patiekalas yra labai atviras. Skanaus!

1. Visų pirma pradėkite nuo lapinio kopūsto kale – jį reikia pakepinti atskirai. Įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės-aukštos ugnies, sudėkite porą skiltelių traiškyto česnako, pakepkite apie pusę minutės, tada dėkite smulkintus kopūsto lapelius, pilkite sezamų aliejaus, berkite druskos, pipirų ir dar viską pakepkite apie 3-4 min., kopūstas suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2. Į tą pačią keptuvą supilkite likusį alyvuogių aliejų, berkite smulkintą svogūną ir pakepinkite apie minutę ant aukštos-vidutinės ugnies. Sudėkite likusius traiškytus česnakus, dar pakepinkite apie pusę minutės, sudėkite šaldytas daržoves ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.

3. Kol daržovės kepa, pasiruoškite padažą: atskirame indelyje sumaišykite sojos padažą su austrių padažu ir 1,5 šaukšto sezamų aliejaus (ko lkas jo dar nepilkite į keptuvę).

 

4. Padidinkite kaitrą iki aukštos, sudėkite šviežias daržoves ar grybus, pakepinkite viską maišydami apie porą minučių, sudėkite virtus ryžius, smulkintą mėsą (jei naudojate) ir dar pakepinkite nuolat maišant, kol viskas sušils, maždaug 3 min. (ĮSPĖJIMAS: būtina kepti ant aukštos ugnies, ne vidutinės ar žemos, nes skystis turi nugaruoti ir daržovės su ryžiais kepti, o ne troškintis skystyje).

5. Pačioje pabaigoje sudėkite į keptuvę prieš tai pakepintą kopūstą, supilkite pasigamintą padažą ir dar viską maišydami kartu pakepkite apie 5 min.

6. Iškeptus ryžius su daržovėmis dėkite į norimą dubenį, jei norite, apibarstykite mėgstamais žalumynais ir tiekite.

Ingredientai
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 vnt. (ryšulėlis; smulkinto, tik lapelių, be koto)
Česnakai: 5.00 skiltelės (traiškyto)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, susmulkintas)
Pievagrybiai: 120.00 g (smulkintų šviežių)
Daržovės: 120.00 g (įvairių mišinio, gali būti šaldytos)
Vištiena: 150.00 g (virtos ar keptos likučių, gaoima naudoti ir kitą mėsą)
Ryžiai: 4.00 puodelis (virtų)
Sojos padažas: 3.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 6.00 valg. š. (smulkintų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių rutuliukai su paukštiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 17
Kaip gaminti

1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.

3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.

4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.

6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.

7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis. 

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė virta)
Ryžiai: 1.00 st. (ir ½ stiklinės ryžių dribsnių)
Vištienos sultinys: 3.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 500.00 ml
Džiovinti pomidorai: 30.00 g
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis šoninės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Šiuolaikiškos studijos

Video

00:14
00:57
01:32

Esports namai

Susikurk savo vasaros namus su IKEA

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką