Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gegužės 10d. 08:00

Lengviems pietums ar vakarienei – 15 pavasariškų makaronų su daržovėmis patiekalų

Makaronai su daržovėmis
Vida Press nuotr. / Makaronai su daržovėmis
Makaronai greitai paruošiami, jei kokybiški ir nepervirti – gardūs bei suteikiantys energijos. Tačiau gegužę verta juos ruošti ne su riebiais padažais, gausybe sūrio, tačiau derinti su daržovėmis. Žinoma, sūrio visai atsisakyti gal ir nebūtina, juk jis dera idealiai, tačiau rinkitės lengvesnį ir su saiku.
Receptai
Receptas: Spagečiai su špinatais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 18
Kaip gaminti

1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias minutes patroškinkite (šaldytus – trumpiau, šviežius – ilgiau), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatų riešutais.

3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, sudėkite į keptuvę su špinatais ir gerai išmaišykite.

4. Kitoje keptuvėje ar nedideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite sūrį ir kaitinkite, kol išsilydys.

5. Makaronus išdėliokite į lėkštes, užpilkite sūrio padažu ir apibarstykite riešutais.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečių)
Špinatai: 500.00 g
Riešutai: 3.00 valg. š. (gliaudytų kedrų riešutėlių (tinka ir žemės riešutai))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Daržovių sultinys: 75.00 ml
Mocarelos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 60
Kaip gaminti

1.Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite.

2.Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite čiobrelius. Kepkite apie 4 minutes, tada pasūdykite, pabarstykite pipirais.

3.Kitoje keptuvėje įpylę šaukštą aliejaus apkepinkite pomidorus, sudėkite džiovintas aitriąsias paprikas.

4.Makaronus supilkite į sūdytą verdantį vandenį, išvirkite ir nukošę sumaišykite su smulkintu varškės ir tarkuotu fermentiniu sūriu, keptomis cukinijomis bei pomidorais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 600.00 g (4 mažos)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 5.00 vnt. (4-5 šakelės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Pomidorai: 200.00 g (maži)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2 džiovintos)
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Varškės sūris: 150.00 g
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis sūris („Gojus“, „Džiugas“ arba parmezanas))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių ir makaronų troškinys
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Supjaustykite visas daržoves kubeliais ir pakepinkite jas įkaitintoje keptuvėje. Išvirkite makaronus.

2. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į keptuvę sukrėskite išvirtus makaronus, padažą ir prieskonius. Viską išmaišykite ir dar porą min. patroškinkite.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 100.00 g (pusė nedidelės)
Baklažanai: 150.00 g (pusė nedidelio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (smulkinti švieži)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (su daržovėmis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.8 / 9
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Nuplaukite pomidorus ir papriką. Perpjaukite ją pusiau ir išimkite sėklytes.  Pomidorus ir papriką supjaustykite kubeliais. Žalumynus susmulkinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais.

2. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską, maltus juoduosius pipirus, aliejų ir sutrintus česnakus.

3. Padažą sumaišykite su makaronais, paprikos ir pomidorų kubeliais, sūriu ir žalumynais.

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Mocarelos sūris: 125.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodieji)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (krapai, svogūnų laiškai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su bazilikų padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį.

2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite aliejų, pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

3. Spagečius sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu.

Bazilikai tinka su aviena, paukštiena, žuvimi, kiaušinių patiekalais, sriubomis, salotomis (ypač pomidorų), vegetariniais patiekalais, daržovėmis ir makaronais. Nelabai dera su kitais stipraus aromato prieskoniais.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečiai)
Kedrų riešutai: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja lapelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto ar pekorino sūrio)
Šparaginės pupelės: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su cukinijomis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 22
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
  2. Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  3. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  4. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite pesto padažu ir aliejumi. 
  5. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 8–12 min., kol suminkštės.
  6. Užberkite tarkuoto brandinto sūrio ir dar pakepkite, kol jis išsilydys.
  7. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite smukintus šalavijus, riešutus, supilkite grietinėlę.
  8. Išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite makaronus ir kiek pakaitinkite.
  9. Makaronus tiekite su karštais cukinijų griežinėliais.
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų)
Šalavijai: 1.00 g (keli lapeliai)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti
  1. Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
  2. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
  3. Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
  4. Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Avinžirniai: 500.00 g ((konservuoti))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((smulkintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji))
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g ((rabe, pajustyti 2,5 cm gabaliukais))
Vištienos sultinys: 3.00 st. ((neriebus))
Makaronai: 4.00 st. ((virtų karštų ausyčių formos makaronų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 30.00 g ((tarkuotas))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su brokoliais ir Parmos kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.3 / 4
Kaip gaminti
  • Užvirinkite pilną puodą vandens. Prieš įmesdami spagečius pasūdykite stambia druska.
  • Padažą gaminkite plačioje keptuvėje. Įpilkite į ją kelis šaukštus tyro alyvuogių aliejaus, jame pašildykite neluptas česnako skilteles. Kai pagels – pašalinkite. Plonomis juostelėmis supjaustykite Parmos kumpį ir įmeskite į šiltą alyvuogių aliejų. Pakaitinkite, kol patamsės.
  • Kitame puode trumpai, maždaug ketvirtį valandos, sūdytame vandenyje pavirkite brokolius.
  • Virtus brokolius suberkite į keptuvę su kumpiu ir gerai išmaišykite. Pagardinkite keliais papildomais šaukštais alyvuogių aliejaus. Sudėję į lėkštę pabarstykite kietuoju „pecorino romano“ sūriu ir juoduoju pipiru iš malūnėlio (kvapnieji pipirai nelabai tinka).
Ingredientai
Spagečiai: 320.00 g (kietųjų kviečių lėtai džiovintų Granjano)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Parmos kumpis: 200.00 g
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 7
Kaip gaminti

1. Virkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai iki makaronų virimo pabaigos (laikas nurodytas ant pakuotės) liks 3 minutės, į tą patį puodą suberkite ir smidrų gabaliukus. Nukoškite viską kartu, pasilikdami gerą samtį virimo vandens.

2. Kol makaronai verda, nemažame dubenyje sumaišykite aliejų, sūrį, citrinos žievelę ir naudojamas žoleles. Vos tik nukoštus makaronus ir šparagus dėkite į šį dubenį, dar užpilkite pasilikto virimo vandens ir labai gerai viską išmaišykite, kad sūris ir kiti priedai gerai pasiskirstytų.

3. Dosniai pasūdykite, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei norisi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir iškart tiekite.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka trumpi, pvz., spiralės formos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Smidrai: 300.00 g (nupjautais sumedėjusiais galiukais, apskustų, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (nebūtina, arba galite keisti bazilikais)
Ožkų pieno sūris: 100.00 g (minkšto šviežio ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, galite keisti rikota, tačiau ožkos sūris patiekalui suteiks daugiau charakterio))
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su veganišku brokolių pesto
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 15 min.

2. Brokolius pavirti ant garų kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Pabaigoje dėti pavirti špinatus kelioms minutėms, kol jie suminkštės.

3. Į maisto smulkintuvą sudėti brokolius su špinatais, išmirkytas saulėgrąžas, bazilikų lapelius, supilti alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir daržovių nuovirą (arba vandenį) ir viską gerai susmulkinti iki vientisos masės

4. Dėti ant makaronų ir gerai viską sumaišyti.

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Brokoliniai kopūstai: 70.00 g
Špinatai: 0.50 sauja
Bazilikai: 15.00 g (šviežių)
Saulėgrąžos: 30.00 g
Alyvuogių aliejus: 40.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (dar geriau - daržovių nuoviro)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų salotos su pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nuskalaukite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti 10 min. Suberkite į didelį dubenį, užpilkite 2 šaukštus aliejaus nuo džiovintų pomidorų ir gerai išmaišykite – taip makaronai nesulips.

2. Nupjaustykite pupelių ankščių galiukus, jei ankštys ilgos – perpjaukite jas per pusę. Sudėkite paruoštas pupeles į verdantį vandenį ir virkite 4–6 minutes, priklausomai nuo ankšties storio. Nupilkite virimo vandenį ir panardinkite pupeles į kuo šaltesnį vandenį, kad virimo procesas sustotų. Atvėsintas pupeles nuvarvinkite.

3. Pomidorus išimkite iš aliejaus, nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Aliejaus dar reikės, tad neišpilkite jo. Kaparėlius nuvarvinkite, petražoles sukapokite.

4. Sudėkite į makaronus pupeles, pjaustytus pomidorus, kaparėlius, pinijas, petražoles ir sutrupinkite fetą. Gerai išmaišykite. Pagardinkite salotas nuo pomidorų likusiu aliejumi, druska ir pipirais. Skanaus!

Pastabos:

Alyvuogės: Čia dar labai tinka stambiai pjaustytos juodosios arba kalamatos alyvuogės, bet šįkart pamiršau jų nusipirkti :)

Sūris: fetą galite keisti halumiu, tradiciniu lietuvišku varškės sūriu arba ožkos sūriu.

Be pieno produktų: vietoj fetos naudokite tofu arba nedėkite sūrio visai.

Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (orzo formos ar panašių smulkesnių)
Džiovinti pomidorai: 500.00 g (pomidorų su aliejumi svoris, aliejaus neišpilkite)
Šparaginės pupelės: 400.00 g
Fetos sūris: 400.00 g
Kaparėliai: 200.00 g
Kedrinės pinijos: 100.00 g
Petražolės: 50.00 g
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 12
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite kriaukleles. Virkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, tačiau nepervirkite – kriauklės turi išlikti standžios. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Paruoškite naminį pomidorų padažą: nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įspauskite česnako skilteles, supilkite pomidorus su jų sultimis, berkite po žiupsnį pipirų, druskos, supilkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 7–10 min. – turite gauti saldžiarūgštį padažą su švelniu česnakų aromatu.

3. Į didelį dubenį sukrėskite varškę ir ricotta sūrį. Gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Jei masė labai tiršta, įmaišykite šaukštą grietinės. Suberkite tarkuotą parmezaną, pasūdykite, suberkite pipirus, džiovintas ir nuplautas bei smulkiai sukapotas šviežias prieskonines žoleles. Išmaišykite ir atidėkite.

3. Išvirusias kriaukleles nukoškite ir gerai nuvarvinkite. Šiek tiek ataušinkite ir kiekvieną kriaukę prikrėskite įdaro iki pat viršaus.

4. Į kepimo formą supilkite ir tolygiai paskirstykite pomidorų padažą, ant jo šiek tiek įspaudžiant dėkite įdarytas kriaukles. Patepkite jas likusiu alyvuogių aliejumi. Galite prieš kepant arba kepimo pabaigoje pabarstyti tarkuotu parmezanu.

5. Kepkite 10–15 min., kol švelniai paskrus. Patiekite dar karštas su padažu, kuriame kepė.

Ingredientai
Makaronai kriauklės: 20.00 vnt. (didelių)
Varškė: 250.00 g (vidutinio riebumo)
Rikotos sūris: 200.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 50.00 g (smulkiai tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Kalendros: 1.00 sauja
Mairūnas: 2.00 arbat. š. (džiovinto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Druska: 0.50 arbat. š. (žiupsnis makaronų virimui, likusi – įdarui)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (t.y. viena skardinė konservuotų savo sultyse)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su žirneliais ir lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.

2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.

4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt 

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spageti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Šaldyti žirneliai: 150.00 g
Sultinys: 200.00 ml
Grietinė: 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių ir makaronų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Kaip gaminti

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus česnakus, po žiupsnelį prieskonių ir maišydami kepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Sudėkite pjaustytą morką, visas daržoves, supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 20–25 minutes.

2. Jei naudojate didelius pomidorus, juos panardinkite keletui sekundžių į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą. Jei vyšninius, tiesiog sumeskite į sriubą baigdami virti.

3. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite). Į puodą su daržovėmis sudėkite makaronus, užsukite ugnį ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Jei sriuba per tiršta, įpiltkite dar sultinio.

4. Tiekdami galite paskaninti šaukštu natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 300.00 g
Žiediniai kopūstai: 300.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (dideli arba 6–8 vyšniniai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3-4)
Čiobreliai: 5.00 g (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Makaronai: 200.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 14
Kaip gaminti

1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite.

2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min., sudėkite špinatus, vis pamaišydama kepkite maždaug 5 min. Kai špinatai sukris, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite kedrines pinijas.

5. Dėkite į lėkštę makaronų, ant jų – troškintų špinatų su pomidorais, ant viršaus užbarstykite skrudintų pinijų. Papuoškite šviežio baziliko šakele.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (kaspinėlių formos)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Pomidorai: 9.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 80.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Rūpintis aplinka – paprasta

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką