Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 23d. 16:00

Lengvučiai šviežių kopūstų kotletukai, pagardinti krapais

Kopūstų kepsneliai
Vida Press nuotr. / Kopūstų kepsneliai

Kotletukus paprastai lipdome iš mėsos ar žuvies, tačiau retkarčiais verta šiuos ingredientus pamiršti ir duoti kelią daržovėms. Siūlome išsikepti kopūstų, daržovių, gerai išsilaikiusių iki pat žiemos vidurio, kotletukų. Keptų kopūstų skonis nebus toks intensyvus, kaip šviežios daržovės, o puikią draugiją palaikys krapai ir jūsų mėgstami padažai, pavyzdžiui, grietinės ar jogurto.

Ingredientai:

  • 650 g baltagūžio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyto peiliu;
  • 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui;
  • krapų, smulkiai kapotų, patiekimui;
  • grietinės arba tiršto, natūralaus jogurto, patiekimui;
  • citrinos ketvirčių, patiekimui.

Gaminimas:

1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.

2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.

4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Ekspertai pataria

Video

14:48
01:05
00:43

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką