Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 30d. 16:00

Lėtiems savaitgalio pusryčiams: su lapiniais kopūstais ir pomidorais kepti kiaušiniai

Su lapiniais kopūstais kepti kiaušiniai
Vida Press nuotr. / Su lapiniais kopūstais kepti kiaušiniai

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.

Ingredientai (2 asm.):

  • 4 kiaušiniai, geriau kaimiški;
  • 3 gerai prinokę, bet tvirti pomidorai;
  • 3–4 lapinio kopūsto lapai;
  • 100 g feta sūrio;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.
  • jums taip pat reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.

Gaminimas:

1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.

4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.

5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

02:14
01:11
00:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką