Dabar populiaru
Publikuota: 2016 rugsėjo 22d. 17:05

Lietiniai: pasisaldinkime gyvenimą. 20 receptų

Lietiniai su šokoladu
Shutterstock nuotr. / Lietiniai su šokoladu

Jei niūroka aplink ar norime gauti energijos, pasikelti nuotaiką, dairomės ko nors saldaus. Lietiniai – išeitis skaniam ir lengvai tingiam vakarui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rudeninė vitaminų dieta: sustiprinkite imunitetą ir numeskite svorio

Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 10
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 21
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno.
  2. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
  3. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
  4. Kai tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai.
  5. Paruoškite įdarą: maskarponę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  6. Kremą gerai atvėsinkite šaldytuve.
  7. Lietinius aptepkite maskarponės kremu, dėkite smulkintų braškių ir susukite voleliu.
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (aukščiausios rūšies kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir kremui 2 valg. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (kremui)
Braškės: 300.00 g (kremui, gali būti ir kitokios uogos šviežios ar šaldytos)
Citrinos: 1.00 vnt. (po 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir sulčių kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 16
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldūs)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys , šlakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š.)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plakta)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 11
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su braškių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 19
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, pieną, druską ir miltus gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Atsargiai įmaišykite lydytą sviestą ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Jeigu ji per tiršta, atskieskite pienu.

2. Įkaitintą keptuvę ištepkite aliejumi ir iškepkite lietinius.

3. Patiekti su braškių uogiene.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto)
Uogienė: (braškių) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 24
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 29
Kaip gaminti
  1. Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
  2. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
  3. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
  6. Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
  7. Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (praturtinti sėlenėlėmis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1300.00 ml
Druska: 5.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Aliejus: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 400.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su naminiu riešutų kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų aliejus taps vientisa mase.
  2. Supilkite į šokoladinę masę grietinėlę ir dar gerai išmaišykite. Jei trūksta saldumo, pasaldinkite agavų sirupu arba cukrumi. Jei bersite cukraus, vis dar laikydami dubenį karšto vandens vonelėje, masę maišykite ilgiau.
  3. Pasirinktus riešutus susmulkinkite kavamale ar elektriniu smulkintuvu iki smulkios masės. Suberkite į šokolado kremą. Vėl gerai išmaišykite.
  4. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite ir išplakite tešlą iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Iškepkite lietinius.
  5. Ištepkite blynus riešutų kremu ir suvyniokite. Kaip gražiai suvynioti ir patiekti lietinius, skaitykite ČIA.
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (galima maišyti 100 baltojo ir 100 juodojo - riešutų kremui)
Grietinėlė: 50.00 ml (riešutų kremui)
Kokosas: 50.00 g (aliejus tinka ir sviestas - riešutų kremui)
Sirupas: 50.00 g (agavų arba cukraus pagal poreikį - riešutų kremui)
Lazdynų riešutai: 50.00 g (tinka ir kitokie - riešutų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.

3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.  

 

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietiniai)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (arba margarino - kepti)
Vyšnios: 300.00 g
Vanilinis varškės sūrelis: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti – kaip jau minėjome, padažas įgaus fantastišką aromatą.

4. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.

5. Kiek pamaišiusios tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai.

7. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius.

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Apelsinai: 2.00 vnt. (Padažui; 2 apelsinų sulčių ir 2 šaukštai apelsinų žievelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; šaukštas citrinų žievelių)
Konjakas; padažui 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Apelsinų likeris „GrandMarnier“; padažui 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės kremu ir vyšnių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 26
Kaip gaminti

1. Pusę kiekio sviesto išlydykite. Kiaušinius išplakite su šokoladiniu padažu, pienu. Suberkite miltus, supilkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite tešlai 15 minučių pastovėti. Nuolat pamaišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos tirštumą reguliuokite miltais arba pienu.

2. Keptuvę pašlakstykite aliejumi ir iškepkite plonus lietinius.

3. Vyšnias sudėkite į nedidelį puodą, įberkite 80 g cukraus, įpilkite šaukštą vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Krakmolą sumaišykite su 2–3 šaukštais šalto vandens, supilkite ant vyšnių ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.

4. Grietinę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos, ir sumaišykite su varške.

5. Varškės kremu aptepkite lietinius, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, apibarstykite likusiu cukrumi ir apdėkite likusio sviesto gabalėliais.

6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su paruoštu vyšnių ir šokoladiniu padažu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Šokoladinis padažas: 3.00 valg. š.
Pienas: 150.00 ml
Miltai: 150.00 g
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vyšnios: 400.00 g (400 - 500 g be kauliukų, šaldytos)
Cukrus: 140.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Varškė: 250.00 g (250 - 300 g liesa)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prancūziški lietiniai su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.

4. Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.

5. Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
Apelsinų likeris, padažui 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui - smulkiai tarkuota žievelė)
Miltai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 18
Kaip gaminti
  1. Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome.
  2. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
  3. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min.
  4. Keptuvėje ištirpintame svieste iškepkite vidutinio storumo lietinius.
  5. Ant kiekvieno lietinio tepkite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų išplaktos grietinėlės ir susukite voleliu.
  6. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  7. Juo apliekite lietinius. Tiekite su gerai nuvarvintomis rome mirkytomis vyšniomis.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (indelis - plakamosios)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis - nutarkuotų žievelių)
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (plytelė)
Vyšnios: 1.00 sauja (šaldytų)
Romas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 26
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.

2. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.

3. Kai tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai.

4. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

5. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje.

6. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.

 

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai: 100 g aukščiausios rūšies kvietinių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui 2 šaukštai cukraus)
Maskarponės sūris: 150.00 g (Įdarui)
Kreminė varškė: 150.00 g (Įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; pagal skonį citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį vanilinio cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su bananais ir šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 32
Kaip gaminti

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.

3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).

Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)

Recepto autorė Laura Vitkūnaitė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Pienas: 500.00 ml (ir keli šaukštai įdarui)
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (arba lydytas sviestas blynų kepimui)
Bananai: 4.00 vnt. (įdarui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (galite naudoti ir pienišką šokoladą)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 17
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į gilesnį dubenį, supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų ir viską išplakite elektriniu plakikliu.

2. Miltus persijokite. Plakdama pamažu berkite į dubenį, pagal skonį pasūdykite.

3. Galiausiai supilkite aliejų ir masę dar kartą išplakite elektriniu plakikliu. Drobiniu rankšluostėliu uždengtą tešlą apie 15–20 min. palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.

4. Nedidelėje labai gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius lietinius. Tiekite su mėgstamomis uogomis.

Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Vanduo: 125.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 20
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite bananus ir pakaitinkite porą minučių, kol bananai šiek tiek suminkštės.
  3. Blynelį plonai aptepkite riešutų sviestu. Ant pusės blynelio paskleiskite bananų įdarą. Perlenkite blynelį per pusę, o tuomet darsyk per pusę.
  4. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite gabalėlias sulaužytą juodąjį ar pieninį šokoladą ir supilkite grietinėlę. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
  5. Paruoštu šokoladiniu padažu apšlakstykite blynelius su bananais. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (didelių)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žemės riešutų sviestas: 6.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (juodojo arba pieninio)
Grietinėlė: 25.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).

3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir pertepimui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Aliejus: 50.00 ml (su karotenu - tešlai)
Grietinė: 1.00 st. (pusė st. - tešlai)
Vyšnios: 2.00 valg. š. (uogienė)
Varškė: 400.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba miltelinis cukrus - pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.

2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.

3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 1 - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios - įdarui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 g (padažui)
Migdolai: 50.00 g (skrudintų plokštelių - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 13
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.

2. Iš tešlos iškepkite lietinius. Aptepkite mėlynių uogiene, sulankstykite arba suvyniokite, pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (lydyto)
Miltai: 250.00 g
Pienas: 350.00 ml
Uogienė: (mėlynių) 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Mėlynės: 1.00 st. (šviežios arba šaldytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Mokslininkai paaiškino, kada lašiniai geriau už alyvuogių aliejų. J.Šulgos komentaras

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką