Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingai ir skaniai: makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu

Jei domitės sveikos mitybos principais ir net jų laikotės, apie lapinius kopūstus (kale) jums nereikia pasakoti. Tačiau apie itališką pikantišką dešrą (kartais vadinamą ir mėsos kremu) ndują galėjote girdėti tik probėgšmais. Laimė, įsigyti Lietuvoje jos jau nesunku, tačiau ką su ja veikti, žino ne visi. Taigi, siūlome receptą, kuriame puikiai dera makaronai, lapiniai kopūstai ir pikantiškoji dešra iš Italijos.
Makaronai su ndujos padažu
Makaronai su ndujos padažu / Vida Press nuotr.

Turint galvoje neblėstantį lapinių kopūstų populiarumą ir gurmanams dabar jau privalomą žinoti ndują, šį patiekalą tikrai galima pavadinti madingu. Tačiau ir skonis, patikėkite, nenuvils! Receptą pateikia tinklaraščio „My Italian Dish“ autorė, tad metas sekti jos instrukcijomis ir kaisti puodus bei keptuves.

Ingredientai (4 asm.):

  • 3 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • ¼ arbat. šaukšt. džiovinto čili pipiro dribsnių (nebūtinai);
  • 1 didelė sauja smulkiai supjaustyto lapinio kopūsto (nepamirškite išpjaustyti kietų kotelių ir „gyslų“);
  • 100 ml sultinio;
  • 3–4 valg. šaukšt. šviesios duonos trupinių (pvz., galite elektriniu smulkintuvu sumalti sudžiūvusį čiabatos ar panašios duonos gabalėlį);
  • 60 g nduja dešros (ieškokite itališkų produktų parduotuvėse ar gurmė butikuose);
  • 2–3 valg. šaukšt. pomidorų tyrės;
  • 500 g norimos formos makaronų;
  • 50 g Parmigiano Reggiano ar „Džiugo“ sūrio, šviežiai sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, pasūdykite.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 min.), berkite ir česnakus, pakepkite dar minutę. Truputį padidinkite kaitrą ir berkite susmulkintus lapinius kopūstus, pilkite sultinį ir kaitinkite apie 6–8 min., kol skystis išgaruos.

3. Kol troškinami kopūstai, kitoje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite trupinius ir pakepinkite maišydami, kol taps auksiniai ir traškūs – tai įvyks labai greitai, nesudeginkite! Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite ir atidėkite į šoną.

4. Į keptuvę, kur jau suminkštėjo lapiniai kopūstai, dėkite pomidorų tyrę, įtrupinkite ndujos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad dešra išskystų. Jei naudojate čili paprikos dribsnius, suberkite ir juos. Nuimkite nuo ugnies ir laikykite šiltai, kol išvirs makaronai.

5. Makaronus išvirkite al dente, nusunkite pasilikdami kelis šaukštus virimo vandens, o tada suverskite į keptuvę su padažu, užpilkite atsidėto makaronų virimo skysčio. Grąžinkite ant ugnies, suberkite ir pakepintus trupinius, dalį sūrio bei labai gerai viską išmaišykite, kad makaronai apsiveltų padažu ir kitais priedais.

6. Nedelsdami tiekite ant stalo dideliame dubenyje. Leiskite kiekvienam valgančiajam dar užsibarstyti likusio tarkuoto sūrio pagal savo skonį.

Vida Press nuotr./Makaronai su ndujos padažu
Vida Press nuotr./Makaronai su ndujos padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius