Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktai, kuriuos galite naudoti vietoj valymo priemonių

Kečupas tikrai yra skanus ir puikiai tinka su bulvytėmis ar gardžia pica, tačiau ar žinojote, kad su juo galima itin efektyviai nupoliruoti varį? Ir šis padažas nėra vienintelis maisto produktas, kuris gali atstoti valymo priemones.
Daržovės
Daržovės / „Shuterstock“ nuotr.

Daug mūsų valgomų ar geriamų produktų puikiai tinka ir namams šveisti, taigi siūlome patiems išbandyti ir įsitikinti tinklalapio huffingtonpost.com rekomendacijomis ir, kai pritrūksite reikiamų valiklių, į rankas paimti šiuos maisto produktus.

1. Banano žieve nublizginsite sidabrą

Vos suvalgę bananą, neskubėkite išmesti jo žievės – ji puikiai nuvalys visus ant sidabro susikaupusius nešvarumus ir padės jį kaip reikiant išblizginti. Taigi susirinkę visus sidabrinius ir žvilgesį praradusius įrankius ar žiedus, pašveiskite juos vidine banano žievelės puse. Vėliau įrankius švariai nuplaukite ir pamatysite – jie atrodys tarytum būtų ką tik iš parduotuvės.

2. Agurkai nuvalys veidrodžius ir sienas

Ekologiškų valymo priemonių parduotuvės įkūrėja Saudia Davis tikina, kad agurkai taip pat yra nepamainomi ir itin universalūs pagalbininkai namų šeimininkėms. Vos kelios sklitelės puikiai nuvalo įvairius nešvarumus nuo sienų ir spintelių paviršių, o jei norite, kad vonios langas jums maudantis po dušu nerasotų, S. Davis pataria jį patrinti agurku ar jo žievele.

3. Kečupas nublizgins varinius puodus

Jei pastebėjote, kad variniai puodai ar keptuvės pernelyg patamsėjo, galite nupoliruoti juos kečupu. Kečupo užtepkite ant norimo išvalyti puodo ir leiskite jam pastovėti 15–30 minučių, vėliau puodą išplaukite po šiltu vandeniu ir nusausinkite. Kečupe esančios rūgštys nešvarumus greitai panaikins, ir varis vėl atgaus savo blizgesį.

Taip pat skaitykite: Produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve

4. Svogūnas išvalys purvinas groteles

Niekaip nepavyksta išplauti prikepusių kepimo grotelių? Čia padės svogūnas – paprasčiausiai perpjaukite jį per pusę, groteles kiek pašildykite ir, svogūną pasmeigę šakute, perpjautąja puse patrinkite groteles. Nešvarumai nusiplaus.

5. Graikiniai riešutai panaikins įbrėžimus ant medinių paviršių

Skamba keistai, bet tikrai efektyvu. Kaip tai veikia? Graikinį riešutą išlupkite iš kevalo ir patrinkite juo ant medinių paviršių atsiradusį nedidelį įbrėžimą, palaukite maždaug 5–10 minučių ir švelniu skudurėliu paviršių kiek pavalykite.

6. Raudonojo vyno dėmes išvalysite su druska

Kai negrabūs svečiai ant jūsų naujos baltos staltiesės išpils raudonojo vyno, nepanikuokite. Tiesiog nueikite į virtuvę ir atsineškite druskos, gausiai jos užpilkite ant dėmės ir leiskite jai sugerti vyną, vėliau druską nuvalykite.

7. Kavamalę išvalysite į ją įbėrę ryžių

Šis triukas puikiai tinka ir norint išvalyti prieskonių malimo įrenginius, ne tik kavamales. Viskas labai paprasta: saują nevirtų ryžių suberkite į kavamalę ir kiek pamalkite, kol iš ryžių liks tik dulkelės, kai jas išbersite, išsivalys ir kavos ar prieskonių likučiai. Tuomet įrenginį beliks nuvalyti sausu skudurėliu ar šepetėliu.

Taip pat skaitykite: Sukamės iš padėties: 10 virtuvės gudrybių šeimininkėms

8. Sakus išvalys alyvuogių aliejus

Jei lauke žaidžiantys vaikai išsitepė drabužius medžių sakais ir vėliau visą šį „gėrį“ jums parnešė ant naujos sofos, bėkite į virtuvę ieškoti alyvuogių aliejaus. Šaukštą jo užpilkite ant dėmės ir, kiek palaukę, sakus lengvai nuvalysite.

9. Kukurūzų miltai šalina riebalų dėmes

Jei užsitėškėte riebalų ant mėgstamos sofos ar ant drabužių, užpilkite ant jos kukurūzų miltų, tik jų nepagailėkite. Palaukite maždaug 15–20 minučių ir kukurūzų miltus išsiurbkite siurbliu, tuomet drabužį meskite į skalbiamąją mašiną ir išskalbkite.

10. Kokakola išvalys tualetą

Kokakoloje esančios rūgštys itin efektyviai gali išvalyti ir išblizginti tualetą. Taigi skardinę kolos supilkite į tualetą ir leiskite taip pastovėti maždaug valandą, tuomet tualetą išvalykite šepečiu ir nuleiskite vandenį.

Taip pat skaitykite: Kokakola – ne tik į skrandį: netikėti jos panaudojimo būdai namuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius