Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto tinklaraštininkai: kokie patiekalai jiems primena vaikystę?

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Jurgos Mižutavičiūtės nuotr.

„Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, tačiau gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, – sako kulinarijos tinklaraštininkų „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Renginio akimirka
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Renginio akimirka

Kulinariniame lofte „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Spurgos
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Spurgos

Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „Savo dalinti – kito imti“. Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Braškės
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Braškės

Taip pat skaitykite: Maistą ruošia vaikai: kas jiems įdomu skirtingame amžiuje

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės iš „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės, pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Bazilikų lietiniai su špinatų ir ožkos sūrio įdaru
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Bazilikų lietiniai su špinatų ir ožkos sūrio įdaru

Indrė Sasnauskaitė (GPmagija.blogspot.com) su komanda keptuvėje keptus švilpikus pagardino kmynais ir prie jų patiekė varškės ir krienų padažą ir rūkytą lašišą.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Švilpikai
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Švilpikai

Tinklaraščio Storaspomidoras.lt autorė Giedrė Gižaitė mėgstamuose mamos kalakutienos kotletuose su cinamonu razinas pakeitė morkomis ir svogūnais, o prie jų patiekamą bulvių košę pagardino špinatais.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Kalakutienos kotletai
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Kalakutienos kotletai

Dovilė ir Mantas Bajaliai (Bajaliai.pepa.lt) kartu su drauge Simona (mukatanas.blogspot.com) šaltą braškių sriubą patiekė su marcipano ir rikotos pyragaičiu, o patiekalą papuošė ant smilgos suvertomis šilauogėmis.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Braškių sriuba
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Braškių sriuba

Tinklaraščio Dumenuliai.blogspot.com autorė Neringa Glebovė iš biskvitinių blynelių su grietinėle ir braškėmis sutepė tortą.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Biskvitinių blynelių tortas
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr./Biskvitinių blynelių tortas

Iliustracijas receptams sukūrė Forellesreceptai.lt tinklaraštininkės Skirmantės Mockevičienės dukra Irmantė.

Kadangi receptai buvo itin skirtingi ir juos vertinti lyginant sudėtinga, šių metų prizo – sportinio „Electrolux“ plaktuvo laimėtojas buvo ištrauktas burtų keliu. Juo tapo ne viename maisto tinklaraštininkų konkurse pasižymėjusi I. Sasnauskaitė. Kartu pagamintais patiekalais pasivaišinusiems tinklaraštininkams buvo įteiktos „Marks&Spenser“ dovanos.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. 2014 metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 – „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 – „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 – Joninių nakties užkandžiai, 2010 – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

Dar daugiau renginio akimirkų – galerijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius