Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 6d. 13:00

Maisto tinklaraštininkės dalijasi įdomių ir nebrangių užkandžių receptais

Užkandžiai
Tinklaraštininkių nuotr. / Užkandžiai

Susitikę su draugais, dažnai rimtos vakarienės gaminti nesame linkę, tačiau patiekti kasdienių užkandžių taip pat nesinori. Populiarių maisto tinklaraščių autorės dalinasi receptais, kurie taps puikiais sufleriais panorus nustebinti svečius. Be to, gaminant pagal juos skanėstus, dar ir neteks išlaidauti.

Kaip rašoma prekybos tinko „Maxima“ pranešime žiniasklaidai, norėdamos parodyti, kad stebinti namiškius bei svečius originaliais ir lengvai pagaminamais patiekalais nekainuoja daug Vaida Kurpienė, Solveiga Jančiauskaitė bei Indrė Reiponė siūlo 3 užkandžių idėjas.

Vaidos Kurpienės receptas: įdaryti pievagrybiai

Sveikos mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė teigia, kad ruošiant užkandžius svarbu, jog jie būtų sveiki, bet tam išlaidauti tikrai nebūtina.

„Laukiant svečių, geriausia ruošti tokius patiekalus, kurie nekeltų abejonių, jog yra sveiki – toks pasirinkimas tiks daugumai. Taip pat rekomenduoju rinktis lengvas patiekalų idėjas, kurias būtų nesudėtinga įgyvendinti“, – sako V. Kurpienė.

Vakarui su draugais dietistė siūlo pasigaminti įdarytų pievagrybių, kurie skanūs ir karšti, ir šalti.

Ingredientai:

  • 250 g pievagrybių;
  • 80 g fetos sūrio;
  • šviežio baziliko lapelių;
  • žiupsnelis krapų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 arbat. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus (arba 1 valg. šaukšt. graikiško/natūralaus jogurto).

Gaminimas:

1. Išimkite pievagrybių kotelius (juos vėliau galėsite panaudoti kiaušinienei ar sotesnei sriubai pagaminti).

2. Išspauskite česnaką ir smulkiai sukapotus žalumynus sumaišykite su ypač tyru alyvuogių aliejumi arba jogurtu. Sutrinkite fetą ir sumaišykite ją su kitomis sudėtinėmis dalimis.

3. Gauta mase įdarykite grybus ir dėkite juos į iki 180°C įkaitintą orkaitę, kepkite 10-20 minučių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Įdaryti pievagrybiai
Tinklaraštininkės nuotr. /Įdaryti pievagrybiai

Solveigos Jančiauskaitės receptas: vėjo malūnėliai

Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „My Cozy Garden“ autorė S.Jančiauskaitė sako, kad skambus užkandžio pavadinimas tikrai nereiškia, kad jį bus sudėtinga pagaminti, o ingredientai bus brangūs.

„Už lango ūžaujant vis atšiauresniems rudens vėjams, vakarienei sau, o ir sulaukus svečių juos pavaišinti, siūlau skanauti ką tik iš orkaitės ištrauktus „vėjo malūnėlius“. Dažnai juokauju, kad tikros suvalkietės svajonė – mėgstami produktai už žemą kainą, todėl garantuoju, jog ruošdami šį užkandį daug tikrai neišleisite“, – tikina S.Jančiauskaitė.

Ingredientao:

  • 4 šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštai (apie 400 g);
  • 150 g kamambero sūrio;
  • 30 g sūrio „Fitaki“;
  • saulėje džiovintų spanguolių.

Gaminimas:

1. Kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į dvi dalis. Į kiekvieno kvadrato centrą įdėkite gabalėlį kamambero, ant viršaus šaukštelį „Fitaki“ sūrio ir užberkite žiupsnelį spanguolių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojami „Vėjo malūnėliai“
Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojami „Vėjo malūnėliai“

2. Kvadratėlių kampus įpjaukite (turi išeiti keturi trikampiai) ir kas antrą kvadrato kamputį lenkite į centrą. Užlenktus kampučius tarpusavyje sutvirtinkite, jog kepant liktų savo vietose ir neišsiskleistų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuoti „Vėjo malūnėliai“
Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuoti „Vėjo malūnėliai“

3. Suformuotus malūnėlius dėkite kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Iškepti „Vėjo malūnėliai“
Tinklaraštininkės nuotr. /Iškepti „Vėjo malūnėliai“

Indrės Reiponės receptas: kanelės su burokėliais

Originaliais receptais socialiniuose tinkluose besidalinti Indrė Reiponė sako, jog norint nustebinti draugus ir svečius įdomiais ir skaniais užkandžiais reikia visai nedaug – tik šiek tiek fantazijos.

„Kanelės su burokėliais? Taip taip, perskaitėte teisingai. Pagaminti sūrias kaneles reikės daug mažiau pastangų nei įprastas, saldžias, o skonis tikrai nenuvils. Tiesa, jei toleruojate laktozę, rinkitės įprastą pieną, nes bus ne tik taip pat skanu, bet dar ir mažesnė savikaina!“, – pataria I.Reiponė.

Ingredientai:

  • 500 ml augalinio arba įprasto pieno;
  • 250 g aliejaus;
  • 2 kiaušiniai ir dar 2 kiaušinių trynių;
  • 100 g miltų;
  • 1 virtas burokėlis;
  • 100 g fetos sūrio;
  • žiupsnelis druskos;
  • pipirų pagal skonį;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus.

Gaminimas:

1. Pirmiausia sutrinkite virtą burokėlį iki vientisos masės, primenančios košelę.

2. Išplakite kiaušinius, į juos sudėkite burokėlių masę, supilkite pieną, aliejų bei suberkite prieskonius.

3. Kanelių formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir užpildykite 2/4 formelės mase. Jeigu jos neturite, galite naudoti ir keksiukų formeles. Į kiekvieną formelę įdėkite trupinto fetos sūrio.

4. Kepkite kaneles iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kanelės su burokėliais
Tinklaraštininkės nuotr. /Kanelės su burokėliais

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

49:40
01:06
01:03

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką