Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 18d. 15:42

Makaronai su kalakutiena ir Bolonijos padažu

Makaronai su Bolonijos padažu
123RF.com nuotr. / Makaronai su Bolonijos padažu

Kai norisi greitai, skaniai ir sočiai, visada gelbsti makaronai. Šiandien siūlome juos pasigaminti su malta kalakutiena ir garsiuoju Bolonijos padažu. Jei niekada jo negaminote – nenusigąskite – tai tikrai labai paprasta.

Patiekalui reikės:

  • 500 g spagečių,
  • 1 valg. š alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelio svogūno,
  • 1 didelės morkos,
  • 1 saliero stiebo,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 500 g maltos kalakutienos,
  • druskos pagal skonį,
  • 825 ml skardinės konservuotų pomidorų,
  • ½ st. sauso raudonojo vyno,
  • dviejų saujų petražolių,
  • žiupsnelio raudonėlio,
  • kelių saujų tarkuoto Parmezano sūrio .

Gaminimas:

Dideliame puode su pasūdytu vandeniu pagal nurodytas instrukcijas ant pakelio išvirkite makaronus.

Kol makaronai verda, pagaminkite Bolonijos padažą.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną, morką, saliero stiebą, česnaką. Po 5-7 minučių į keptuvę suberkite kalakutienos faršą ir kepinkite 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Konservuotus pomidorus sutrinkite ir kartu su vynu supilkite į keptuvę su mėsa. Suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlius.

Pamaišydami kaitinkite 10-15 minučių. Suberkite virtus nukoštus makaronus, išmaišykite. Patiekite pabarstę smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu Parmezanu.

Pusvalandis – ir patiekalas garuoja ant stalo! Skanaus!

Na, o makaronų ir konservuotų pomidorų pigiau šiuo metu rasite prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką