Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 22d. 10:00

Maltinukai, kotletai ir paplotėliai be mėsos: tiks kruopos, ankštiniai ar daržovės

Vegetariški maltinukai
Vida Press nuotr. / Vegetariški maltinukai

Jei kotletai ir maltinukai jums pirmiausiai asocijuojasi su mėsos patiekalais, metas tokį požiūrį kiek praplėsti. Mažus kepsnelius galima kuo puikiausiai formuoti ir iš įvairių daržovių (daugelio jų turime ir žiemą), taip pat kruopų, ankštinių. Jūsų pasirinkimas, kur juos kepti – orkaitėje ar keptuvėje, tik šalia nepamirškite tiekti gaivaus padažo ir šviežių salotų, taip bus dar skaniau!

Receptai
Receptas: Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 14
Kaip gaminti

1. Kalafiorą išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas. Atvėsinkite, nupjaukite tik pačius kiečiausius koto kraštelius (jei tokių apskritai yra), o likusį minkštą išvirusį kalafiorą sutrinkite, arba sumalkite, arba susmulkinkite iki vientisos masės elektriniu kombainu.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Įmaišykite varškę, sudėkite kalafioro masę, suberkite džiūvėsius, česnakus, žaumynus, įberkite druskos ir pipirų, ir gerai išmaišykite.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Mažame dubenėlyje pasiruoškite saujelę džiūvėsių. Šaukštu kabinkite kalafiorų masės ir dėkite į džiūvėsius. Pavoliokite masę džiūvėsiuose, kol ji visa aplips, tada rankomis formuokite rutuliukus, juos švelniai paplokite ir dėkite į įkaitusius riebalus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 1 kg)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 2.00 valg. š. (švelnios)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (maltų; dar šiek riek reikės apvoliojimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (susmulkinta arba sutrinta presu)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (šviežių kapotų: krapų, petražolių)
Aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų paplotėliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 49
Kaip gaminti
  1. Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų.
  2. Moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite. Dubenyje kiaušinius suplakite su ruduoju cukrumi ir druska. Sukrėskite naminę rikotą (masė, kuri liko išvarvėjus sušaldytam kefyrui), gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus moliūgus, išmaišykite.
  3. Maišydami po šaukštą suberkite miltus. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite norimo dydžio ir storio paplotėlius. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite lydytu sviestu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Apibarstykite ruduoju cukrumi, puoškite šviežių mėtų lapeliais.
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (oranžiniai)
Kefyras: 1.00 l (riebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 5.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 156
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 61
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. 

2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.

3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Tada įpilkite šlakelį vandens ir dar apie 5 min. patroškinkite uždengtoje keptuvėje.

Skanu su baltuoju padažu ir bulvėmis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 50.00 ml
Džiūvėsiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maltinukai su daržovėmis ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 53
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite, kartu su kmynais pakepinkite svieste, atvėsinkite, sukrėskite į daržoves.

3. Ten pat sudėkite šakute maigytą varškę, košę, suberkite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, žalumynus.

4. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, rankomis formuokite rutuliukus, juos dėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir be jokių riebalų kepkite orkaitėje.

5. Valgykite su mėgstamu padažu arba grietine.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Virta 5 grūdų košė 125.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 43
Kaip gaminti

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu trupinto sultinio pakepinkite svieste.

3. Pievagrybius išvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite su svogūnais.

4. Atvėsusią svogūnų masę sukrėskite į kopūstus, gerai išmaišykite, jeigu skystoka, įberkite avižinių dribsnių.

5. Iš gautos masės formuokite paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant mažos ugnies, kol dailiai apskrus.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (su bazilikais)
Manai: 125.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis natūralaus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 11
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.

5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.

6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.

7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.

8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (vidutinės)
Sviestas: 2.00 vnt. (kubeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šoninė: 400.00 g (juostelių)
Garstyčios: 6.00 arbat. š. (arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio)
Druska: 0.50 arbat. š. (paplotėliams; ir dar po žiupsnį kubeliams ir avokadų kremui)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį maltų paplotėliams ir kubeliams ir dar žiuosnis grūstų avokadų kremui)
Petražolės: 3.00 žiupsnelis (džiovintų; paplotėliams, kubeliams ir avokadų kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (paplotėliams)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (kubeliams)
Avokadai: 3.00 vnt. (avokadų kremui)
Majonezas: 1.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 40
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą ir morką apvirkite, kad suminkštėtų. Tuomet daržoves ir džiūvėsėlius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki vientisos masės.

2. Į masę įmaišykite sūrį, pipirus ir druską.

3. Įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių kepkite šlapiomis rankomis suformuotus kotletukus.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Kietasis sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais.

2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Formuokite kepsnelius ir juos skrudinkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir kepkite kepsnelius dar 15 minučių.

4. Patiekite kepsnelius lėkštėje ir apipilkite padažu.

Ingredientai
Burokėliai: 140.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 40.00 g
Krakmolas: 20.00 g
Miežinės kruopos: 60.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.50 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Agurkai: 2.00 vnt. (maži marinuoti; padažui)
Fetos sūris: 30.00 g (padažui)
Grietinėlė: 20.00 g (riebios; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių ir daržovių kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 23
Kaip gaminti

1. Avinžirnius pamerkite iš vakaro, kad gerai išbrinktų, ir kitą dieną išvirkite. Dažniausiai jie išverda per 50 minučių.

2. Kol avinžirniai verda, sutarkuokite morkas, supjaustykite porą, svogūną, česnaką ir viską trumpai patroškinkite keptuvėje. Troškinimo pabaigoje suberkite špinatus.

3. Smulkintuvu sutrinkite išvirtus avinžirnius. Dėkite juos, patroškintas daržoves ir kiaušinius į dubenį, berkite kapotų žalumynų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

4. Drėgnomis ar aliejuotomis rankomis formuokite kepsnelius. Juos sudėkite į kepimui paruoštą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Ingredientai
Avinžirniai: 250.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja
Žolelės: 1.00 sauja (mėgstamų šviežių; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 169
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms.
  3. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos.
  4. Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius.
  5. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius.
  6. Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Suformuokite kotletus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  8. Kepkite 30 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Grikiai: 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st. (1,75 – šilto virinto)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių maltinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 29
Kaip gaminti
  1. Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels.
  3. Virtus avinžirnius suverskite į gilų indą, ten pat krėskite atvėsintus svogūnus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, visus prieskonius ir nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite aliejų. Visą masę išplakite elektriniu plakikliu, drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir pusvalandį palaikykite juos šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Rutuliukus išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 20 min. Tiekite su šviežių daržovių salotomis ir porų padažu.
  5. Padažui griežinėliais supjaustykite 2 vidutinio dydžio porus, juos paskleiskite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite su šaukšteliu garstyčių sumaišytais 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu druskos ir kepkite, kol porai suminkštės, bet nepakeis spalvos. Prieš tiekdami padažą suplakite elektriniu plakikliu.
Ingredientai
Avinžirniai: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (aliejuje)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Mėtos: 1.00 valg. š. (kapotos)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žaliosios žievelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 95
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.

3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Vanduo: 300.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.9 / 38
Kaip gaminti

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite.

2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.

3. Salierą nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, suberkite tarkuotus salierus, juos kiek patroškinkite.

5. Avižinius dribsnius nusunkite, sudėkite į gilesnį indą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sukrėskite atvėsintą svogūnų masę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinos žievelėmis ir sultimis.

6. Iš paruoštos masės rankomis formuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje.

7. Tiekite su grietine ir svogūnų laiškais.

Ingredientai
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai natūralaus)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Avižos: 1.00 st. (dribsniai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sultys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 153
Kaip gaminti

1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite.

2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai išmaišykite. Ji turi būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jei prastai limpa, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite miltų. Sudrėkinkite delnus ir suformuokite maltinukus. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus gerai nusausinkite.

3. Tiekite su mėgstamu padažu.

Ingredientai
Avinžirniai: 400.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (pusė)
Burnočiai: 4.00 valg. š. (galima keisti linų sėmenimis)
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Miltai: 125.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Karis: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką