Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 24d. 08:44

Manėte, kad keptais sparneliais nenustebinsite? Kėdainietis grilio entuziastas Giedrius įrodys, kad klystate

Kepti vištienos sparneliai Skanumėlis
Skaitytojo Giedriaus nuotr. / Gardūs ir traškūs vištienos sparneliai

Keptus vištienos sparnelius degustuojame įvairiose vietose – pradedant greito maisto restoranais, tęsiant bičiulių namais, baigiant savomis rankomis kieme ant iešmo ar kepsninės ruoštais. Tiek išragauta, išbandyta, pirštus apsilaižyta ir sausa netraškia vištiena nusivilta, kad, atrodo, dviračio šio patiekalo gamyboje nebeišrasime. Tačiau tuomet ima ir nustebina 15min skaitytojas Giedrius.

„Yra ir kitoks paruošimo būdas mėsos, kuri, regis, jau spėjo tapti pakankamai banalia. Juk keptais sparneliais nieko nenustebinsi. Tačiau šitie ne tik skanūs, bet ir traškūs. Gerai įsiklausius netgi galime išgirsti, kaip traška sparnelių odelė“, – patikina šešerius metus patiekalus grilyje Kėdainių rajone čirškinantis Giedrius.

Grilinimo anatomiją perpratęs ir nuolat eksperimentuojantis vyras dalijasi savo išbandytu ir visus ankstesnius nurungusiu Buffalo stiliaus vištienos sparnelių su mėlynojo pelėsio sūrio padažu receptu. Išbandykite!

Skaitytojo Giedriaus nuotr./Grilyje ruošti Buffalo stiliaus vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsio sūrio padažu
Skaitytojo Giedriaus nuotr./Grilyje ruošti Buffalo stiliaus vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsio sūrio padažu

Reikės:

  • 2 kg vištienos sparnelių
  • 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių česnako miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • pipirų pagal skonį
  • kajeno pipirų pagal skonį (kam nepatinka aštrumas, gali naudoti saldžiąją papriką)

Buffalo padažui sumaišyti šiuos ingredientus:

  • 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
  • 1/2 stiklinės aštraus padažo (kam nepatinka aštrumas, gali naudoti saldžiarūgštį padažą)
  • 0,5 valgomojo šaukšto medaus arba cukraus

Mėlynojo pelėsio sūrio padažui sumaišyti šiuos ingredientus:

  • 1/2 puodelio smulkiai trupinto mėlynojo pelėsio sūrio
  • 1/3 puodelio grietinės
  • 1/4 puodelio majonezo
  • 3 skiltelių trinto česnako
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Nupjauname sparnelių galus, paliekame tik petelius ir vidurines dalis. Šiek tiek paspaudžiame sparnelius, kad perteklinė drėgmė pasišalintų ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Sumaišome visus prieskonius su kepimo milteliais. Paruoštu mišiniu gerai įtriname sparnelius.

Kepsninė turėtų būti įkaitinta iki 200–230°C temperatūros. Sparnelius dedame 1 cm atstumu vieną nuo kito, kad tarp jų cirkuliuotų kaitra. Kepame apie 30 minučių, kartą apversdami.

Iškepus sudedame į indą, užpilame Buffalo padažu ir gerai išmaišome. Patiekti galime su saliero stiebais arba šviežiais agurkais – skonio reikalas. Galime valgyti grynus, su mėlynojo pelėsio sūrio padažu.

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis
Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką