Dabar populiaru
Publikuota: 2016 rugpjūčio 17d. 11:54

Marinuojame alyvuoges, česnakus, imbierus: 8 receptai

Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
Fotolia nuotr. / Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis

Tęsiame gėrybių konservavimo temą. Šįkart siūlome pasiruošti skanių pagardų, kurie tiks užkandėlėms bei salotoms.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marinuojame burokėlius, agurkus ir grybus: 10 receptų

Receptai
Receptas: Marinuoti imbierai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 8
Kaip gaminti
  1. Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį.
  2. Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų ir įpilkite du šaukštus vandens.
  3. Maišykite, kol ištirps cukrus. Imbierus sumeskite į stiklainiuką, užpilkite marinatu, užsukite dangtelį ir laikykite kambario temperatūroje šešias– septynias dienas, imbieras taps švelniai rožinis.
  4. Vėliau laikykite šaldytuve – iki mėnesio.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Imbieras: 100.00 g (šaknų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Actas: 100.00 ml (ryžių acto vanduo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuotos alyvuogės su česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 10
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
  2. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
  3. Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Alyvuogės: 400.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (pjaustytų)
Citrinos: 1.00 vnt. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 11
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
  3. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
  4. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg (nedidelių)
Druska: 3.00 valg. š. (1 žiupsnelis - vandeniui pasūdyti ir 2 valg. š. - marinatui)
Vanduo: 500.00 ml (marinatui)
Actas: 500.00 ml (9 proc. - marinatui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Prieskoniai: (mėgstamų cinamono, gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, laurų lapelių - marinatui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti imbierai
10 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 7
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nulupkite imbiero šaknį. Supjaustykite arba sutarkuokite kuo plonesniais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovėti.

2. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą ir cukrų, užvirinkite.

3. Sudėkite tarkuotą imbierą į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį, atvėsinkite, užsukite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą.

4. Po savaitės imbieras turėtų įgauti šviesiai rožinį atspalvį. Marinuotą imbierą šaldytuve galima laikyti maždaug mėnesį.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Imbieras: 2.00 vnt. (stambesnių šaknų)
Ryžių actas 250.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (5–7 valg. š.)
Druska: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti česnakai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu.
  2. Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
  3. Statykite ant ugnies.
  4. Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus, aitriosios paprikos gabalėlius.
  5. Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
  6. Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
  7. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Ingredientai
Česnakai: 6.00 vnt. (6 - 7 - galvutės)
Actas: 1.00 st. (baltojo vyno)
Vanduo: 1.00 l
Aliejus: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 rupios Himalajų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuotos marokietiškos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.7 / 3
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies.
  2. Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir sumeskite į puodą.
  3. Dar kartą išmaišykite, sukrėskite alyvuoges į stiklainius, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Galite pagardinti citrinos skiltele. Geriausia valgyti po trijų savaičių.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 g (žiupsnelis)
Pankolis: 2.00 g (žiupsnelis sėklų)
Kalendros: 1.00 g (žiupsnelis sėklų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogės: 380.00 g (žaliųjų be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.2 / 5
Kaip gaminti

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.

2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.

3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.

4. Valgykite su mėgstama itališka duona.

Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės mėgstamos itališkos)
Alyvuogės: 2.00 vnt. (po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių ir šaukštas citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą ir degina riebalus

Temos: 2 Alyvuogės Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Aktualu

D.Trumpo elgesys Helsinkyje jau vadinamas išdavikišku ir gėdingu

Kultūra

Panelės Smilos kūrėjas Peteris Høegas: „Aš negaliu būti moterimi, bet galiu sukurti iliuziją“

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

„Vieni vartai“: naujasis futbolo karalius ir triumfuojantis Paryžius

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Gazas

Išgirdę elektromobilio „Jaguar I-Pace“ skleidžiamą garsą nustebsite: pagalvota ir apie „benzingalvius“

Sportas

Prancūzija įspūdingai sutiko savo auksinę komandą

Aktualu

Smiltynėje archeologų aptikti radiniai keičia istoriją

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Vaizdas į Vilnių pro privačių interjerų langus – konkurso „Debiutas“ III vietos nugalėtojo darbuose

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Aktualu

Šeimos mieste Alytuje – ypatingas dėmesys vaikams

15min recenzija Kultūra

„Devilstone“ dešimtmetis ir ateitis

Maistas

Naujos kartos užkandžių parduotuvės įkūrėjai: sveikas batonėlis neprivalo būti smėlio skonio

Vardai

Garsiai stilistei A.Jablonskytei – kritika dėl plagijavimo: užkliuvo ir diplominio darbo fotosesija

Mokslas.IT

Mokslininkai po žeme rado milžiniškus deimantų klodus

Sportas

Per finalą į aikštę įsiveržusiems „Pussy Riot“ nariams – pareigūno pamokslas ir baudos

Gazas

Apie gresiančią nelaimę perspėjo prieš tris mėnesius, tačiau savivaldybė dviračių taku nepasirūpino

Naujienos

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Aktualu

D.Trumpo elgesys Helsinkyje jau vadinamas išdavikišku ir gėdingu

Kultūra

Panelės Smilos kūrėjas Peteris Høegas: „Aš negaliu būti moterimi, bet galiu sukurti iliuziją“

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

„Vieni vartai“: naujasis futbolo karalius ir triumfuojantis Paryžius

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Gazas

Išgirdę elektromobilio „Jaguar I-Pace“ skleidžiamą garsą nustebsite: pagalvota ir apie „benzingalvius“

Sportas

Prancūzija įspūdingai sutiko savo auksinę komandą

Aktualu

Smiltynėje archeologų aptikti radiniai keičia istoriją

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Vaizdas į Vilnių pro privačių interjerų langus – konkurso „Debiutas“ III vietos nugalėtojo darbuose

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Aktualu

Šeimos mieste Alytuje – ypatingas dėmesys vaikams

15min recenzija Kultūra

„Devilstone“ dešimtmetis ir ateitis

Maistas

Naujos kartos užkandžių parduotuvės įkūrėjai: sveikas batonėlis neprivalo būti smėlio skonio

Vardai

Garsiai stilistei A.Jablonskytei – kritika dėl plagijavimo: užkliuvo ir diplominio darbo fotosesija

Mokslas.IT

Mokslininkai po žeme rado milžiniškus deimantų klodus

Sportas

Per finalą į aikštę įsiveržusiems „Pussy Riot“ nariams – pareigūno pamokslas ir baudos

Gazas

Apie gresiančią nelaimę perspėjo prieš tris mėnesius, tačiau savivaldybė dviračių taku nepasirūpino

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Sveikata

Svajonių virtuvė

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką