-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgaujamės šviežiomis figomis: 8 patiekalai, kur jos puikiai suskamba

Figos – vienas tų vaisių, kuriais, ko gero, dažniau mėgaujamės džiovintais, o ne šviežiais. Prinokusių, kokybiškų, o ir įperkamų šviežių figų sezonas mūsų platumose gana trumpas, tad dabar pats metas naudotis proga ir paieškoti, ką gi įdomesnio iš jų paruošus. Turime net 8 pasiūlymus – nuo nesudėtingų užkandžių iki šio bei to įmantresnio.
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis / Shutterstock nuotr.
Figos su feta
Receptas: Figos su feta
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Figos: 5.00 vnt. (didelės, šviežios)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 3.00 riekės (vytinto)
Kaip gaminti

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų.

2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais.

3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryžmai ir švelniai praskleiskite. Neįpjaukite figų iki galo, antraip jos visiškai išsižios – apačia turi likti sveika.

4. Į praskleistas figas berkite po truputį vytinto kumpio, tada krėskite fetos su bazilikais. Taip paruoštas figas išdėliokite šiek tiek riebalais pateptoje kepimo skardoje ir kepkite 10–12 min., kol sūris pradės lydytis ir figos suminkštės.

Kulinaro patarimas. Jeigu prekybos centre neradote šviežių figų, keiskite jas minkštomis džiovintomis, tik prieš gamindama patiekalą trumpai pamirkykite jas karštame vandenyje.

Nebūtina pjaustyti kumpio, jo plokštelę padalinkite į dvi dalis ir kryžmai apjuoskite feta įdarytas figas. Kad kumpio juostelės neišsižiotų, persmeikite jas mediniu iešmeliu.

Taip paruoštas figas skanu tiekti su gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Keptos figos
Receptas: Keptos figos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Figos: 8.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (skystas)
brendis arba viskis 5.00 arbat. š.
Riešutai: 4.00 valg. š. (smulkinti kepinti)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Figas nuplaukite, nusausinkite ir įpjovę iki pusės padalykite į 4 skilteles. Sudėkite į kepimo indą. Į kiekvieną figą atsargiai praskėtę įdėkite sviesto, įpilkite brendžio ar viskio, apšlakstykite medumi, užbarstykite riešutų ir cinamono.

2. Paruoštas figas šaukite į 180–190 laipsnių orkaitę (įjunkite keptuvo funkciją) ir kepkite apie 15 minučių arba kol taps minkštos ir karštos.

3. Tiekite šiltas su išsiskyrusiu padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bri sūris su figomis
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Suskleisti
Ingredientai
Figos: 3.00 vnt. (3 - 4 pusiau padalintos)
Avižiniai dribsniai: 85.00 g (greitai paruošiami)
Pienas: 500.00 ml (nesaldinto migdolų)
Uogos: 50.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 2.00 valg. š. (ispaninio šalavijo sėklų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1/4 arb. š. SANTA MARIA)
Medus: 2.00 valg. š. (2 -3 tinka ir agavų sirupas (pagal skonį))
Juodasis šokoladas: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai)
Kaip gaminti
  1. Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti.
  2. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir saldiklio.
  3. Virkite 4–5 min., tada suberkite ispaninio šalavijo sėklas, įberkite pipirų ir nuimkite nuo ugnies.
  4. Laikykite uždengtą dangčiu. Mažame puode užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir rudąjį cukrų, uždenkite dangčiu ir nuimkite nuo ugnies.
  5. Leiskite nusistovėti apie 2–3 min., o tada sutrinkite uogas šakute.
  6. Įdėkite avižinių dribsnių košės į dubenį, ant viršaus uždėkite šiltos uogų tyrės ir kepintų figų!

„Santa Maria“ receptas.

 

 

Suskleisti
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Receptas: Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Salotos: 20.00 g (gražgarstės)
Kumpis: 25.00 g (vytintas)
Alyvuogės: 1.00 valg. š. (juodosios be kauliukų)
Figos: 2.00 vnt. (gerai sunokusios)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 2.00 valg. š. (kieto, pvz. "Džiugas")
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.

2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Suskleisti
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
Receptas: Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 170.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Vanduo: 5.00 valg. š. (ledinio)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (minkšto)
Kumpis: 6.00 riekės (vytinto kiaulės)
Figos: 5.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį.
  2. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius.
  3. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite vandenį, kol susuksite tešlos gumulą.
  4. Kiek paminkykite jį rankomis, valandą palaikykite šaldytuve.
  5. Figas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite vidutinio storio lakštą, supjaustykite stačiakampiais.
  6. Įtieskite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, suraižykite peiliu.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  8. Ištraukę aptepkite ožkų pieno sūriu, ant viršaus išdėliokite kumpio bei figų griežinėlius, dar kelias minutes pakepkite.
  9. Puoškite šviežiais žalumynais.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Suskleisti
Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
Receptas: Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Antis: 400.00 g (2 vnt. ančių krūtinėlės)
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedidelių folijoje keptų arba virtų)
Figos: 2.00 vnt. (violetinių)
Salotos: 100.00 g (lapų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis (jūros)
Aliejus: 2.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Kaip gaminti
  1. Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai.
  2. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
  3. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kiekvieną pusę kepkite po 1,5 minutės. A
  4. pkeptas krūtinėles sudėkite į skardą ir 180–190 0C įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–12 minučių.
  5. Išėmusi leiskite mėsai „pailsėti“ 5–8 minutes, kad tolygiai pasiskirstytų sultys. 
  6. Salotas perrinkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite, didesnius lapus supjaustykite.
  7. Burokėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, figas – skiltelėmis. Kedrines pinijas 3–4 minutes paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  8. Salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus gražiai išdėliokite kitus reikalingus produktus.
  9. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, įpilkite balzaminio acto ir aliejaus. Labai atsargiai išmaišykite ir iš karto patiekite.
  10. Pagaminsite per 35 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo).   
Suskleisti
Pyragėliai su figomis
Receptas: Pyragėliai su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Figos: 4.00 vnt. (šviežios)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir išspauskite norimo dydžio apskritimus. Apskritimus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Figas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite pirštais.

3. Į kiekvieno apskritimo viduriuką dėkite figų, sūrio, pabarstykite graikiniais riešutais ir cinamonu. Pyragėlius kepkite 180 laispnių orkaitėje 15–20 minučių arba kol gražiai parus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius