Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 25d. 18:19

Mėgstamiausias Marytės žiemos pyragas šviežias išliks net dvi savaites: verta išbandyti

Marytės pyragas „Vaisių margutis“
M.Bernatavičienės nuotr. / Marytės pyragas „Vaisių margutis“

Žiemos pyragai išsiskiria savo daugialypiu skoniu. Juose puikiai dera ir riešutai, ir įvairūs džiovinti vaisiai. O svarbiausia – šie pyragai ilgai išlieka skanūs, tad jais mėgautis galima saikingai, nebijant, kad suges. 15min skaitytoja Marytė iš Druskininkų dalinasi su mumis savo mėgstamo žiemos skanėsto, vadinamo „vaisių margučiu“, receptu.

Vaisių margučiui reikės:

  • 300 g datulių,
  • 1st. vandens,
  • 2 valg. š. fruktozės arba 0,5 st. cukraus,
  • 100 g riešutų,
  • 300 g spalvotų džiovintų vaisių mišinio (kivių, abrikosų, ananasų, papajų, greifrutų ir kt.),
  • 1 kiaušinio,
  • 100 ml aliejaus,
  • 2 st. miltų,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.

Papuošimui:

  • balto glajaus iš kiaušinio baltymo ir cukraus arba baltojo šokolado,
  • spalvotų saulėgrąžų saldainiukų.

Siųskite savo receptą ir laimėkite puikų prizą!

Gaminimas:

Datules užpilti verdančiu vandeniu, suberti cukrų arba fruktozę, susmulkintus džiovintus vaisius ir riešutus, supilti aliejų ir išplaktą kiaušinį. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Viską labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tuščiavidurę kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 25 min. 180 C orkaitėje, po to sumažinti temperatūrą iki 160 C ir kepti dar 25 min.

Atvėsusį pyragą papuošti baltu glajumi arba tirpintu baltu šokoladu ir apibarstyti spalvotomis saulėgrąžomis.

P.S. Pyragas išlieka šviežias ir skanus apie 2 savaites.

SKANAUS!

Dėkojame Marytei už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką