Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 27d. 08:00

Meniu paįvairinimui – 20 patiekalų iš Azijos: nuo tailandietiškų ryžių iki japoniško omleto

Traški vištiena su sezamais kiniškai
Autorės nuotr. / Traški vištiena su sezamais kiniškai

Visai gali būti, jog per Jonines pusė Lietuvos čirškino šašlykus, tačiau gal būsimą savaitgalį norėsite ko nors kito? Jei taip, siūlome žvilgtelėti į patiekalų iš tolimesnių Azijos šalių rinkinį. Dalis jų ruošiama ant gyvos ugnies, tad patiks grilio gerbėjams, kiti valgomi šalti, tad bus nepakeičiami itin karštą dieną. Išties yra iš ko rinktis!

Receptai
Receptas: Ryžių makaronai tailandietiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (jie verdami apie 8 min.).

2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejumi pakepinkite pjaustytas daržoves: baklažanus, pomidorą, papriką bei susmulkintą česnako skiltelę ir užbarstykite daržoves prieskoniais.

3. Išvirus makaronams, sudėkite juos į keptuvę ir dar keletą minučių viską pakepinkite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Tailandietiški ryžių makaronai 200.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Baklažanai: 3.00 riekės
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 75.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gado indonezietiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

Salotų paruošimas:

  1. Susmulkinkite ilgajį kinietišką kopūstą. Ilgąsias žaliąsias pupeles išvirkite ir supjausykite pailgais, maždaug 4 cm. pagaliukais.
  2. Supjaustykite griežinėliais morkas, apvirkite tačiau nepersistenkite, kad liktų traškios.
  3. Supjaustykite agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis. Išvirkite bulvę bei supjaustykite nemažais kubeliais. Nepamirškite pupelių daigų.
  4. Viską dėkite į lekštę, apdeliokite kietai virtais kiaušiniais, supjaustytais į keturias dalis.

Padažo paruošimas:

  1. Sudėkite česnakus, apkepintus žemės riešutus, pusę dalies kokoso pieno, pagal skonį čili pipirų, cukrų, laimo vaisiaus sultis, sojos padažą į trintuvę, viską gerai sumaišykite. Į puodą sudėkite gautą masę bei likusį kokoso pieną ir maišykite ant vidutinio karščio kol užvirs.

Keletas patarimų:

Jei padažas per tirštas visada galite jį praskiesti panaudojus truputėlį vandens. Patiekite gado – gado padažą užpildami ant salotų, kol jis dar šiltas. Jei spėjo atšalti, visada galima pašildyti. Jei Jums liko gado – gado padažo, nepergyvenkite, dėkite jį į kamerą ar šaldytuvą ir panaudokite jį kaip padažą, galbūt kitiems patiekalams.

Skaitytojos receptas

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virtų - salotoms)
Kopūstai: 1.00 st. (3/4 ilgo kinietiško - salotoms)
Pupelės: 1.00 st. (3/4 ilgųjų žaliųjų ir 1/2 daigų - salotoms)
Morkos: 1.00 st. (3/4 - salotoms)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (0,5)
Bulvės: 1.00 vnt. (virta)
Kokosų pienas: 1.00 st. (iki 1 st. priklausomai kokio tirštumo padažo norėsite - riešutų padažui)
Žemės riešutai: 300.00 g (lengvai apkeptų - riešutų padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (riešutų padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (riešutų padažui)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (sulčių - riešutų padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (riešutų padažui)
Pipirai: 1.00 valg. š. (čili - pagal skonį - riešutų padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 40
Kaip gaminti
  1. Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Morkos: 200.00 g (šiaudeliais pjaustytų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Makaronai: 100.00 g (ryžių (stiklinių))
Kiauliena: 1.00 vnt. (truputis kepintos - pagal poreikį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Azijietiškos ryžių makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.

2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.

4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.

5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.

6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.

Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Krevetės: 250.00 g (nevirtų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė Romaninių)
Kopūstai: 0.20 vnt. (nedidelio raudonojo)
Svogūnai: 0.25 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų)
Sezamo sėklos: 1.50 valg. š. (pakepintų sausoje keptuvėje)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovinto, susmulkinto)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.50 arbat. š. (skysto; padažui)
Raudonojo kario pasta: 0.75 valg. š. (geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui)
Sojos padažas: 1.50 arbat. š. (lengvo, su sumažintu druskos kiekiu)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 13
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Išverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus visiškai šalti.

2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.

3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Beriame morkas, pakepiname ne daugiau, kaip 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Beriame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra, padidinkite ugnį.

4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, „kecap manis“, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.

5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Kepame apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.

6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili (jei naudojate). Mes visada ant stalo papildomai dedame ir žaliosios citrinos.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio gabaliukas; šviežio)
Šalotinis svogūnas: 1.00 vnt. (apie 50 g svorio; jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną)
Morkos: 1.00 vnt. (apie 80 g)
Špinatai: 50.00 g
Sojos padažas: 1.50 valg. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (kitą pusę palikite patiekimui)
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Padažas „kecap manis“: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naudokite kaip priedus)
Kalendros: 1.00 sauja (naudokite kaip priedą)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu. Suverskite į erdvų dubenį ir pašlakstykite keliais lašais kepintų sezamų aliejaus, kad nesuliptų, kol ruošite padažą.

2. Kitame nedideliame dubenyje sumaišykite sezamų pastą tahini su riešutų sviestu, tuomet supilkite sojos padažą, ryžių actą, likusį sezamų aliejų, suberkite cukrų, imbierą, jei mėgstate aštriau ir turite, įdėkite šiek tiek čili pastos. Labai gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susimaišys – turite gauti vidutinio tirštumo vientisą padažą. Paragavus, padažas gali atrodyti kiek sūrokas, tačiau nesijaudinkite, kai sumaišysite jį su makaronais, skonių balansas bus tinkamas.

3. Užpilkite padažą ant makaronų, labai gerai išmaišykite.

4. Dėkite makaronų su padažu į gilius dubenėlius, apibarstykite kapotais riešutais, dėkite agurkų, žalumynų, jei norisi, galite uždėti dar šiek tiek čili pastos ar pabarstyti čili dribsniais.

Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (ryžių)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar keli lašai papildomai)
Tahini pasta: 2.00 valg. š.
Riešutų sviestas: 1.00 valg. š. (glotnaus)
Sojos padažas: 3.50 valg. š.
Ryžių actas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos)
Agurkai: 4.00 vnt. (trumpavaisiai, labai plonai supjaustyti)
Žemės riešutai: 100.00 g (švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios, kapotos, patiekimui; galima keisti ar pridėti mėtos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniška moliuskų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Sudėkite į puodą moliuskus, nuluptą ir sukapotą svogūną, supilkite vyną ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.

2. Kriaukles nusunkite (nuoviro neišpilkite, jo prireiks vėliau), išgliaudykite, keletą palikite neišgliaudytų sriubai papuošti.

3. Dideliame puode užvirinkite žuvų sultinį ir moliuskų nuovirą, sudėkite šafraną, susmulkintas morkas, salierus, makaronus ir grybus. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir maždaug 3 minutes dar pakaitinkite ant nesmarkios ugnies.

4. Tada sudėkite žuvį. Sriubai užvirus, pavirkite dar apie minutę, tada sumeskite krevetes ir išgliaudytus moliuskus. Virkite dar maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais. Tada įmaišykite svogūnų laiškus.

4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, sudėkite į ją atidėtus neišgliaudytus moliuskus ir ragaukite.

Ingredientai
Moliuskai: 36.00 vnt. (nuplauti ir nuvalyti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vynas: 250.00 ml (baltojo sausojo)
Žuvies sultinys: 2.00 l
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 2.00 vnt. (nuplautos ir nuskustos)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Makaronai: 60.00 g (plonyčių angel hair)
Grybai: 10.00 vnt. (išmirkytų džiovintų shiitake)
Žuvis: 500.00 g (baltų žuvų filė (pavyzdžiui, jūrų velnio))
Krevetės: 300.00 g (be kiauto ir pašalinta vena)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Hirošimos okonomijakis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Iš miltų, vandens ir chereso sumaišykite tešlą ir atidėkite į šoną.

2. Įkaitinkite dvi keptuves. Įpilkite po šaukštelį sezamo aliejaus.

3. Į vieną keptuvę išliekite ploną paplotį. Ant papločio sudėkite ketvirtadalį kopūstų ir daigų. Ant viršaus uždėkite bekono. Apibarstykite ketvirtadaliu svogūnų. Ant viršaus plonai užpilkite tešlos ir pakepkite apie 5 minutes. Skaičiuokite, kad visko užtektų 4 kepimams.

4. Kol paplotėlis su priedais kepa, antroje keptuvėje kelias minutes pakepinkite makaronus.

5. Grįžtam prie pirmos keptuvės ir su ilga mentele apverčiam paplotį. Iškepęs apatinis paplotėlis dabar atlieka troškinimo dangčio vaidmenį. Nesibaiminkite, jei kopūstai truputį pasklis į šonus – juos nesunku sustumti atgal.

6. Antroje keptuvėje iš makaronų suformuojame paplotėlio dydžio apskritimą.

7. Ant šio apskritimo perkeliame dvigubą paplotėlį su įdaru iš pirmos keptuvės – makaronų ir paplotėlių plotai turi sutapti.

8. Pirmoje tuščioje keptuvėje įlašiname sezamų aliejaus ir paleidžiame kiaušinį. Trynį taip pat paleidžiame.

9. Kiaušiniui iškepus, vėl imame ilgą mentelę ir perkeliame paplotį su makaronais į pirmą keptuvę ant kiaušinio. Pakepame kelias minutes ir viską apverčiame – keptas kiaušinis atsiduria viršuje.

10. Procedūras pakartojame su likusiais trimis kiaušiniais.

11. Ant viršaus juostelėmis užpilame Vorčesterio arba terijakio padažo. Supjaustome okonomijakį į keturias dalis ir patiekiame karštą.

Jei atrodo labai sudėtingai – neišsigąskite. Įgūdžiai greitai atsiras, o po to mėgausitės japoniškos virtuvės skoniu.

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Vanduo: 0.75 puodelis
Cheresas: 0.25 puodelis
Kopūstai: 4.00 puodelis (smulkiai pjaustyto)
Daigai: 2.00 puodelis
Šoninė: 4.00 vnt. (juostelės bekono)
Laiškiniai svogūnai: 0.25 vnt. (smulkiai pjaustyto laiškinio galvutės)
Ryžių spagečiai: 4.00 vnt. (porcijos virtų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Vorčesterio padažas: 4.00 arbat. š. (arba terijakio padažo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 1
Kaip gaminti

Vieno bakso recepto nėra, tai patiekalas su daugybe skonių. Pavyzdžiui, Indonezijos religinė dauguma musulmonai nevalgo kiaulienos, tad jie bakso gamina iš jautienos, vištienos arba žuvies. Garnyru šalia kukulių gali tapti lakštiniai, ryžiai, salotos, daigai, virti kiaušiniai, padažai – aiškių ribų nėra. Bet privalomi dalykai – kukuliai ir sultinys.

1. Visus kukulių ingredientus gerai išminkome su malta mėsa ir dar kartą permalame – iki vientisos masės. Jei yra galimybė, dėkite viską į elektrinę trintuvę. Mėsą sudedame į dubenėlį, uždengiame ir 2-3 valandoms pastatome į šaldytuvą – masė turi sustingti.

2. Sultinį užviriname, sudedame visus ingredientus ir paverdame ant mažo karščio apie pusvalandį, kol sultinys prisisotins skonių. Nukošiame.

3. Gaminame kukulius. Šlapiomis rankomis imame masės ir spaudžiame kumštyje, kad pro jo viršų išlįstų teniso kamuoliuko dydžio apvalus gabaliukas.

4. Su šaukštu jį nugnybame ir dedame į lėkštę. Stenkitės kukulius daryti kuo mažesnius, nes virdami jie išsipučia. Sudėję kukulius į verdantį vandenį, keletą minučių paverdame. Paragaujame vieno, ar jau išvirę, tada išgriebiame visus. Jeigu atrodo, kad per daug jų prisigaminote, dalį galima užšaldyti kitam kartui.

5. Dedame į lėkštę kukulius, garnyrą ir užpilame karštu sultiniu. Indonezijoje prie bakso pasiūlomas ir aštrus padažas, dažniausiai sambal. Išbandykite savąjį mėgstamą, o sambal kada nors patys pasigaminsime.

Garnyras: daigai, virtų ryžių lakštiniai, kalendros. Bet galite išbandyti vaizduotę – nuo salotų lapų iki virto kiaušinio.

Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (maltos (mėsos rūšis galima maišyti arba keisti ją žuvimi); kukuliams)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Žuvies padažas: 2.00 valg. š. (po šaukštą kukuliams ir sultiniui)
Soda: 0.50 arbat. š. (kukuliams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkintas; kukuliams)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinta; kukuliams)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (smulkiai tarkuoto – kukuliams ir dar 2 cm ilgio gabaliuko sultiniui)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus kukuliams ir sultiniui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 8.00 puodelis (sultiniui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (sultiniui)
Kardamonas: 0.50 arbat. š. (malto; sultiniui)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt. (sultiniui)
Baltieji pipirai: 1.00 arbat. š. (sultiniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Kaip gaminti
  1. Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.
  2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą.
  3. Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.
  4. Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.
  5. Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.
  6. Supilkite Wok padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.
  7. Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje, aliejuje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su Wok.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Ingredientai
Raudonojo kario pasta:( „Santa Maria Curry Paste Red“ ) 1.00 valg. š.
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour organic“ ) 1.00 vnt.
Makaronai: 250.00 g (1 pak. „Santa Maria Egg Noodles“)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Kopūstai: 100.00 g
Pupelės: 100.00 g (šviežios žaliosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Didkepsnis: 500.00 g
Anakardžių riešutai: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 65
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 184
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiška kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.4 / 9
Kaip gaminti

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite.

5. Išgaubtoje keptuvėje ant didelės ugnies gerai įkaitinkite aliejų, suberkite mėsos gabalėlius ir nuolat maišydama juos pakepinkite.

6. Į kitą švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, tada sumeskite smulkintus česnakus, imbierus, svogūnus, kiek pakaitinkite, supilkite austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinkite.

7. Pabaigoje į keptuvę su prieskoniais sumeskite mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir tiekite su smulkintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šviežio)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas 2.00 valg. š.
Austrių padažas 3.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiškos daržovės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.

Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis kepimui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiški virtiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.3 / 10
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.

2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo dydžio puodeliu išspauskite apskritimus.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje. Tada sumeskite pjaustytą kopūstą, tarkuotą morką, kiek pakepinkite, sudėkite šakute maigytą faršą, dar kelias minutes pakepkite, supilkite visus prieskonius, vyną, galiausiai įmaišykite bambukų daigus ir kukurūzų miltus – įdaras turi būti tirštas.

4. Ant kiekvieno tešlos skritulėlio krėskite įdaro, tada suformuokite virtinukus, o tešlos kraštelius gerai užspauskite.

5. Virtinukus virkite apie 10 minučių kiaurasamtyje – bus patogiau išgriebti.

6. Tiekite su sojų padažu.

Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (artipilnės, tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (nepilna, tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai)
Faršas: 150.00 g (paukštienos; įdarui)
Kininiai kopūstai (įdarui) 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Konservuoti bambukų daigai (nedidelis indelis įdarui) 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso; įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kukurūzų miltai (įdarui) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 24
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiški ritinėliai su žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 13
Kaip gaminti

1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite.

2. Lavašą per visą plotį supjaustykite kelių centimetrų pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę dar padalykite į 3–4 dalis (priklausomai nuo ilgio). Ant kiekvieno lavašo gabaliuko (jis turi būti pailgas) uždėkite paruošto žalumynų ir sūrio įdaro, užlenkite abu lavašo kraštus (kad įdaras neišbyrėtų) ir susukite į ritinėlį. Ritinėlius dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite.

3. Ritinėlius galite tiekti su pirktu saldžiarūgščiu padažu arba pasigaminti jo pati. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir truputį pakaitinkite. Suberkite sezamų sėklas, apkepinkite. Supilkite sojų padažą, sukrėskite medų, intensyviai maišydama pakaitinkite, kol medus išsilydys. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir įberkite aitriosios paprikos. Dar truputį pamaišykite. Jei sojos padažas nesūrus, pagal skonį galite pasūdyti. Padažą galite tiekti atskirame dubenėlyje arba apšlakstyti juo į lėkštę sudėtus ritinėlius.

Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 50.00 g (švieži)
Raudonėliai: 50.00 g (švieži)
Salierai: 50.00 g (stiebai)
Špinatai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 4 valg. š. šviežiai spaustų sulčių)
Medus: 4.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 6.00 valg. š. (padažui)
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (padažui žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šašlykai azijietiškame marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 19
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. 
  2. Trintuve sutrinkite ir sumaišykite petražoles, sojų padažą, medų, augalinį aliejų, česnaką, ryžių actą iki vientisos masės. 
  3. Mėsą užpilkite gautu marinatu ir uždenkite plėvele. Marinuokite nuo 30 minučių, jeigu reikia greitai, iki paros. 
Ingredientai
Mėsa: 2.00 kg ((kiauliena, jautiena, vištiena))
Petražolės: 2.00 sauja
Sojų padažas: 50.00 ml
Medus: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Actas: 2.00 valg. š. ((ryžių))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:52
08:29
03:24

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką