Kreminis degintas sviestas
Ingredientai:
- sviesto, kambario temperatūros;
- kokybiškos druskos.
Gaminimas:
1. Sviestą padalinkite į dvi dalis.
2. Vieną dalį dėkite į nedidelį prikaistuvį, šį statykite ant gerai įkaitintos viryklės ir išlydykite bei palaukite, kol atsiskirs rudos nuosėdos, o sviestas pakvips – tai užtruks 3-5 min.
3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir išsilydžiusi sviestą nupilkite į nedidelį dubenį, puode palikdami visas rudas nuosėdas.
4. Atvėsinkite išlydytą sviestą iki kambario temperatūros, o tada į jį sudėkite atidėtąją sviesto pusę ir labai gerai išsukite, kol taps kremine mase, pasūdykite, keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą, o tada galite naudoti.
Sviestas su ančiuviais ir parmezanu
Ingredientai:
- 80 g sviesto, kambario temperatūros;
- 30 šviežiai smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 2 ančiuvių filė juostelės, nusausintos ir itin smulkiai, iki košelės sukapotos ar sutrintos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelis žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės.
Gaminimas:
Visus ingredientus dėkite į dubenėlį ir labai gerai šakute sutrinkite ir išsukite iki purios masės.
Sviestas su imbieru ir svogūnų laiškais
Ingredientai:
- 100 g sviesto;
- 3 svogūnų laiškai;
- 1 arbat. šaukšt. smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
Nedideliame dubenyje išsukite visus ingredientus, kol priedai tolygiai pasiskirstys sviesto masėje.