Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 17d. 13:00

Metas išbandyti: 3 nesudėtingi pikantiškai paskaninto sviesto receptai

Sviestas su priedais
Vida Press nuotr. / Sviestas su priedais

Riekė kokybiškos duonos, užteptos tikru sviestu, gali būti skanėstų skanėstas. Tačiau taip, kaip kepamą duoną pagardiname įvairiausiais priedais, taip ir sviestą galima paversti pikantišku užtepu, tiksiančiu ne tik prie duonos, tačiau ir prie kepsnių, žuvies, keptų ar garuose virtų daržovių. Štai 3 daug darbo nepareikalausiantys rerecptai, išbandykite!

Kreminis degintas sviestas

Ingredientai:

  • sviesto, kambario temperatūros;
  • kokybiškos druskos.

Gaminimas:

1. Sviestą padalinkite į dvi dalis.

2. Vieną dalį dėkite į nedidelį prikaistuvį, šį statykite ant gerai įkaitintos viryklės ir išlydykite bei palaukite, kol atsiskirs rudos nuosėdos, o sviestas pakvips – tai užtruks 3-5 min.

3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir išsilydžiusi sviestą nupilkite į nedidelį dubenį, puode palikdami visas rudas nuosėdas.

4. Atvėsinkite išlydytą sviestą iki kambario temperatūros, o tada į jį sudėkite atidėtąją sviesto pusę ir labai gerai išsukite, kol taps kremine mase, pasūdykite, keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą, o tada galite naudoti.

Sviestas su ančiuviais ir parmezanu

Ingredientai:

  • 80 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 30 šviežiai smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 ančiuvių filė juostelės, nusausintos ir itin smulkiai, iki košelės sukapotos ar sutrintos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelis žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės.

Gaminimas:

Visus ingredientus dėkite į dubenėlį ir labai gerai šakute sutrinkite ir išsukite iki purios masės.

Sviestas su imbieru ir svogūnų laiškais

Ingredientai:

  • 100 g sviesto;
  • 3 svogūnų laiškai;
  • 1 arbat. šaukšt. smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

Nedideliame dubenyje išsukite visus ingredientus, kol priedai tolygiai pasiskirstys sviesto masėje.

Temos: 1 Kulinarija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką