Dabar populiaru
Publikuota: 2018 liepos 21d. 10:00

Metas konservuoti raudonšonius pomidorus: 12 klasikinių ir modernių receptų

Naminis pomidorų padažas
Vida Press nuotr. / Naminis pomidorų padažas

Kai daržuose pasipila pomidorai, spėti juos suvalgyti šviežius, ypač jei sunoko beveik vienu ypu, tiesiog neįmanoma. Nieko tokio, pomidorus kuo puikiausiai galima uždaryti į stiklainius – jie tam nuostabiai tinka.

Receptai
Receptas: Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 74
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę.
  2. Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų.
  3. Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu ir pridenkite dangteliais. Vandenį užvirkite ir stiklainius dešimt minučių kaitinkite. Išėmę sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Krapai: 1.00 sauja
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 125.00 ml (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų drebučiai su svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 48
Kaip gaminti
  1. Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite 1–1,5 cm storio žiedais.
  3. Pomidorus su svogūnais dėkite į stiklainius, tarp sluoksnių į kiekvieną stiklainį įmeskite vieną ar du laurų lapelius. Želatiną ištirpinkite šlakelyje šilto vandens.
  4. Puode užvirinkite litrą vandens, sukrėskite išbrinkusią želatiną, cukrų, druską, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus, šliūkštelėkite ir acto.
  5. Marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis. Dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 80–85 laipsnių temperatūroje (puslitrinius 15 minučių, litrinius – 25– 30 minučių).
  6. Drebučių stiklainius sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Želatina: 30.00 g (30 - 40)
Cukrus: 2.00 valg. š. (2 - 2.5)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 1.5)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (kaupino - sėklų)
Pipirai: 12.00 vnt. (10 - 12 - kvapniųjų žirnelių)
Actas: 1.00 valg. š. (1 - 2 - 30 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis pomidorų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 76
Kaip gaminti

1. Skiltelėmis supjaustytus pomidorus patroškintinkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol suminkštės (15–20 min.), pertrinkite per sietelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite trintais česnakais ir bazilikais.

2. Jei patiks, kuo daugiau pomidorų užsišaldykite: galėsite naudoti, kai tik prireiks pomidorų padažo.  

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (šviežių, gerai prinokusių)
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorai su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti.
  2. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį marinatą įpilkite acto ir išmaišykite. Į sterilius indelius sudėkite pomidorus pramaišiui su česnakais, krapais ir petražolėmis.
  3. Užpilkite marinatu (jis turi būti kiek tąsus) ir pridenkite dangteliais, bet neužsukite. Dėkite indelius į didelį puodą su vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite 20–25 minutes. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutės)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 3.00 l (marinatui)
Laurų lapai: 4.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto - marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (marinatui)
Actas: 200.00 ml (obuolių - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 39
Kaip gaminti
  1. Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
  2. Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
  3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
  4. Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2 sėklų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 150.00 ml (marinatui)
Druska: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (4,5 - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorai su vynuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 10
Kaip gaminti
  1. Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite.
  2. Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis.
  3. Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
  4. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Palaikykite 20 minučių, nupilkite į puodą, dar kartą užvirkite ir vėl užpilkite daržoves.
  6. Pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie dešimt minučių.
  7. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg (nedidelių)
Vynuogės: 1.00 vnt. (kekė - besėklių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Serbentai: 3.00 g (6 vnt. - juodųjų lapai)
Vyšnios: 3.00 vnt. (lapų)
Juodieji pipirai: 9.00 vnt. (žirnelių)
Krienai: 1.00 g (1 vnt. - lapo)
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 l
Petražolės: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų tyrė su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 42
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, suberkite nuluptą ir mėsmale sumaltą česnaką bei išvalytas paprikas.
  3. Baigę troškinti nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.
  4. Tyrę atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite. Išpilstykite padažą į stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g
Morkos: 1.00 kg
Aliejus: 250.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 4 - 9 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prieskoninis pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 32
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  2. Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes).
  3. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės.
  4. Galiausiai suberkite juodgrūdes. Pamaišykite ir virkite dar 3–4 minutes.
  5. Karštą masę sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (nuvalytų)
Razinos: 100.00 g (geltonųjų besėklių)
Actas: 200.00 ml (obuolių (6 proc.))
Rudasis cukrus: 150.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Juodgrūdžiai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 17
Kaip gaminti
  1. Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
  2. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
  3. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
  4. Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Statykite virti.
  6. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.

Receptą atsiuntė Helena J.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm)
Pipirai: 4.00 vnt. (aitriosios paprikos - galima ir mažiau)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Actas: 120.00 ml (vyno actas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos.
  2. Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų.
  3. Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų.
  4. Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir paskaninkite druska.
  5. Apšlakstykite viską vynuogių sėklų aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 8 min.
  6. Pomidorus į stiklainį dėkite sluoksniais. Tarp sluoksnių įdėkite laurų lapų ir smulkintų bazilikų.
  7. Po kepimo likusį aliejų supilkite ant pomidorų.

„Santa Maria“ receptas.

Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g (slyvinių pomidorų (taip pat galima naudoti ir įprastus arba vyšninius pomidorus))
Kadagių uogos:(„Santa Maria“) 15.00 vnt.
Laurų lapai: 4.00 vnt. („Santa Maria“)
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį))
Aliejus: 180.00 g (vynuogių sėklų aliejaus (gali būti keičiamas rapsų, alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi))
Česnakai: 30.00 g
Bazilikai: 5.00 g (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (geltonųjų, supjaustytų)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos sultys: 30.00 ml
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Ar taikydamasi į S.Skripalį Rusija tikrai siekė smogti vien jam?

Sportas

Čempionų lygos desertas: „Liverpool“ per pridėtą laiką nukovė PSG milijonierius

Popiežiaus vizitas Interviu Kultūra

Meno ir bažnyčios istorikė Irena Vaišvilaitė: „Iššūkiai prilygsta krikščionybės pradžiai“

Aktualu

Pramuštą ratą keitęs neblaivus panevėžietis prisipažino vairavęs girtas

Verslas

Kertama Labanoro giria įaudrino visuomenę: reikalauja stabdyti darbus metams, nors kirtimai legalūs

Aktualu

Kauno medikų apmaudas: skubėdami į beprasmį iškvietimą sudaužė automobilį

Sportas

Čempionų lygos startas: trys nuostabūs L.Messi įvarčiai ir drama Milane

Aktualu

Donaldas Trumpas nori privatizuoti JAV pajėgas Afganistane

Gyvenimas

Meilės romanų autorė Indrė Vakarė: daugelio moterims svarbių dalykų vyrai net nepastebi

Aktualu

Šilutės rajone nukrito vienmotoris lėktuvas: žuvo lakūnas

Vardai

Stilingi svečiai Vilniuje domėjosi mados tendencijomis ir apžiūrėjo deimantus

Gyvenimas

Indų plovikliai: kokios medžiagos kelia didžiausią pavojų?

Vardai

Didžiausios „Emmy“ stiliaus nesėkmės: kam verkiant reikia stilisto pagalbos?

Gazas

BMW pristato ateities SUV – visiškai elektrinį, autonominį „Vision iNext“

primena Aktualu

Pasakyta/Padaryta. Kaip kito R.Karbauskio nuomonė apie taupymą Seime

Gyvenimas

Tėvų kova už Adomą: buvo likusios vos kelios dienos, ir berniukas būtų apakęs

Vardai

Nomeda Marčėnaitė susižadėjo su mylimuoju Vytu Palavinsku

Aktualu

Panevėžio rajone „Audi“ vairuotojo akistata su stirna vos nesibaigė tragiškai

Pasaulis kišenėje

Kvapą gniaužiančios panoramos, kurios atsiveria kylant lyniniais keltuvais

Aktualu

JAV svarsto galimybę steigti nuolatinę karinę bazę Lenkijoje

Naujienos

Aktualu

Norėjo nuraminti, bet sužalojo: anūką globojanti klaipėdietė pasijuto įbauginta

Gazas

Po kvalifikacijos antras likęs J.Gelžinis nenuliūdo: „Pirmam geriau, bet ir antra vieta neblogai“

Deuce

Laurynas Grigelis nepasiekė dvejetų turnyro finalo Kanadoje

Gazas

1006 km lenktynių kvalifikacijoje skriejęs R.Kupčikas: „Greičiau įmanoma, bet ne šiemet“

Aktualu

Baltieji rūmai atmetė V.Putino idėją surengti referendumą Rytų Ukrainoje

Aktualu

Populiariausi – konservatoriai ir „valstiečiai“, Liberalų sąjūdis – dugne

XX a. pradžioje veikusio žmonių zoologijos sodo likučiai Prancūzijoje

Gyvenimas

5 paprastos gudrybės, dėl kurių bet kokia dieta taps dvigubai efektyvesnė

Aktualu

Apklausa: pasitikėjimas Remigijumi Šimašiumi dar nebuvo toks žemas

Aktualu

Rusijos saugumo tarnybos taikosi į Krymo totorius kaip į islamistinius teroristus

Vardai

Valdovų rūmų kiemas netikėtai virto Vokiečių gatve: „G&G Sindikatas“ pakartojo projektą „Unplugged“

Pasaulis kišenėje

Kretingos rajone palangiškis sukūrė didžiausią Europoje japonišką sodą

Aktualu

Gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais

Gazas

Palangos lenktynėse „drifterius“ apdovanoti teko nespėjus įsibėgėti varžyboms

Aktualu

Pentagonas skirs 200 mln. dolerių Ukrainos saugumui stiprinti

Aktualu

Orai.lt: poilsiautojų ramybę trikdys lietus

Aktualu

Policijos reide – vairuotojo pažymėjimo niekada neturėjęs vyras

Vardai

Kourtney Kardashian mylimasis iškėlė viešą pavydo sceną dėl seksualios nuotraukos

Maistas

Vasariškas kepsnys kitaip: grilyje kepta kiaulienos išpjova

„Drifto“ varžybose „Aurum 1006 km lenktynėse“ – stipri „Nissan“ avarija

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką