Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas konservuoti raudonšonius pomidorus: 12 klasikinių ir modernių receptų

Kai daržuose pasipila pomidorai, spėti juos suvalgyti šviežius, ypač jei sunoko beveik vienu ypu, tiesiog neįmanoma. Nieko tokio, pomidorus kuo puikiausiai galima uždaryti į stiklainius – jie tam nuostabiai tinka.
Naminis pomidorų padažas
Naminis pomidorų padažas / Vida Press nuotr.
Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis
Receptas: Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 154
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Krapai: 1.00 sauja
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 125.00 ml (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę.
  2. Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų.
  3. Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu ir pridenkite dangteliais. Vandenį užvirkite ir stiklainius dešimt minučių kaitinkite. Išėmę sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pomidorų drebučiai su svogūnais
Receptas: Pomidorų drebučiai su svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 115
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Želatina: 30.00 g (30 - 40)
Cukrus: 2.00 valg. š. (2 - 2.5)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 1.5)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (kaupino - sėklų)
Pipirai: 12.00 vnt. (10 - 12 - kvapniųjų žirnelių)
Actas: 1.00 valg. š. (1 - 2 - 30 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite 1–1,5 cm storio žiedais.
  3. Pomidorus su svogūnais dėkite į stiklainius, tarp sluoksnių į kiekvieną stiklainį įmeskite vieną ar du laurų lapelius. Želatiną ištirpinkite šlakelyje šilto vandens.
  4. Puode užvirinkite litrą vandens, sukrėskite išbrinkusią želatiną, cukrų, druską, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus, šliūkštelėkite ir acto.
  5. Marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis. Dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 80–85 laipsnių temperatūroje (puslitrinius 15 minučių, litrinius – 25– 30 minučių).
  6. Drebučių stiklainius sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Naminis pomidorų padažas
Receptas: Naminis pomidorų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 79
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (šviežių, gerai prinokusių)
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Skiltelėmis supjaustytus pomidorus patroškintinkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol suminkštės (15–20 min.), pertrinkite per sietelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite trintais česnakais ir bazilikais.

2. Jei patiks, kuo daugiau pomidorų užsišaldykite: galėsite naudoti, kai tik prireiks pomidorų padažo.  

Suskleisti
Pomidorai su cinamonu
Receptas: Pomidorai su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 95
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutės)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 3.00 l (marinatui)
Laurų lapai: 4.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto - marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (marinatui)
Actas: 200.00 ml (obuolių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti.
  2. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį marinatą įpilkite acto ir išmaišykite. Į sterilius indelius sudėkite pomidorus pramaišiui su česnakais, krapais ir petražolėmis.
  3. Užpilkite marinatu (jis turi būti kiek tąsus) ir pridenkite dangteliais, bet neužsukite. Dėkite indelius į didelį puodą su vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite 20–25 minutes. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
Receptas: Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 83
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2 sėklų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 150.00 ml (marinatui)
Druska: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (4,5 - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
  2. Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
  3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
  4. Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pomidorai su vynuogėmis
Receptas: Pomidorai su vynuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg (nedidelių)
Vynuogės: 1.00 vnt. (kekė - besėklių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Serbentai: 3.00 g (6 vnt. - juodųjų lapai)
Vyšnios: 3.00 vnt. (lapų)
Juodieji pipirai: 9.00 vnt. (žirnelių)
Krienai: 1.00 g (1 vnt. - lapo)
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 l
Petražolės: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite.
  2. Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis.
  3. Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
  4. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Palaikykite 20 minučių, nupilkite į puodą, dar kartą užvirkite ir vėl užpilkite daržoves.
  6. Pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie dešimt minučių.
  7. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pomidorų tyrė su morkomis
Receptas: Pomidorų tyrė su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 96
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g
Morkos: 1.00 kg
Aliejus: 250.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 4 - 9 proc.)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, suberkite nuluptą ir mėsmale sumaltą česnaką bei išvalytas paprikas.
  3. Baigę troškinti nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.
  4. Tyrę atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite. Išpilstykite padažą į stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pomidorų ir migdolų košė
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Prieskoninis pomidorų čatnis
Receptas: Prieskoninis pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 81
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (nuvalytų)
Razinos: 100.00 g (geltonųjų besėklių)
Actas: 200.00 ml (obuolių (6 proc.))
Rudasis cukrus: 150.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Juodgrūdžiai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  2. Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes).
  3. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės.
  4. Galiausiai suberkite juodgrūdes. Pamaišykite ir virkite dar 3–4 minutes.
  5. Karštą masę sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm)
Pipirai: 4.00 vnt. (aitriosios paprikos - galima ir mažiau)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Actas: 120.00 ml (vyno actas)
Kaip gaminti
  1. Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
  2. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
  3. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
  4. Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Statykite virti.
  6. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate
Receptas: Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g (slyvinių pomidorų (taip pat galima naudoti ir įprastus arba vyšninius pomidorus))
Kadagių uogos:(„Santa Maria“) 15.00 vnt.
Laurų lapai: 4.00 vnt. („Santa Maria“)
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį))
Aliejus: 180.00 g (vynuogių sėklų aliejaus (gali būti keičiamas rapsų, alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi))
Česnakai: 30.00 g
Bazilikai: 5.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos.
  2. Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų.
  3. Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų.
  4. Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir paskaninkite druska.
  5. Apšlakstykite viską vynuogių sėklų aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 8 min.
  6. Pomidorus į stiklainį dėkite sluoksniais. Tarp sluoksnių įdėkite laurų lapų ir smulkintų bazilikų.
  7. Po kepimo likusį aliejų supilkite ant pomidorų.

„Santa Maria“ receptas.

Suskleisti
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
Receptas: Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (geltonųjų, supjaustytų)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos sultys: 30.00 ml
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius