Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 13d. 09:00

Metas retesnės mėsos patiekalui: 10 skanių pasiūlymų su aviena ir ėriena

Avienos ragu su makaronais
Vida Press nuotr. / Avienos ragu su makaronais

Iš kiaulienos ir vištienos gaminame dažniausiai, tačiau kartais verta praplėsti racioną, pasirinkti retesnę mėsą – taip ir sveikiau, ir įdomiau. Aviena ir ėriena tinka daugybei patiekalų – pradedant plovu, baigiant ilgai žemoje temperatūroje keptu kepsniu. Rinkitės receptą ir išbandykite!

Receptai
Receptas: Avienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Avieną supjaustykite kepsniams, išmuškite, pabarstykite prieskoniais ir marinuokite majoneze per naktį.

2. Vėliau kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Supjaustykite griežinėliais morkas, baklažaną, susmulkinkite česnaką.

4. Baigiant kepti mėsai, sudėkite daržoves ir viską patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Aviena 600.00 g
Baklažanai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių - pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Majonezas: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aviena gruziniškai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Avieną 1 valandą virkite pasūdytame vandenyje.

2. Gabalėliais supjaustykite papriką, česnaką, svogūnus ir viską patroškinkite keptuvėje. Patiekalą pagardinkite gruziniškais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Aviena 1.00 kg
Gruziniški prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 g (geltona)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avienos troškinys su baklažanais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1.Avieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kalendras ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į elektrinio trintuvo indą ir sutrinkite. Pasūdykite, paskaninkite pipirais.

2.Nesvylančiame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sukrėskite trintą masę, suberkite maltus kuminus, papriką ir maišydami kepinkite apie minutę. Įpilkite 150 mililitrų vandens ir maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė. Puodą nuimkite nuo ugnies.

3.Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite jautienos gabalėlius ir maišydami apkepinkite. Mėsą sudėkite į molinį kepimo indą su dangčiu. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite cukiniją ir baklažaną.

4.Daržoves sudėkite ant mėsos, supilkite petražolių ir kalendrų padažą, pabarstykite cinamonu. Puodą uždenkite ir 180 laipsnių orkaitėje troškinkite apie 90 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 1500.00 g (aviena)
Baklažanai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 3.00 g
Kalendros: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avienos ragu su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais.

2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Sudėkite svogūnus ir šiek tiek patroškinkite. Pabarstykite miltais, supilkite sultinį, vyną ir leiskite pavirti 25 minutes.

3.Sudėkite moliūgų gabaliukus ir dar troškinkite 15 minučių. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su grietine ir sudėkite į troškinį.

4.Užvirkite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, apšlakstykite  išspaustomis citrinų sultimis ir nukelkite nuo ugnies. Tiekite su virtais laukiniais ryžiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Jautiena: 800.00 g (aviena)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Grietinė: 250.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ėrienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 8
Kaip gaminti
  1. Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, supjaustykite stambiais gabalais. Taip pat supjaustykite cukinijas. Pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
  3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite mėsą ir maišydama porą minučių skrudinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite. Troškinkite apie 50 minučių.
  4. Sudėkite baklažanus ir cukinijas, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Uždenkite ir troškinkite apie 7 minutes (daržovės neturi ištižti). Sudėkite pomidorus ir dar keletą minučių kaitinkite.
  5. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, statykite ant silpnos ugnies ir palikite kaisti. Dubenyje kiaušinių trynius konditerine šluotele plakite, kol jie pabals ir pradės putoti. Įmaišykite citrinų sultis ir plakite dar minutę. Mišinį plona srovele supilkite į karštą sultinį ir maišykite, kol padažas šiek tiek sutirštės (stenkitės jo neperkaitinti, antraip sušoks į gumuliukus). Suberkite šviežius čiobrelius. Į puodą su žuvimi ir daržovėmis supilkite padažą, viską dar 2–3 minutes pakaitinkite.
Ingredientai
Ėriena: 800.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - mėsai ir padažui)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Jautienos sultinys: 250.00 ml (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aviena su mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Kaip gaminti

Mėtų padažas:

1. Nuskabykite lapus, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mažą dubenėlį. Sumaišykite su žiupsneliu druskos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų susmulkintą mėtą. Įdėkite cukraus ir išmaišykite. Leiskite atvėsti.

2. Įpilkite acto ir išmaišykite. Ragaukite. Pagal skonį pridėkite acto arba vandens ir palikite pusvalandį–valandą pastovėti.

Aviena su garnyru:  (svarbu: gaminant avieną ir garnyrą vienu metu reikės veikti dviejuose frontuose!)

1. Puode išvirkite morkas, nukoškite, įpilkite grietinėlės, įdėkite druskos ir užkaitinkite. Nukaiskite puodą ir palikite uždengtą – morkos neatvės.

2. Mėsą aptepkite aliejumi ir lengvai pasūdykite. Įkaitinkite storo dugno keptuvę. Vieną šonkaulį kepkite 2 minutes ant vieno šono, dvi – ant kito, tada apverskite ir vėl abi puses pakepkite po minutę. Jei mėgstate labiau iškeptą – kepkite savo nuožiūra ilgiau.

3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą ar du aliejaus, įmeskite sutraiškytas česnako skilteles, pusę minutės pakepinkite maišydami, kad aliejus įsigertų česnako skonio.

4. Suberkite ankštis ir ant stiprios ugnies pakepkite porą minučių maišydami.

5. Dėkite į lėkštes mėsą, žirnius, morkas. Ant mėsos užpilkite mėtų padažo, ant morkų – šiek tiek grietinėlės iš puodo.

Ingredientai
Mėtos: 2.00 sauja (šviežių (mėtų padažui))
Vanduo: 4.00 valg. š. ((mėtų padažui))
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nubrauktas (mėtų padažui))
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį padažui ir mėsai)
Vyno actas: 3.00 valg. š. ((mėtų padažui))
Avienos šonkauliai: 4.00 vnt. (gali būti ir ėrienos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (ryšulėlis mažų)
Žirniai: 2.00 sauja
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 0.50 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiškas avienos troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.7 / 7
Kaip gaminti

Tiesa, jam pagaminti būtinas storasienis, sunkus puodas, kitaip troškinys gali nepavykti. Be to, jei nerandate gražių baklažanų, jų galite ir nedėti – ypač žiemą, kai baklažanai retai būna skanūs.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite, supjaustykite riekelėmis. Pomidorus šiek tiek pasmulkinkite, paprikas supjaustykite skiltelėmis, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, o nuvalytus baklažanus supjaustykite riekelėmis.

2. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Smulkintuvu susmulkinkite česnakus ir petražoles.

3. Sluoksniais viską dėkite į storasienį, sunkų puodą:

  • mėsą ir dalį česnakų bei petražolių mišinio (pabarstykite prieskoniais ir druska);
  • svogūnus;
  • morkas;
  • pomidorus (pabarstykite prieskoniais, dalimi česnakų ir petražolių mišinio);
  • baklažanus;
  • paprikas;
  • kopūstus;
  • viską pabarstykite prieskoniais ir likusiu petražolių ir česnako mišiniu;
  • bulves (pasūdykite);
  • sandariai uždenkite kopūstų lapais.

4. Įpilkite dar apie 1 l vandens, uždenkite dangčiu, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą taip, kad troškinys vos virtų.

5. Troškinkite apie 2 val. Išjunkite ir šiek tiek palikite pastovėti – apie 15–20 min.

Ingredientai
Aviena: 1.00 kg (pageidautina su kauliukais-šonkauliukais)
Svogūnai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Baklažanai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (didelė (800 g) skardinė)
Bulvės: 500.00 g
Kopūstai: 500.00 kg (ir dar šiek tiek sveikų kopūstų lapų troškiniui uždengti)
Česnakai: 12.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja (didelė)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (šviežiai grūstų sėklų)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (nubrauktas, šviežiai grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 14
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
  2. Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 valg. š. („Santa Maria Garam Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (ėrienos arba įvairios mėsos faršas)
Vanduo: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas su aviena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

2. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, dėkite sūrelį. Pagardinkite įvairiais prieskoniais, druska ir pipirais. Padažą nuolat maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tuomet – sluoksnį faršo, apšlakstykite padažu. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti baklažanų. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Lydytas sūrelis: 100.00 g
Sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 fermentinis)
Faršas: 500.00 g (avienos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 13
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite didesnius apskritimus. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, paprikas ir sumaišykite su malta aviena. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro ir užsukite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kibinus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (gali būti mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Aviena:( 400 - 500 malta arba kapota - įdarui) 400.00 arbat. š.
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse raudonos, geltonos ir žalios - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mėsos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

04:41
01:21
06:02

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką