Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meyer maistas“ receptas: rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Kas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.
Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Atšilus orams šį keptų ryžių patiekalą mano vyras Bernardas dažnai gamina ir ant lauko griliaus, gilioje WOK keptuvėje. Su dūmo skoniu ir kvapu, rezultatas būna nuostabus. Bet ir įprastai pakepus ant viryklės visada su dideliu pasimėgavimu valgome šį patiekalą visa šeima.

Keptus ryžius galima ruošti su bet kokiomis ankštinėmis daržovėmis (tinka pupelės, avinžirniai, šparaginės pupelės, lęšiai, žirneliai), taip su morkomis, brokoliais, kalafiorais, kukurūzais, grybais ir, žinoma, česnaku ir svogūnais. Puikiai tinka visi žalumynai, o taip pat ir bet kokia smulkinta mėsa – vištiena, kalakutiena, kiauliena ar jautiena. Taigi, interpretacijoms šis patiekalas yra labai atviras. Skanaus!

Ingredientai (6 asm.):

  • 1 ryšulėlio lapinio kopūsto (kale), smulkinto, tik lapelių, be koto;
  • 5 skiltelės traiškyto česnako;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkintas;
  • 0,5 puodelio smulkintų šviežių pievagrybių (apie 120 g);
  • 0,5 puodelio norimo šaldytų ar šviežių daržovių mišinio (apie 120 g);
  • 100-150 g norimos mėsos likučių (mes naudojome ant griliaus dieną išvakarėse keptą vištienos filė);
  • 4 puodeliai virtų ryžių (apie 730 g);
  • 3 šaukštai sojos padažo;
  • 2 šaukštai austrių (oyster) padažo;
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • smulkintų svogūnų laiškų, pasirinktinai, papuošimui.

Gaminimas:

1. Visų pirma pradėkite nuo lapinio kopūsto kale – jį reikia pakepinti atskirai. Įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės-aukštos ugnies, sudėkite porą skiltelių traiškyto česnako, pakepkite apie pusę minutės, tada dėkite smulkintus kopūsto lapelius, pilkite sezamų aliejaus, berkite druskos, pipirų ir dar viską pakepkite apie 3-4 min., kopūstas suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2. Į tą pačią keptuvą supilkite likusį alyvuogių aliejų, berkite smulkintą svogūną ir pakepinkite apie minutę ant aukštos-vidutinės ugnies. Sudėkite likusius traiškytus česnakus, dar pakepinkite apie pusę minutės, sudėkite šaldytas daržoves ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.

3. Kol daržovės kepa, pasiruoškite padažą: atskirame indelyje sumaišykite sojos padažą su austrių padažu ir 1,5 šaukšto sezamų aliejaus (ko lkas jo dar nepilkite į keptuvę).

4. Padidinkite kaitrą iki aukštos, sudėkite šviežias daržoves ar grybus, pakepinkite viską maišydami apie porą minučių, sudėkite virtus ryžius, smulkintą mėsą (jei naudojate) ir dar pakepinkite nuolat maišant, kol viskas sušils, maždaug 3 min. (ĮSPĖJIMAS: būtina kepti ant aukštos ugnies, ne vidutinės ar žemos, nes skystis turi nugaruoti ir daržovės su ryžiais kepti, o ne troškintis skystyje).

5. Pačioje pabaigoje sudėkite į keptuvę prieš tai pakepintą kopūstą, supilkite pasigamintą padažą ir dar viską maišydami kartu pakepkite apie 5 min.

6. Iškeptus ryžius su daržovėmis dėkite į norimą dubenį, jei norite, apibarstykite mėgstamais žalumynais ir tiekite.

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio albumo nuotr./Bernardas Meyeris su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Bernardas Meyeris su šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius