Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 23d. 13:00

„Meyer maistas“ receptas: vištienos kesadilijos su šonine

Vištienos kesadilijos su šonine
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Vištienos kesadilijos su šonine

Tortilijos ir ką su jomis galima nuveikti virtuvėje, nemažai daliai lietuvių jau senokai nėra paslaptis. Pats metas išbandyti puikų patiekalą, kurio galbūt dar neragavote (o gal mėginote kitokias jo variacijas). Kiek mažiau negu pusvalandis ir mėgausitės skaniu, nesudėtingu užkandžiu, kurio užteks 3 žmonėms.

Ingredientai (3 asm.):

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek kepimui);
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė;
  • 3 pjaustyti svogūnai;
  • 4 smulkintos česnako skiltelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto arba 3 arbat. šaukšteliai šviežio raudonėlio;
  • 6 tortilijos lakštai;
  • apie 0,5 kg vištos krūtinėlės;
  • 8 šoninės juostelės;
  • apie 100 g tarkuoto čederio sūrio;
  • apie 100 g tarkuoto varškės sūrio.

Gaminimas:

1. Gilesniame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, druską, pipirus, aitriosios paprikos miltelius, cukrų ir raudonėlį.

2. Šiame marinate apie 15 min. marinuokite vištienos krūtinėlę (pageidaujantieji gali ir ilgiau).

3. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, o tada dėkite kepti vištos krūtinėlę. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių, kad mėsa vos apskrustų ir liktų sultinga. Prieš pat išimdami krūtinėlę, įdėkite šaukštelį marinato ir palikite kepti dar apie 1 min. Išimkite, o kai atvės, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

4. Pakepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais.

5. Sumaišykite sūrius ir padalinkite gautą mišinį į 3 dalis.

6. Į švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, į keptuvę dėkite tortilijos lakštą. Padenkite lakštą sūriu (šiek tiek jo pasilikite), tuomet dėkite vištieną, šoninę, užberkite likusį sūrį ir uždenkite viską kitu tortilijos lakštu. Kepkite, kol ims lydytis sūris ir tortilija apskrus.

7. Norėdami apversti kesadiliją, paimkite didelę lėkštę, uždėkite ją ant kesadilijos, apverskite keptuvę ir apverstą kesadiliją grąžinkite į keptuvę. Pakepkite dar maždaug 3 min., kad sūris visiškai išsilydytų. Atkreipkite dėmesį – tortilijų lenkti nereikia!

8. Pakartokite visą procedūrą su likusiomis tortilijomis.

9. Iškepusias kesadilijas supjaustykite ir skanaukite su grietine bei mėgstamu padažu. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Vištienos kesadilijos su šonine
Tinklaraščio archyvo nuotr./Vištienos kesadilijos su šonine

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką