Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2019 08 29, 14:00

Minkštas ir kvapnus pyragas su avietėmis ir persikais

Nei persikų, nei rudeninių aviečių sezonas dar nesibaigė, tad metas šias kvapnias gėrybes suporuoti viename kepinyje. Šis pyragas nepareikalaus ypatingų šefo įgūdžių, o pradžiugins ir savaitgalio, ir naujų mokslo metų pasitikimo proga.
Pyragas su persikais ir avietėmis
Pyragas su persikais ir avietėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 dideli prinokę persikai, be kauliukų, supjaustyti siaurais griežinėliais;
  • 200 g aviečių;
  • 250 g cukraus;
  • 125 g lazdyno riešutų be odelių (jei šalinti odeles jums atrodo didelis vargas, gali būti ir su odelėmis);
  • 200 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 3 dideli kiaušiniai, šiek tiek paplakti;
  • 125 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Berkite lazdynų riešutus į nedidelį maisto smulkintuvo indą ir sumalkite iki rupių trupinių. Atidėkite į šalį.

2. Į dubenį sudėkite persikus ir avietes, užberkite šaukštą cukraus, atsargiai išmaišykite ir atidėkite, kol paruošite tešlą.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Paruoškite kepimo formą pyragui (pailgą arba apvalią): išklokite kepimo popieriumi ir švelniai patepkite aliejumi.

4. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą su likusiu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart vis gerai išsukdami. Suberkite maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius bei druską ir viską gerai išmaišykite.

5. Krėskite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, o ant viršaus paskirstykite persikų-aviečių-cukraus mišinį. Kepkite 1 val. ir 10–20 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei į kepimo pabaigą ims pernelyg skrusti viršus, pridenkite folija.

6. Iš orkaitės išimtam pyragui leiskite kelias minutes ramiai pastovėti, o tada išimkite ir leiskite galutinai atvėsti.

Vida Press nuotr./Pyragas su persikais ir avietėmis
Vida Press nuotr./Pyragas su persikais ir avietėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką