Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
- 2 dideli prinokę persikai, be kauliukų, supjaustyti siaurais griežinėliais;
- 200 g aviečių;
- 250 g cukraus;
- 125 g lazdyno riešutų be odelių (jei šalinti odeles jums atrodo didelis vargas, gali būti ir su odelėmis);
- 200 g sviesto, kambario temperatūros;
- 3 dideli kiaušiniai, šiek tiek paplakti;
- 125 g miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Berkite lazdynų riešutus į nedidelį maisto smulkintuvo indą ir sumalkite iki rupių trupinių. Atidėkite į šalį.
2. Į dubenį sudėkite persikus ir avietes, užberkite šaukštą cukraus, atsargiai išmaišykite ir atidėkite, kol paruošite tešlą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Paruoškite kepimo formą pyragui (pailgą arba apvalią): išklokite kepimo popieriumi ir švelniai patepkite aliejumi.
4. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą su likusiu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart vis gerai išsukdami. Suberkite maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius bei druską ir viską gerai išmaišykite.
5. Krėskite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, o ant viršaus paskirstykite persikų-aviečių-cukraus mišinį. Kepkite 1 val. ir 10–20 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei į kepimo pabaigą ims pernelyg skrusti viršus, pridenkite folija.
6. Iš orkaitės išimtam pyragui leiskite kelias minutes ramiai pastovėti, o tada išimkite ir leiskite galutinai atvėsti.