TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu, itin mėgstami Balkanų šalyse

Mieliniai rageliai
Vida Press nuotr. / Mieliniai rageliai
Šaltinis: 15min
1
A A

Jei nesibaidote mielinės tešlos ir kepate pyragus, bandeles ar „bobas“, puikiai žinote, kad mieliniai kepiniai gali būti riebūs ir net geltoni nuo kiaušinių arba baltutėliai, gali greitai susenti arba ilgai stovėti – viskas priklauso ir nuo ingredientų, ir nuo tešlos ruošimo būdo. Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis. Būtinai išsikepkite!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai:

  • 500 g miltų (ir dar šiek tiek pabarstymui);
  • 250 ml pieno;
  • 20 g šviežių mielių;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 80 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų (ir/arba kmynų, aguonų).

Gaminimas:

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, į ją dėkite mieles, pusę reikiamo cukraus kiekio, įpilkite porą šaukštų šilto pieno. Ištrinkite šiuos ingredientus duobutėje iki tyrelės ir švelniai apiberkite miltais. Statykite šiltai ir palaikykite 10 min., kol susidarys kepurėlė.

2. Maždaug pusę kiaušinio (likusią dalį pasilikite) išsukite su likusiu cukrumi. Į dubenį su miltais ir mielėmis pilkite šį mišinį, likusį šiltą pieną, jogurtą, aliejų, įberkite druskos. Užminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.

3. Kol minkote tešlą, ant garų ar labai lengvos ugnies išlydykite sviestą. Patikrinkite, kad būtų šiltas, bet ne karštas ir supilkite jį ant jau išminkytos tešlos bei dar kurį laiką paminkykite, kol sviestas susigers – nesibaiminkite, tai tikrai įvyks. Jei tešla labai lipni, galite įberti dar porą šaukštų miltų.

4. Pridenkite dubenį su tešla švariu rankšluostėliu ir padėkite kilti šiltoje vietoje maždaug 40 min.

5. Pakilusią tešlą paminkykite, o tada ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite į stačiakampį. Šį stačiakampį supjaustykite į 20 trikampių (kraštinė turėtų būti 12–14 cm ilgio). Vyniokite šiuos trikampius nuo kraštinės link prieš ją esančio kampo, kol suformuosite gražius ragelius.

Vida Press nuotr./Mieliniai rageliai
Vida Press nuotr./Mieliniai rageliai

6. Šiuos ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą ir dar pastatykite 20 min. šiltai, kad pakiltų. Galiausiai aptepkite kiekvieną jų atsidėtu išsuktu puse kiaušinio, negailėdami pabarstykite sezamais (jei norite, dalį jų ar visus keiskite kmynais, aguonomis – išsirinkite, kaip jums skaniau).

7. Kepkite ragelius iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol taps auksiškai rudos spalvos. Atvėsinkite ir gardžiuokitės – be jokių priedų ar su sūriu, sviestu, mėgstamu džemu.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką