Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugpjūčio 25d. 10:00

„Miško žvėrių“ receptas: baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta
Miskozverys.lt nuotr. / Baklažanų suktinukai su feta

Dabar – skaniausias metų laikas! Pats pomidorų sezono įkarštis, daržai pilni baklažanų, cukinijų, agurkų, ankstyvųjų bulvių, žaliuoja prieskoninės žolelės. Valgau daržoves pilna burna ir džiaugiuosi, nes jų net gaminti niekaip ypatingai nereikia. Bet kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Ingredientai (4 asm.):

suktinukams:

  • 2 baklažanai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g maltų džiūvėsėlių;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 50 g fetos sūrio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • svogūno laiškų, papuošimui.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 800 g pomidorų;
  • 50 g kapoto baziliko;
  • druskos;
  • pipirų.

Padažo gaminimas:

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės.

3. Sutrinkite padažą panardinamu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir dar kartą užvirinkite.

Miskozverys.lt nuotr./Baklažanų suktinukai su feta
Miskozverys.lt nuotr./Baklažanų suktinukai su feta

Suktinukų gaminimas:

1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.

2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.

3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną griežinėlį patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje, kol baklažanai iškeps.

4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.

6. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.

7. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus).

8. Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.

Miskozverys.lt nuotr./Baklažanų suktinukai su feta
Miskozverys.lt nuotr./Baklažanų suktinukai su feta

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką