Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Vasarą niekuomet nepritrūkta progų švęsti, dažniau trūksta laiko toms šventėms tinkamai pasiruošti. Tokiais atvejais itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.
Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai (24 cm skersmens pyragui/10-12 porcijų):

pyrago pagrindui:

  • 70 g migdolų;
  • 180 g sausainių;
  • 100 g sviesto.

pyrago įdarui:

  • 600 g kokybiško baltojo šokolado;
  • 500 g grietinėlės sūrio;
  • 4 kiaušiniai;
  • 300 g grietinės;
  • 1 apelsino odelė;
  • 0,5 vanilės ankšties.

aviečių užpilui:

  • 200 g aviečių;
  • 200 g spanguolių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 apelsino sultys.
Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Gaminimas:

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Miskozverys.lt nuotr./Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Uogos: galima naudoti ir visokias kitokias uogas. Cukraus kiekį reguliuokite pagal uogų rūgštumą – užpilas turi gautis gan rūgštus, kad atsvertų pyrago saldumą. Aviečių pertrinti nebūtina, bet daug smagiau valgyti, kuomet dantyse nelieka sėklyčių.

Šokoladas: jei naudosite pienišką ar juodąjį šokoladą, jūsų sūrpyragis nebus baltas. Atskirai smulkiau sukapotas šokoladas pyragui suteikia papildomos traškios tekstūros.

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius