Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 5d. 16:00

„Miško žvėrių“ receptas: bolivinės balandos dubenėlis

Bolivinės balandos ir įvairių priedų dubenėlis
Miskozverys.lt nuotr. / Bolivinės balandos ir įvairių priedų dubenėlis

Tais (dažnais) kartais, kai vidurnakčio gatvėse pasimeta ir laikas, ir tas efemeriškasis įkvėpimas, o valgyti vis tiek reikia – tada į trasą eina dubenėliai. Į juos supuola visi likučiai, kuriuos randu šaldytuve. Kai kurie deriniai tik ir tepadeda atlaikyti dar vienos dienos maratoną, o prie kitų vis grįžtu ir grįžtu.

Nuolatos gaminu šiuos du:

  • grikiai + šakninės daržovės + jogurto ir žolelių padažas + skystai virtas kiaušinis;
  • bolivinė balanda + moliūgas + špinatai + avokadas + halloumi sūris.

Antrasis savo ryškiom spalvom taip leido šokti mano skonio ir spalvų receptoriams, kad nenusėdžiu vietoje, kaip noriu juo pasidalinti!

Gaminimas:

  1. Sausoje keptuvėje pakepinkite bolivinę balandą, kol ji įgaus riešutų aromatą.
  2. Supilkite vandenį, prieskonius, druską. Uždenkite ir užvirkite.
  3. Pavirkite 5 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite kruopas išbrinkti.

Priedai:

1. Avokadą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Moliūgą ir halloumi sūrį supjaustykite maždaug 2 cm kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite moliūgą. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Sausoje keptuvėje apkepinkite halloumi sūrį.

4. Į dubenėlį suberkite bolivinę balandą, greta sudėliokite visus priedus.

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

08:43
06:47

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

02:17
05:19
02:24

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką